Till innehållet
Var god vänta

Samla lån och krediter

När man talar om att samla lån och krediter så talar man om att ta ett lån, oftast ett så kallat blancolån som kan tas utan säkerhet, för att med det kunna betala bort alla sina övriga lån och krediter på en och samma gång.

Man kan ha planer man gärna vill förverkliga, till exempel en köksrenovering eller bygge av en ny terrass. Ibland kan livet även komma med överraskningar som orsakar oväntade utgifter. Det är inte ovanligt att man med tiden samlar på sig många olika skulder och det kan snabbt bli svårt att hålla koll på alla enskilda lån och krediter.

När lönar det sig att samla lån och krediter?

Det kan hända att du har ett båt- eller billån hos en kreditgivare och har tagit lånet till köksrenoveringen av en annan. Du kanske har ytterligare en kredit du betalar av på för den nya TV:n du köpte. Detta är ett exempel på hur det kan uppstå flera lån från olika kreditgivare. Om situationen är sådan kan det löna sig att samla alla dina lån hos en och samma kreditgivare.

Du kan ta ett nytt lån för att betala bort flera gamla. På så vis undviker du att behöva betala räntor och avgifter på alla dina lån du har till olika leverantörer och så får du alla dina lånekostnader på en och samma räkning istället. Därmed får du också ett enda förfallodatum att förhålla dig till. Visst låter det vettigt att samla sina lån och krediter på ett ställe? Det tycker vi och många andra svenskar med.

Vem kan samla lån och krediter hos Komplett Bank?

Vi på Komplett Bank kan ge dig vad vi kallar ett Flexibelt lån. Det är ett blancolån med väldigt flexibla villkor. Då du ansöker om ett lån hos oss strävar vi efter att ge dig marknadens bästa erbjudande. Ifall din livssituation har förändrats, och dina förutsättningar att få lån sedan du tog dina gamla lån har blivit bättre, lönar det sig att söka ett nytt lån. Vi kan då troligtvis ge dig betydligt bättre lånevillkor än vad du har för tillfället. Det är dina egna uppgifter som bestämmer vilket erbjudande vi kan ge just dig.

För att kunna samla lån och krediter hos oss förutsätter vi att du har en regelbunden inkomst och att du inte har några betalningsanmärkningar. Du behöver också vara minst 20 år och varit folkbokförd i Sverige de senaste 36 månaderna. Fyll i dina kontaktuppgifter och hur mycket du vill låna i vårt formulär för att komma igång med att samla lån och krediter redan idag.

Vem samlar lån och krediter i Sverige?

Att samla lån och krediter är något många gör för att det både är vettigt ekonomiskt och ger en enklare översikt. Många av lånen som tas används till bostadsrelaterade köp eller en ny bil, båt eller motorcykel, men det är också vanligt att folk väljer att ta ett nytt lån för att omfinansiera sina gamla skulder. Är du intresserad av vad svenskar lånar till hittar du mer information här

Enligt Zmarta Groups lånebarometer (2018) är det flest människor i åldern mellan 26-65 som tar ett nytt lån för att betala gamla skulder. I medelåldern kan det vara vanligt att det har uppkommit flera olika skulder som man sen väljer att samla under ett och samma lån, eftersom man har insett hur mycket man kan spara genom att göra så. Det kan även vara så att man fått en högre lön, vilket kan bidra till en lägre ränta på det nya lånet.

Graf som visar skillnaden mellan åldersgrupper i antal som tar lån

Män tar fler omläggningslån än kvinnor, år 2017 stod männen för 54,5 procent av omläggningslånen. De som samlade mest lån per inkomstgrupp var personer med en årsinkomst mellan 150 000 - 299 999 och 300 000 - 449 999, de stod för 35,4 procent, respektive 43,6 procent av omläggningslånen 2017.

Graf som visar vilka inkomstgrupper som tar mest omläggningsån samt en graf som visar andel män och kvinnor som tar omläggningslån

Den genomsnittliga storleken på lån man tog för att samla andra lån och krediter år 2017 var 265 356 kronor. Detta är en betydligt högre summa jämfört med den genomsnittliga storleken på nya lån som togs det året, vilket uppgick till 109 037 kronor.

Varför samla lån med Flexibelt Lån?

Med Flexibelt Lån kan vi erbjuda dig ett alternativ som kan vara betydligt förmånligare än det du har nu. Vi ger dig en låneram mellan 10 000 - 500 000 kronor. Du behöver ingen säkerhet för att bli beviljad ett lån. Du kan själv välja hur du disponerar pengarna inom den låneram vi beviljar dig och hur mycket du behöver för att betala bort dina gamla skulder. I tillägg till detta har du möjlighet att låna mer inom den tilldelade låneramen om du så önskar och behöver.

Vi erbjuder dig flexibla återbetalningsvillkor. Du kan välja att betala av lånet hur du själv vill. Du kan ha helt amorteringsfria månader om du så önskar och då endast betala lånets ränta och avgifter. Du kan också välja hur mycket du vill amortera från månad till månad. Detta gör att du kan betala tillbaka lånet i en snabbare takt och på så sätt minska den totala kostnaden för ditt lån.

Samla lån och krediter redan idag

Du kan börja samla lån och krediter redan idag hos Komplett Bank. Fyller du i vårt formulär här på vår sida idag så behandlar vi din ansökan direkt och skickar dig en låneoffert till din e-post. Låneofferten vi skickar till dig är inte bindande, men väljer du att godkänna erbjudandet kan pengarna i bästa fall komma in på ditt konto samma dag du väljer att göra det. Hela ansökningsprocessen sker elektroniskt och du godkänner erbjudandet genom att signera med ditt BankID, så för att få lån behöver du inte ens lämna hemmet.