Till innehållet
Var god vänta

Privatlånets ränta

När man tittar runt på privatlån vill man förstås hitta det med den bästa räntan. Någon kan ha uppfattningen att räntan för ett privatlån är orimligt hög. Men med ett privatlån kan man låna pengar snabbt och utan säkerhet. Räntan är i förhållande till storleken på ett genomsnittligt privatlån faktiskt rätt så låg. När man dessutom tar i beaktande att man inte behöver någon säkerhet för lånet så är räntan ofta ganska förmånlig. Marknaden för privatlån är väldigt utsatt för konkurrens, det finns många aktörer med olika förmåner och räntor på sina lån. Detta har lett till att man måste ha en förmånlig ränta för att få några kunder, eftersom det är med den som låntagare i första hand jämför lånen. På Komplett Bank är räntan 4,9%-19,9%. Du kan söka ett förmånligt privatlån från Komplett Bank direkt, att ansöka om lån går att göra helt och hållet via nätet.

Hur räknar man privatlånets ränta?

När man jämför räntor på privatlån bör man förstå vad de olika termerna betyder. Den nominella räntan är den ränta som långivaren tar för att ge ut lånet. Den effektiva räntan innehåller den nominella räntan och alla andra avgifter och kostnader som tillhör lånet, till exempel en uppläggningsavgift och en månadsavgift. Den effektiva räntan ger en realistisk bild över hur mycket lånet kommer att kosta dig totalt. När du söker ett Flexibelt Lån från Komplett Bank så framgår räntan och de andra avgifterna i låneofferten som skickas till din e-post.

Komplett Banks privatlån har alltid en förmånlig ränta

På Komplett Bank har vi en konkurrenskraftig ränta för vårt privatlån, som vi valt att kalla Flexibelt Lån. Den ränta som du kan få är beroende av din personliga ekonomiska situation. Vi gör en individuell bedömning på alla våra sökande och den nominella räntan man kan få ligger mellan endast 4,9% och upp till 19,9%. I bedömningen tas bland annat dina inkomster och din kreditvärdighet i beaktande.

När du tar ett Flexibelt Lån från Komplett Bank så betalar du bara för den delen av lånet som du har tagit ut. Om du har blivit beviljad ett 50 000 kronors lån och du har bara tagit ut en del av det, exempelvis 30 000 kronor, så beräknas räntan på de 30 000 kronorna som du faktiskt har tagit ut. Resterande belopp ligger därmed tillgänglig som en kostnadsfri buffert.

Komplett Banks Flexibelt Lån är amorteringsfritt

Flexibelt Lån har inte bara en förmånlig ränta utan erbjuder också andra konkurrenskraftiga förmåner, som man bör ta i beaktande då man väljer bland kreditgivare som erbjuder privatlån. Det finns nämligen en egenskap som skiljer lånet från de andra privatlånen och det är amorteringsfriheten som man får. Du behöver inte amortera på ett Flexibelt Lån varje månad. Fasta amorteringsbelopp och amorteringskrav finns inte - du bestämmer själv när du betalar tillbaka på lånet. De obligatoriska månadskostnaderna består bara av räntorna och avgifterna för det belopp som tagits ut. Du kan hålla amorteringsfria månader och betala endast räntor och avgifter så länge som du vill eller som situationen kräver.

Så här söker du ett förmånligt och flexibelt privatlån från Komplett Bank

Flexibelt Lån söks via nätet. Fyll i webbformuläret till höger på sidan och skicka det till oss. Du får ett svar till din e-post direkt. I svaret framgår den kreditram du blivit beviljad samt lånets ränta och övriga villkor. Dessutom kan där finnas information om ytterligare dokument som du måste skicka till oss via e-post. När vi har fått in och kontrollerat dokumenten ifråga, är lånet redo för att betalas ut. I bästa fall betalas lånet ut redan samma dag.