Var god vänta

Renoveringslån med förmånlig ränta

Ett renoveringslåns ränta varierar och är beroende av ett antal faktorer. När man vill ta ett renoveringslån finns det ett par alternativ för hur man kan gå till väga. Man kan antingen ta ett privatlån, vilket många väljer, eller så kan man öka på sitt bolån.

Privatlån är ett lån utan säkerhet som går att ta snabbt. Att utöka sitt bolån är inte lika enkelt men innebär oftast att man får en bättre ränta för det belopp man lånar till, eftersom renoveringen går under samma lånevillkor som bolånet. Att utöka bolånet kan vara svårt ifall man ännu har mycket kvar på sitt bolån, kom ihåg att man bara kan ha ett bolån som uppgår till högst 85% av bostadens värde.

Förmånlig ränta på renoveringslån

När du vill ta ett renoveringslån och hitta en förmånlig ränta är det önskvärt att du funderar igenom de finansieringsalternativ du har. Att använda sina besparingar är ett bra alternativ, men det kanske inte räcker till. Någon väljer att låna från bekanta men det kan föra med sig en del krångel det också.

Man orkar kanske inte nödvändigtvis vänta hur länge som helst innan man kan börja renovera. Att ta ett privatlån är ett bra sätt att få ett renoveringslån (länk till huvudartikel) snabbt. När man planerar att ta ett privatlån för att kunna förverkliga en renovering lönar det sig att jämföra olika lån med varandra. På så vis får du fram ett förmånligt renoveringslån med bra ränta.

När man jämför lån med varandra bör man beakta den effektiva räntan. Man kan nämligen inte bara fokusera på den nominella räntan som olika kreditgivare anger. Den effektiva räntan räknar också med olika avgifter som ett lån har som tillägg till den nominella räntan och visar därmed den totala kostnaden. När du gör en ansökan om lån hos Komplett Bank så skickar vi dig en låneoffert där du direkt ser den effektiva räntan. Du sparar alltså både tid och besvär med att inte behöva räkna ut den effektiva räntan själv.

Flexibelt Lån med bra ränta

Komplett Banks nominella ränta står alltid mellan 4,9% - 19,9%. Genom att skicka in en ansökan får du en personlig låneoffert. Du kan ansöka om ett Flexibelt Lån på upp till 500 000 kronor, utan att behöva en borgensman eller lägga din egendom i pant för ditt lån. Du bestämmer själv hur mycket du vill amortera på ditt flexibla lån varje månad och du har dessutom möjlighet att låna de amorterade pengarna på nytt! 

Ett renoveringslåns ränta beror på några faktorer

Räntan för ett renoveringslån bestäms baserat på några faktorer:

  • Din förmåga att betala tillbaka lånet
  • Av vem du tar lånet
  • Hur olika kreditgivare bedömer din återbetalningsförmåga

När en kreditgivare ger ett lån bestäms räntan på lånet beroende på hur stor risk man anser att man tar med att låna åt en viss person. Det är oftast återbetalningsförmågan som kreditgivare försöker uppskatta.

Olika kreditinstituts modeller och sätt att räkna fram räntan varierar. Så storleken på din ränta kan variera hos olika kreditgivare. När du lånar från Komplett Bank kan du vara säker på att du alltid får bra villkor.

Är du i behov av en större renovering kommer du högst troligen att behöva en rejäl renoveringsbudget. Lånebeloppets storlek höjer eller sänker inte ditt renoveringslåns ränta. Men med ett större lånebelopp får du en större kostnad.