Till innehållet
Var god vänta

Därför lönar det sig att samla alla lån på ett ställe

Ibland behöver man pengar för att till exempel bekosta en oplanerad reparation eller varför inte en köksrenovering. Ibland vill man även unna sig något extra; en nyare bil eller en resa. Ett lån kan öppna en möjlighet att göra något man länge drömt om eller vara någonting man tar för att man är tvungen till det just då. Att ha många olika lån från olika ställen kan dock bli ett kostsamt problem. Som låntagare tappar man kanske inte direkt kontrollen, men nog lätt helhetsuppfattningen över alla utgifter och avgifter.

Alla som tar lån är väl medvetna om att pengarna någon gång ska betalas tillbaka. Men då amorteringar på mindre lån, köp på avbetalning och kreditkortsräkningar ska betalas varje månad börjar man fort undra om det inte finns något vettigare alternativ.

Vilka är fördelarna med att samla lån och krediter?

Många butiker och kedjor är inte sena att erbjuda finansiering för sina produkter och tjänster. Detta är ju både bra och dåligt. Mindre lån och krediter kan vid första anblick inte se så farliga ut, men om man tittar närmare på vad man faktiskt betalar varje månad inklusive alla faktureringsavgifter och annat som ofta tillkommer så blir det oftast mer än man först skulle tro.

Första steget mot en mer kontrollerad privatekonomi är att samla alla utgifter svart på vitt och räkna ut vad du egentligen betalar.

Därför lönar det sig att samla alla lån på ett ställe

En stor orsak att samla dina lån och krediter på ett och samma ställe är den tid och energi du sparar på att få alla räkningar betalda i tid. Det är för många en stor stress att alltid gå med en känsla av att man glömt att betala räkningarna och att man inte riktigt har koll på läget. Då du samlar dina lån på ett ställe gör du livet betydligt lättare för dig.

Samla dina lån och sänk din ränta och dina lånekostnader

Orsaken till att det lönar sig att samla lån och krediter på ett ställe är dock först och främst att det i slutändan blir billigare. Många smålån och finansieringsalternativ som erbjuds idag kan ha en relativt låg ränta, men övriga avgifter brukar vara höga. Om man utöver det lägger till påminnelseavgifter och tillägg för räkningar som man kanske glömt bort eller inte kunnat betala blir de övriga kostnaderna utöver amorteringsdelen en stor del av vad man egentligen betalar. Den effektiva räntan av lånet eller krediten blir följaktligen betydligt högre än vad man först hade förväntat sig.

Med en effektiv ränta menar man den ränta som man egentligen betalar på ett lån eller kredit, dit hör både själva räntan och övriga avgifter. Då du känner till den effektiva räntan har du ett utmärkt utgångsläge att fundera på vad som lönar sig och att jämföra olika finansieringsalternativ från olika långivare med varandra. Kom ihåg att om ditt nya lån inte innebär att du får en lägre effektiv ränta så lönar det sig heller inte att lägga om lånen. Dock kan man oftast göra stora besparingar med att ha ett lägre antal lån och krediter, besparingar som kan användas till att betala av på själva lånet.

Så samlar du dina lån

Att samla sina lån innebär i praktiken att man tar ett nytt lån och med de pengarna betalar man bort alla sina övriga lån och krediter på en och samma gång. Det nya lånet är oftast ett så kallat blancolån, vilket innebär att det är att det är ett lån du kan ta utan säkerhet.

Ifall du vill betala av alla dina tidigare lån och krediter kan du ansöka om ett nytt lån från oss så hjälper vi dig att lösa dina gamla skulder.

Vad krävs för att låna och samla sina lån hos Komplett Bank?

Alla har olika förutsättningar för att få lån. Då du samlar dina lån och krediter hos oss ger vi dig ett så bra erbjudande som möjligt. Ifall dina förutsättningar att låna är bättre nu än då du tog dina gamla lån är det ytterligare ett skäl att se över dina lån just nu eftersom vi antagligen kan ge dig ett betydligt bättre alternativ än vad du nu har.

För att du ska kunna lägga om dina lån hos oss behöver vi egentligen inte få så väldigt mycket information från dig. Vi behöver förstås dina kontaktuppgifter och inkomstuppgifter, men utöver det är det egentligen bara information om hur mycket pengar du behöver låna som vi behöver för att kunna ge dig ett låneerbjudande.