Var god vänta

Renoveringslån med förmånlig ränta

Ett renoveringslåns ränta varierar och är beroende av ett antal faktorer. När man vill ta ett renoveringslån finns det ett par alternativ på hur man kan gå till väga. Man kan antingen ta ett privatlån, vilket många väljer eller så kan man öka på sitt bolån.

Privatlån är ett lån utan säkerhet som går att ta snabbt. Att utöka sitt bolån innebär att du får en bättre ränta för det belopp man lånar till, eftersom renoveringen går under samma lånevillkor som bolånet. Att utöka bolånet kan vara svårt ifall man ännu har mycket kvar på sitt bolån, kom ihåg att man bara kan ha ett bolån vars storlek som högst uppgår till 85% av bostadens värde.

Renoveringslån ränta

 

Förmånlig ränta på renoveringslån

När du vill ta ett renoveringslån och hitta en förmånlig ränta är det önskvärt att du funderar igenom de alternativ du har. Att använda sina besparingar är ett bra alternativ, men de kanske inte nödvändigtvis räcker till. Några väljer att låna från bekanta men det kan föra med sig en del krångel det också.

Man orkar kanske inte nödvändigtvis vänta hur länge som helst innan man kan börja renovera. Att ta ett privatlån är ett bra sätt att få ett renoveringslån snabbt. När man planerar att ta ett privatlån för att kunna förverkliga en renovering lönar det sig att jämföra olika lån med varandra. På så vis får du fram ett förmånligt renoveringslån med bra ränta.

När man jämför lån med varandra bör man beakta den effektiva räntan. Man kan inte endast stirra på den nominella räntan som olika kreditgivare anger. Den effektiva räntan räknar också med olika avgifter som ett lån har som tillägg till den nominella räntan. När du gör en ansökan om lån hos Komplett Bank så skickar vi dig en låneoffert där du direkt ser den effektiva räntan. Du sparar alltså både tid och besvär med att inte behöva räkna ut den effektiva räntan själv.

 

Flexibelt Lån med bra ränta

Komplett Banks nominella ränta står alltid mellan 4,9% - 19,9%. Genom att skicka in en ansökan får du en egen låneoffert. Du kan ansöka om ett lån på upp till 500 000 kronor, utan att behöva en borgensman eller lägga din egendom i pant för ditt lån. Vi begär aldrig några borgensmän eller säkerheter av dig.

 

Ett renoveringslåns ränta beror på några faktorer

Storleken på ett renoveringslån ränta bestäms på basis av några faktorer:

  • Din förmåga att betala tillbaka lånet
  • Av vem du tar lånet
  • Alla kreditgivare har egna sätt att bedöma din återbetalningsförmåga
När en kreditgivare ger ett lån bestäms räntan på lånet beroende på hur stor risk man anser att man tar med att låna åt en viss person. Det är oftast återbetalningsförmågan som kreditgivare försöker uppskatta. 

Olika kreditinstituts modeller och sätt att räkna fram räntan varierar. Så storleken på din ränta kan variera hos olika kreditgivare. När du lånar från Komplett Bank kan du vara säker på att du alltid får bra villkor.

Är du i behov av en större renovering kommer du högst troligen att behöva en rejäl renoveringsbudget. Lånebeloppets storlek höjer eller sänker inte ditt renoveringslåns ränta. Men med ett större lånebelopp får du en större kostnad.

Låneexempel vid tilldelat lån på 100 000 kr under 5 år, nominell ränta 8,9 %, effektiv ränta 10,28 %, etableringsavgift 495 kr, totalt 126 971 kr. Exemplet förutsätter att lånet betalas tillbaka med lika stora månadsbelopp på 2 116 kr under 5 år.