Till innehållet
Var god vänta

Räkna ut kontantinsats och låna pengar smidigt via Komplett Bank.

Ska du ansöka om lån och funderar på hur du ska räkna ut vilken kontantinsats som krävs? Och vad är egentligen en kontantinsats?

Kontantinsats är en delsumma av ett lån som kunden själv måste ha för att beviljas ett lån av banken och därmed kunna genomföra sitt köp. Kontantinsatsens storlek bestäms av banken och varierar dels mellan banker och dels mellan de olika lån som bankerna erbjuder. Kontantinsatsen är oftast en viss procentandel av den totala lånesumman. I ett bostadslån är till exempel kontantinsatsen 15% av lånesumman. Det betyder att för ett bostadsköp på 500 000 kr betalar kunden 75 000 kronor av bostaden med andra pengar än bostadslånet från banken. Om man inte har sparade pengar kan ett lån hos en annan bank vara lösningen för att betala kontantinsats.

Låna upp till 500 000 kronor utan kontantinsats

För att kunna räkna ut kontantinsats till lån bör du kontakta den bank som du har tänkt ansöka om lån från och fråga hur många procent banken kräver i kontantinsats. Det finns också banker som inte kräver någon kontantinsats för att bevilja lån. Hos Komplett Bank erbjuder vi ett Flexibelt Lån utan varken kontantinsats eller säkerhet.

Om du befinner dig i en livssituation där du inte kan beviljas ett traditionellt banklån, eller inte har sparat ihop till den kontantinsats som krävs, kan Flexibelt Lån vara ett bra alternativ för dig. Du kan enkelt och snabbt få tillgång till ett lån på 10 000 - 500 000 kronor hos oss utan kontantinsats. Flexibelt Lån är ett förmånligt och mångsidigt lån med många fördelar som passar utmärkt som finansiering både för mindre och större inköp.

Ett av marknadens mest flexibla lån

Hos Komplett Bank har vi gjort det enkelt, snabbt och smidigt att låna pengar. Ansökan gör du helt och hållet på vår webbplats och när du väl har skickat in din ansökan kan du snabbt förvänta dig ett svar med ett erbjudande. I det erbjudande som vi ger dig får du en låneram för ditt lån. Det betyder att du får tillgång till en viss lånesumma som du efter eget behov kan ta ut i flera olika omgångar. Du kan alltså ha en viss del som buffer och ta ut när du behöver. När du sedan har amorterat på ditt lån kan du också låna de pengarna igen, om du så vill. Du betalar endast ränta på de pengar som du har utestående. 

Vi på Komplett Bank förstår att våra kunder ibland kan ha det kämpigt med ekonomin, och att en fast månatlig amortering kan ställa till med stora bekymmer. Därför har vi valt att med Flexibelt Lån erbjuda våra kunder ett obegränsat antal amorteringsfria månader. Det betyder att du själv kan välja när du betalar tillbaka på ditt lån. Om du väljer att inte amortera på lånet någon månad så är det helt okej. Vi frågar inte varför, och under de amorteringsfria månaderna betalar du endast fakturerad ränta och de avgifter som hör till lånet. Du kan göra en ansökan redan idag på vår webbplats och bekanta dig med det erbjudande som vi ger dig.