Till innehållet
Var god vänta

Låna på huset för renovering - eller låna utan säkerhet?

Överväger du att låna på huset för renovering? Eller har du kanske nyss köpt ett hus som behöver renoveras? Oavsett så kommer renoveringen att kosta, och om du inte har egna besparingar som täcker kostnaderna så kan du enkelt ansöka om ett lån från Komplett Bank.

Det första som du behöver fundera på inför en låneansökan är hur omfattande du tror att renoveringen kommer att bli. Handlar det om renovering av ett helt hus, en badrums- eller köksrenovering eller kanske bara en mindre uppfräschning av väggar och golv? Nästa steg är att skapa dig en uppfattning om vilka kostnader som renoveringsarbetet kommer att medföra. Detta är viktigt för att du sedan ska kunna avgöra hur mycket pengar du behöver låna.

Ifall det gäller till exempel en köksrenovering kan du enkelt få reda på vilken summa du behöver låna genom att fråga offert från olika företag. På Komplett Bank är det enkelt att ansöka om lån och det är också möjligt att ansöka om ett större belopp än du är i behov av just nu. Komplett Bank beviljar dig en låneram och du kan fritt låna pengar inom den ramen om du låter en del stå kvar som tillgänglig buffert. Du har även möjlighet att låna de amorterade pengarna på nytt, utan att behöva ansöka om ett nytt lån.

Alternativ för dig som funderar på att låna på huset för renovering

När du vet hur omfattande renoveringen kommer att bli och har koll på kostnaderna är nästa steg att utreda vilket slags renoveringslån du ska ansöka om. Vill du låna med eller utan säkerhet? Här följer en beskrivning av skillnaderna mellan dessa.

Renoveringslån utan säkerhet. Att ta ett renoveringslån utan säkerhet betyder att du tar ett privatlån eller konsumtionslån. I praktiken innebär detta att lånet är som vilket lån som helst. Det enda som skiljer är att du personligen vet att de lånade pengarna går till ett specifikt syfte. 

Renoveringslån med säkerhet. Tar du ett renoveringslån med säkerhet innebär det att du utökar ditt nuvarande bolån. För att göra det behöver du ta kontakt med den bank som beviljade ditt bolån. 
Om den banken av någon orsak inte är villig att ge dig mer lån kan du ändå enkelt ansöka om det lån du behöver från Komplett Bank. Det betyder bara att du i stället tar ett renoveringslån utan säkerhet.

Ansök om ett Flexibelt Lån för din renovering

Ett enkelt och smidigt sätt att komma igång med renoveringen är att ansöka om Flexibelt Lån från Komplett Bank. Du kan utan säkerhet ansöka om ett lånebelopp på 10 000 kr - 500 000 kr. Ansökningarna behandlas snabbt så det kan gott hända att du har pengarna på ditt konto samma dag som du lämnar in din ansökan. Storleken på det lånebelopp som Komplett Bank beviljar dig avgörs utifrån en kreditbedömning.

Ansökan hittar du på vår webbplats, och den är enkel att fylla i. Hela ansökningsprocessen sker elektroniskt.