Var god vänta
Minimum att betala per månad (exempel med 8,9 % nominell ränta)

Samla lån och krediter

När man talar om att samla lån och krediter så talar man om att ta ett lån, oftast ett så kallat blancolån som kan tas utan säkerhet, för att sedan kunna betala bort alla sina övriga lån och krediter på en och samma gång.

Man kan ha planer man gärna ville förverkliga, till exempel en köksrenovering eller bygge av en ny terrass, eller kanske man helt enkelt behöver en resa för att få koppla av. Ibland kan livet även komma med överraskningar som orsakar oväntade utgifter. Det kan hända att man med tiden samlar på sig många olika skulder och det kan snabbt bli svårt att hålla koll på alla enskilda lån och krediter.

En man i kragskjorta som lutar med en hand mot ett bord och ler för han ska samla lån och krediter

När lönar det sig att samla lån och krediter

Det kan hända att du har ett båt- eller billån hos en kreditgivare och tagit lånet till renoveringen av köket av en annan. Du kan även ha ytterligare en kredit du betalar av på för den nya TV:n du köpte. Detta är ett exempel på hur det kan uppstå flera lån från olika kreditgivare. Om det är så det ligger till kan det löna sig att samla alla dina lån hos en och samma kreditgivare.

Du kan ta ett nytt lån för att betala bort de gamla. På så vis undviker du att behöva betala räntor och avgifter på alla dina lån du har till olika leverantörer och så får du alla dina lånekostnader på en och samma räkning samtidigt, istället för att du måste ha koll på när alla de olika lånen ska betalas. Visst låter det vettigt att samla sina lån och krediter på ett ställe? Det tycker vi och andra svenskar med.

Vem kan samla lån och krediter hos Komplett Bank?

Vi på Komplett Bank kan ge dig vad vi kallar ett Flexibelt lån. Det är ett blancolån med väldigt flexibla villkor. Då du ansöker om ett lån hos oss strävar vi till att ge dig marknadens bästa erbjudande. Ifall din livssituation har förändrats och dina förutsättningar att få lån sedan du tog dina gamla lån har blivit bättre lönar det sig att söka ett nytt lån för vi kan ge troligtvis ge dig betydligt bättre lånevillkor än va du för tillfället har. Det är dina egna uppgifter som bestämmer vilket erbjudande vi kan ge just dig.

För att kunna samla lån och krediter hos oss förutsätter vi att du har en regelbunden inkomst och att du inte har några betalningsanmärkningar. Du behöver endast fylla i dina kontaktuppgifter och hur mycket du vill låna i vårt formulär här på sidan för att komma igång med att samla lån och krediter redan idag.

Vem samlar lån och krediter i Sverige

Att samla lån och krediter är något många gör för att det är vettigt både ekonomiskt och det sparar på ens nerver. Många av lånen som tas används till bostadsrelaterade köp eller en ny bil, båt eller motorcykel, men det är också vanligt att folk väljer att ta ett nytt lån för att omfinansiera sina gamla skulder. Är du intresserad av vad allt svenskar lånar till hittar du mer information här.

Enligt Zmarta Groups lånebarometer (2018) är det flest människor i åldern mellan 26-65 som tar ett nytt lån för att betala gamla skulder. I medelåldern kan det vara vanligt att det har uppkommit flera olika skulder som man sen väljer att samla under ett och samma lån, orsaken kan vara att man har insett hur mycket man kan spara genom att göra så. Det kan även vara så att man fått en högre lön, vilket bidrar till en lägre ränta på det nya lånet.

Graf som visar skillnaden mellan åldersgrupper i antal som tar lån

Män tar fler omläggningslån än kvinnor, år 2017 stod männen för 54,5 procent av omläggninslånen. De som samlade mest lån per inkomstgrupp var personer med en årsinkomst mellan 150 000 - 299 999 och 300 000 - 449 999, de stod för 35,4 procent, respektive 43,6 procent av omläggningslånen 2017.

Graf som visar vilka inkomstgrupper som tar mest omläggningsån samt en graf som visar andel män och kvinnor som tar omläggningslån

Den genomsnittliga storleken på lån man tog för att samla lån och krediter år 2017 var 265 356 kronor. Detta är en betydligt högre summa jämfört med den genomsnittliga storleken på nya lån som togs det året, vilket uppgick till 109 037 kronor. 

 


Varför samla lån med Flexibelt lån

Med Flexibelt lån kan vi erbjuda dig ett alternativ som kan vara betydligt förmånligare än det du har nu. Vi ger dig en låneram mellan 10 000 - 500 000 kronor. Du behöver ingen säkerhet för att bli beviljad ett lån. Du kan välja inom den låneram vi tilldelat dig hur stort lån du behöver lyfta nu för att betala bort dina gamla skulder. Som tillägg till detta har du möjligheten att lyfta mera pengar inom den tilldelade låneramen om du så önskar och behöver.

Vi erbjuder dig flexibla återbetalningsvillkor. Du kan välja att betala av lånet hur du själv vill. Du kan hålla amorteringsfria månader om du så önskar och endast betala lånets räntor och avgifter. Samtidigt kan du också välja att amortera mer eller mindre vissa månader, helt hur du vill. Detta gör att du till exempel kan betala tillbaka lånet i en snabbare takt för att minska de totala räntor och avgifter du behöver betala för lånet.

Samla lån och krediter redan idag

 Du kan börja samla lån och krediter redan idag hos Komplett Bank. Vi har gjort ansökningsprocessen så smidig som möjligt för dig. Fyller du i vårt formulär här på vår sida idag så behandlar vi din ansökan direkt och skickar dig en låneoffert till din e-post. När du har valt summan pengar du skulle behöva lyfta kan du mata in den i formuläret och fylla i resten av uppgifterna så att vi kommer igång med beviljandet av ditt lån. Låneofferten vi skickar åt dig är inte bindande, men väljer du att godkänna erbjudandet kan pengarna i bästa fall komma in på ditt konto samma dag du väljer att göra det. Hela ansökningsprocessen sker elektroniskt och du godkänner även erbjudandet med ditt bank-ID, så för att få lån så behöver du inte ens lämna hemmet.