Till innehållet
Var god vänta

Räkna ut ränta på lån per månad

Innan man tar ett lån behöver man veta hur mycket lånet kommer att kosta en. Man behöver ha koll på de räntor och avgifter som lånet har. Det lönar sig att räkna ut ränta på lån per månad. Med hjälp av lånekalkylatorn som finns här på vår hemsida är det enkelt att räkna ut räntan på lån. Du kan räkna ut månadskostnaden för lån på allt mellan 10 000 och 500 000 kronor.

Vad innebär ränta?

Ränta är det pris du betalar för att få låna pengar. När man talar om ränta menar man ofta den nominella räntan, alltså den ränta som inte innehåller några andra avgifter. I den effektiva räntan är avgifterna inkluderade. I Sverige har vi fri räntesättning, vilket betyder att bankerna själva bestämmer räntan för sina lån. Hur stor ens ränta blir varierar från person till person. När man ansöker om lån gör långivaren en kreditbedömning för att få en helhetsbild av din ekonomi. På basis av den avgörs din ränta. Det lönar sig att jämföra flera olika bankers räntor och avgifter innan du tar ett lån, eftersom priset kan variera mycket mellan olika långivare.

Räntorna hos lån utan säkerhet är högre än för lån med säkerhet. Detta beror på att ifall man av någon anledning inte skulle kunna betala tillbaka pengarna man lånat så har bankerna vid ett lån utan säkerhet ingenting att lösa in. Hos Komplett Bank ligger den nominella räntan alltid mellan 4,9 och 19,9 %, vilket hör till de absolut förmånligaste bland kreditgivare för lån utan säkerhet. 

Räkna ut månadskostnad på Flexibelt Lån från Komplett Bank

Det är lätt att räkna ut vad ett lån hos Komplett Bank kommer kosta dig. Högst uppe på hemsidan finns vår lånekalkylator. När du fyller i den får du svar på hur mycket du som minst kommer att behöva betala i månaden. Låneräknaren använder en nominell ränta på 8,9 %, vilket är den genomsnittliga räntan på ett lån hos Komplett Bank. Räntan på just ditt lån kan ligga på allt mellan 4,9 och 19,9 %. Genom att ta del av lånekalkylen får du en ungefärlig uppfattning om vad ett lån från oss skulle kosta dig.

När du ansöker om lån hos Komplett Bank får du en låneoffert skickad till din e-post. Där får du reda på såväl din nominella ränta som den effektiva räntan för ditt lån. Då låneofferten skickas till dig får du alltså svar på vad den exakta avgiften för ditt lån per månad blir.

Det finns inga krav på amortering när du tar ett lån hos Komplett Bank. Självklart måste du betala tillbaka lånet, men så länge du betala räntorna och avgifterna på lånet ser vi inga hinder för att du håller amorteringsfria månader. Ibland kan det köra ihop sig ekonomiskt någon månad och då ger vi dig friheten att pausa amorteringen av ditt lån så länge som du sköter betalningen av räntor och avgifter. Du kan hålla så många amorteringsfria månader som du själv önskar.

Ansök om Flexibelt Lån

Ett lån från Komplett Bank ger dig många fördelar. Du kan få ett lån på allt mellan 10 000 och 500 000 kronor utan säkerhet. Våra räntor och avgifter är låga och konkurrenskraftiga. Vi kan därtill erbjuda mycket generösa återbetalningsvillkor där du själv bestämmer över amorteringen på ditt lån.

Det är väldigt lätt att ansöka om ett lån hos Komplett Bank. Det är bara att fylla i låneansökan som du hittar på första sidan på vår hemsida. Vi ger dig ett besked så fort vi bara kan. I bästa fall kan du ha pengarna på ditt bankkonto redan samma dag. Uppge en giltig e-postadress som vi kan hålla kontakt med dig via. När du läst igenom de lånevillkor vi skickar dig godkänner du dem med hjälp av ditt Bank-ID. Svårare än så är det inte.