Till innehållet

Renoveringslån

 

Ett renoveringslån kan bli aktuellt om man vill modernisera det gamla köket, förnya badrummet eller fräscha upp bostaden genom att måla väggarna eller byta golv.

En renovering är såklart en investering i det egna hemmet och trivseln, och kan också höja marknadsvärdet av boendet. Du bör dock inte ta lån för att renovera om du inte vet att din ekonomi tål det.

Olika slags renoveringslån

Behöver du ta lån för att finansiera din renovering finns det två olika lånealternativ. 

Du kan öka på ditt bolån, då blir renoveringslånet ett lån med säkerhet. På så vis får du en bra ränta för beloppet eftersom det har samma villkor som ditt bolån. För att du ska kunna höja bolånet måste ditt nuvarande lån vara lägre än 85% av bostadens värde. Om renoveringen är kostsam och bostaden redan är högt belånad så kan det vara svårt att överhuvudtaget kunna utöka lånet utan att det överskrider 85% av bostadens värde.

Ett privatlån däremot, är ett lån utan säkerhet. Det vill säga att du lånar pengar oberoende av värdet och belåningsgraden på din bostad. 

Renoveringslån från Komplett Bank

Komplett Banks flexibla lån är ett lån utan säkerhet, och du väljer själv hur du använder pengarna. Lånebeloppet du kan ansöka om är 10 000 till 500 000 kronor. 

Ta ett steg närmare ett nyrenoverat hem och skicka in din ansökan idag. Ett eventuellt låneerbjudande är inte bindande, utan du väljer själv om du vill gå vidare och signera avtalet. I låneofferten vi skickar dig står den effektiva räntan för ditt lån, alltså de totala kostnaderna för ditt lån. 

Frågor och svar om Komplett Banks lån

Varför kallas lånet Flexibelt Lån och inte renoveringslån?

Flexibelt Lån är ett lån som ges utan säkerhet. Vi har valt att inte döpa vårt lån efter specifika användningsområden. Som konsument får man själv välja vad man använder pengarna till. 

 

Hur stort renoveringslån kan man få och vad är återbetalningstiden?

Komplett Bank beviljar lån på 10 000 till 500 000 kronor.

Komplett Banks lån är amorteringsfritt, vilket betyder att man som låntagare bara förpliktar sig att betala ränta och avgifter varje månad. Vilken summa det blir baseras på hur stort lånebeloppet är. Antalet amorteringsfria månader är inte begränsade, du kan alltså amortera på lånet när det passar dig bäst.

 

Vilka avgifter har renoveringslånet?

När lånet utbetalas tillkommer en engångssumma som etableringsavgift.

Vi fakturerar sedan månatligen räntor och avgifter för utestående belopp. Den månadskostnaden avgörs alltså av storleken på lånebeloppet. Utöver det väljer du själv hur mycket du kan eller vill betala på ditt Flexibla lån.

 

Vem kan få lån från Komplett Bank?

Alla som är minst 20 år gamla, fria från inkassoskulder och betalningsanmärkningar, är folkbokförda i Sverige och har en stabil inkomst kan få ett lån hos Komplett Bank.

Varje sökandes återbetalningsförmåga bedöms individuellt. Även om det inte är ett krav så rekommenderar vi att man lägger upp en förnuftig återbetalningsplan för sitt lån.

 

Välkommen till oss med din ansökan!