Var god vänta

Kan man få privatlån utan fast anställning?

Kan man få privatlån utan fast anställning? Det är svårare att få ett lån beviljat om du står utan fast anställning, men det går absolut att få ett lån ifall långivaren bedömer att du ändå har en god återbetalningsförmåga. När du är fast anställd har du en anställning som pågår tillsvidare, den kan alltså inte hävas utan sakliga skäl. Det gör att din inkomst är säkrare och du har även goda möjligheter att bli beviljad lån och kunna förhandla dig till en förmånlig ränta. 

Kan man få privatlån utan fast anställning?

Att ansöka om lån utan fast anställning

Arbetsmarknaden är i ständig förändring och antalet visstidsanställda, frilansare och projektanställda har ökat. Du kan således ha en trygg och ordnad ekonomi trots att du saknar fast anställning. Den här typen av anställningar gör dock att din ekonomiska situation kan variera mycket från period till period. Ibland flyter det på bra och jobben avlöser varandra, medan det även kan komma perioder när det inte finns några jobberbjudanden, vilket naturligtvis även kan kännas i plånboken.

Ett lån behöver alltid övervägas noga. Har du dessutom ingen fast anställning är det än mer viktigt att fundera över att din ekonomi faktiskt klarar av den ytterligare utgift som ett lån ändå innebär. Din ekonomi kanske tillåter lånet just nu, men hur ser det ut om ett halvt år? Kommer du att tjäna tillräckligt med pengar så att du kan betala av på ditt lån även då? 

När du ansöker om ett privatlån gör banken en kreditbedömning för att ta reda på hur bra din betalningsförmåga är. Ifall du har en bra, ordnad ekonomi trots att du inte har en fast anställning kan du ha lika goda möjligheter som vem som helst annan att bli beviljad ett lån med låga räntor och avgifter. Ifall du t.ex. äger din bostad, är utan betalningsanmärkningar eller har taxerat en bra inkomst föregående år ökar din chanser att bli beviljad ett lån, du kan dessutom få ett lån med riktigt bra villkor. 

 

Ansök om lån tillsammans med en medsökande

Om du vill ansöka om ett lån men saknar fast anställning kan du överväga möjligheten att försöka hitta en medsökande att ansöka om lån tillsammans med. Det ökar dina chanser att bli beviljad ett lån. En medsökande kan vara en familjemedlem eller någon ur vänskapskretsen som ställer upp på att ansöka om ett gemensamt lån tillsammans med dig. Långivarna bedömer då er gemensamma ekonomiska situation och återbetalningsförmåga. Tänk dock på att din medsökande är den som amorterar på lånet ifall du inte har möjlighet till det. 

 

Flexibelt lån från Komplett Bank

Hos Komplett Bank kan du ansöka om lån trots att du inte har fast anställning. Vi kräver dock att du har regelbundna inkomster. Du kan fylla i en låneansökan på vår hemsida och så svarar vi dig via e-post. Vi erbjuder privatlån på 10 000-500 000 kronor utan säkerhet. Vår nominella ränta ligger alltid mellan 4,9 och 19,9%

Som låntagare utan fast anställning är det alltid bra att betala tillbaka ditt lån så fort som möjligt, eftersom du inte kan veta hur din ekonomiska situation kommer se ut längre fram. Även vi på Komplett Bank rekommenderar att du gör upp en amorteringsplan som du håller dig till och betalar tillbaka ditt lån inom en så kort period som möjligt. Det gör att ditt lån i