Till innehållet
Var god vänta

Renoveringslån

 

Ett renoveringslån kan bli aktuellt då man vill göra det gamla köket mer modernt, förnya badrummet eller fräscha upp bostaden genom att måla väggarna eller byta golv.

Många är i ett liknande läge där de gärna skulle renovera, men det fattas ett viktigt element - en ordentlig renoveringsbudget. Det lönar sig inte att se renoveringslånet bara som en kostnad, utan som en investering i det egna hemmet och trivseln. Ett modernt hem är praktiskt, ser bra ut och har ett högre marknadsvärde.

Olika slags renoveringslån

När det inte finns något annat sätt att finansiera en renovering på är lån ett alternativ. Renoveringslån kan man ta antingen med eller utan säkerhet.

Du kan öka på ditt bolån, då blir renoveringslånet ett lån med säkerhet. På så vis får du en bra ränta för beloppet eftersom det har samma villkor som ditt bolån. För att du ska kunna höja bolånet måste ditt nuvarande lån vara lägre än 85% av bostadens värde. Om renoveringen är kostsam och bostaden redan är högt belånad så kan det vara svårt att överhuvudtaget kunna utöka lånet utan att det överskrider 85% av bostadens värde. Dessutom kan du genom att du utökar bolånet också aktivera ett amorteringskrav på ditt lån. Detta kan bidra till väldigt dyra månadskostnader i vissa fall.

Det är vanligt att ta ett privatlån som renoveringslån. Ett privatlån är ett lån utan säkerhet. Om du märker att pengarna du lånat inte räcker till under renoveringen kan det finnas möjlighet att ta ut mera pengar inom den låneram du blir tilldelad när du söker ditt lån. Då behöver du inte oroa dig över att renoveringen blir halvfärdig på grund av att pengarna tagit slut.

Många väljer att investera i sin bostad

När man väljer att renovera sin bostad gör man en investering i trivseln och i värdet på själva bostaden. Renoveringar kan vara kostsamma men ger även mycket tillbaka. Speciellt stora och dyra renoveringar höjer värdet på bostäder. Visst är en bostad med en nygjord köksrenovering mer intressant än en bostad utan renovering? Det tycker de flesta köpare och hyresgäster på marknaden också.

I Zmarta Groups lånebarometer 2018 framgår det att många tog bostadsrelaterade privatlån under år 2017.

 

Graf som visar att det är populärt att låna för att inreda bostad

I grafen ser man att det också är populärt att låna för att inreda sin bostad. 19,3% av alla lån som förmedlades av Zmarta Group år 2017 gick till renovering av bostaden. Den genomsnittliga storleken på renoveringslån var 130 655 kronor under år 2017. Detta var en ökning jämfört med år 2016. År 2016 lånade man i genomsnitt 21 697 kronor mindre till sin renovering än under 2017. I grafen ser man också att det som kvinnor är mest benägna att låna till är just renovering.

Renoveringslån från Komplett Bank

När du vill göra en renovering av ditt hem och se till att slutresultatet håller en hög kvalitet kan vi hjälpa dig med finansieringen. Komplett Banks Flexibelt Lån är ett renoveringslån som kan tas utan säkerhet. Lånebeloppet är 10 000 till 500 000 kronor. Det räcker också till större renoveringar. Då du lånar från oss strävar vi efter att ge dig de mest gynnsamma villkoren på marknaden.

När vi tagit emot din ansökan svarar vi inom kort. Du får en låneoffert rakt till din e-post. När offerten är tillgänglig för underskrift kan det göras med BankID och pengarna kan betalas direkt till ditt konto. Du har inget att förlora på att kolla hur mycket en renovering kunde kosta dig. Fyll i ansökan redan idag för att se vilket erbjudande vi kan ge dig.

Ta ett steg närmare ett nyrenoverat hem. Med vårt lån behöver du inte oroa dig för dyra månadskostnader eller dolda tillägg. I låneofferten vi skickar dig står den effektiva räntan för ditt lån, alltså de totala kostnaderna för ditt lån. Kom ihåg att läsa igenom dina villkor noga, eftersom varje sökande bedöms individuellt och får ett skräddarsytt erbjudande.

Frågor om Komplett Banks renoveringslån

Varför kallas lånet Flexibelt Lån och inte renoveringslån?

Flexibelt Lån är ett lån som ges utan säkerhet. Vi har valt att inte döpa vårt lån efter specifika användningsområden. Vårt lån är ett väldigt konkurrenskraftigt lån, med gynnsamma villkor. Som konsument får man själv välja vad man använder pengarna till. 

 

Hur stort renoveringslån kan man få och vad är återbetalningstiden?

Komplett Bank ger renoveringslån på 10 000 till 500 000 kronor. Vid behov kan man höja lånet efter en tid, så länge man håller sig inom den ram man blivit tilldelad. Komplett Banks lån är amorteringsfritt, vilket betyder att man som låntagare bara förpliktar sig att betala ränta och avgifter varje månad. Vilken summa det blir baseras på hur stort lånebeloppet är. Antalet amorteringsfria månader är inte begränsade, du kan alltså amortera på lånet när det passar dig bäst.

 

Hur mycket avgifter har renoveringslånet?

När lånet utbetalas tillkommer en engångssumma som etableringsavgift. Vi fakturerar sedan månatligen räntor och avgifter för utestående belopp. Den månadskostnaden avgörs alltså av storleken på lånebeloppet. Utöver det väljer du själv hur mycket du kan eller vill betala på ditt Flexibla lån.

 

Vem kan få lån från Komplett Bank?

Alla som är minst 20 år gamla, fria från inkassoskulder och betalningsanmärkningar, är folkbokförda i Sverige och har en stabil inkomst kan få ett lån hos Komplett Bank. Varje sökandes återbetalningsförmåga bedöms individuellt. Även om det inte är ett krav så rekommenderar vi att man lägger upp en förnuftig återbetalningsplan för sitt renoveringslån innan man tar det