Till innehållet

Privatlån

Privatlån är också känt som blancolån. Ett privatlån är ett lån utan säkerhet. Orsaken till att man har börjat använda termen privatlån istället för blancolån är för att understryka att lånet är ämnat för privat bruk. Man brukar även ofta prata om konsumentkredit och konsumtionslån. Privatlån har som regel en högre ränta än lån med säkerhet. Ett lån med säkerhet är till exempel ett bostadslån. Då man tar ett bostadslån är det oftast själva bostaden som står som säkerhet. Det är dock vanligt att man tar ett privatlån för att finansiera kontantinsatsen som behövs för bostadslånet.

Privatlån är ett finansieringsalternativ som har blivit allt vanligare under de senaste åren och det finns allt fler aktörer på marknaden. Komplett Bank har ett privatlån som skiljer sig från de andra. Vi erbjuder en modern lösning: Ett lån på mellan 10 000 och 500 000 kronor med en förmånlig ränta och flexibel återbetalning.

Privatlån med flexibla återbetalningsvillkor

För att få ett privatlån från Komplett Bank behöver du ingen säkerhet för ditt lån. Det räcker att du uppfyller följande krav: Du har fyllt 20 år, är folkbokförd i Sverige, har en regelbunden inkomst och saknar betalningsanmärkningar. Komplett Banks privatlån kallas Flexibelt Lån, för till skillnad från de flesta andra privatlån så har du med Flexibelt Lån möjlighet till ett obegränsat antal amorteringsfria månader.

Istället för att binda dig till en fast amorteringsplan kan du hos oss bestämma själv över dina amorteringar. Vi kräver endast att du betalar fakturerade räntor och avgifter vid förfallodatum varje månad. Då ekonomiskt överraskande situationer uppstår blir planeringen av hushållets ekonomi väldigt flexibelt när du vet att du kan ha så många amorteringsfria månader som du behöver.

Amortera och ta ut mer lån inom din låneram

Komplett Banks Flexibelt Lån gör det möjligt för dig att ta ut pengar på nytt inom din låneram. Om du har gjort amorteringar och därmed redan betalat tillbaka en del av lånet så kan du ta ut samma summa på nytt ända upp till det ursprungliga lånetaket. Om din låneram är tillräckligt hög så behöver du inte söka om ett nytt lån varje gång som du är i behov av mer finansiering.

Förmånerna som Komplett Banks Flexibelt Lån har gör det till ett utmärkt alternativ på privatlånemarknaden.

Privatlån till allt du kan tänka dig

Blev du överraskad av en oväntad utgift eller vill du kanske bara investera i en renovering, semesterresa eller en ny bil? Det är beklagligt om tvättmaskinen går sönder då du behöver pengarna till annat, eller om kylskåpet säger upp kontraktet mitt under julfirandet. Om du råkat ha oflyt så kan ett privatlån vara en lämplig lösning för dig.

Komplett Banks Flexibelt Lån är ett lån som lämpar sig till de behov du kan tänka dig. Du kan få ett lån till både mindre och större investeringar. Med ett lån på 10 000 - 500 000 kronor kan man göra allt möjligt. Du får friheten att själv välja hur du disponerar pengarna, vi kräver ingen redogörelse över det.

Privatlån med okomplicerad låneprocess

Hos Komplett Bank kan du ta ett privatlån utan någon invecklad låneprocess. Vårt lån har en nominell ränta som ligger mellan 6,5 % till 15,5 %. Vilken ränta vi kan ge just dig får du veta i låneofferten som vi skickar efter att du gjort en ansökan. Räntan sätts automatiskt baserat på en riskkalkyl som görs individuellt för varje sökande.

När du har kommit fram till ett lånebelopp som du skulle vilja låna och som har en kostnad din ekonomi klarar av är det bara att skicka iväg en ansökan.

Ansökan sker helt och hållet på nätet, från inskickning av ansökan till godkännande av låneofferten. Det fina är att när du lånar från Komplett Bank behöver du aldrig ta dig till möten vid olika kontor för att fylla i papper, eller ens lämna ditt hem. Vi behöver dock din e-postadress och ditt telefonnummer för att kunna vara i kontakt med dig i olika ärenden som angår ditt lån. Vi ber dig fylla i en giltig e-postadress som du kollar regelbundet, då all kommunikation sker elektroniskt. Det är också dit din låneoffert kommer att skickas.

Vem kan få privatlån?

Olika kreditgivare har olika krav på lånesökande. Åldersgränserna brukar vara från 18 år och uppåt. Vissa kreditgivare ger också lån utan att man har en fast inkomst. På Komplett Bank förutsätter vi en ålder på 20 år och inga registrerade betalningsanmärkningar samt en regelbunden inkomst.

Vi gör en individuell bedömning av varje ansökan. För att få bästa möjliga lånevillkor lönar det sig för dig att optimera din kreditvärdighet. Kreditvärdigheten står som grund för om du överhuvudtaget kommer att få låna och i så fall vilken din ränta kommer att bli.

Varför ta privatlån från Komplett Bank?

  • Låneprocess via nätet. Du signerar ditt avtal med BankID och pengarna blir vanligtvis tillgänliga inom 1-2 bankdagar.
  • Flexibelt Lån har alltid en förmånlig ränta och inga dolda avgifter
  • Inga krav på säkerhet, detta underlättar ansökningsprocessen för både din och vår del.
  • Möjlighet till att ta ut mer pengar inom den tilldelade låneramen.
  • En flexibel amortering underlättar i en svår ekonomisk situation. Du har inget amorteringskrav på ditt lån, antalet amorteringsfria månader är obegränsat. Du binder dig endast till att månatligen betala räntan och avgifterna som hör till ditt lån.

Ett privatlån från Komplett Bank är ett flexibelt sätt att få finansiering till olika köp. Då du gör ansökan så binder du dig inte till någonting. Avtalet är bindande först när du med hjälp av ditt BankID skrivit under låneofferten. Ansök idag och få en låneoffert direkt till din e-post.