Till innehållet
Var god vänta

Låna hos oss på Komplett Bank till handpenning för din bostadsrätt

Har du hittat en bostadsrätt som du vill köpa men saknar pengar till handpenning? Då kan vi på Komplett Bank enkelt hjälpa dig. Vid nästan alla bostadsköp betalas en handpenning, alltså en förskottsbetalning, på en del av totalsumman. Att behöva låna pengar till handpenning är inget ovanligt i dag. Det är inget att oroa sig för. Själva lånet till bostadsrätten kanske du redan har ansökt om men nu behöver du med kort varsel få lån för handpenningen. I samband med kontraktskrivningen betalar du handpenning som oftast är 10 procent av köpesumman.

Flexibelt lån för dig som behöver handpenning - bostadsrätt

Om du snabbt behöver få lån till handpenning för bostadsrätt så kan vi på Komplett Bank erbjuda dig ett Flexibelt lån. Det innebär att du redan samma dag som du lämnar in ansökan kan ha pengarna på ditt konto. Ett Flexibelt lån hos oss betyder att kundens behov och förutsättningar för avbetalning står i centrum. Vi förstår att man omöjligt kan gardera sig för alla utgifter som ibland kan komma som överraskningar. Då är Flexibelt lån ett utmärkt alternativ.

De månader du inte har möjlighet att amortera väljer du amorteringsfritt och övriga månader väljer du själv hur mycket du kan och vill amortera. Ifall du har behov av att låna mer än du tagit ut finns även den möjligheten om du har tillgänglig kredit inom din beviljade låneram. Du kan vid lånetillfället bli beviljad upp till 50 000 kr i en tillgänglig och kostnadsfri buffert och den summa som amorteras omvandlas även den till en buffert som sedan är möjlig att ta ut på nytt. Du som kund har helhetsbilden av din personliga ekonomi och kan själv avgöra i vilken takt du betalar av lånet. 

Ingen säkerhet behövs

När du behöver pengar med kort varsel är ett Flexibelt lån både ett snabbt och smidigt alternativ. Du behöver inte uppge någon säkerhet för lånet. Att ta ett lån utan säkerhet är ett enkelt sätt att få de pengar som du behöver. I detta fall handlar det om ett lån till handpenning för bostadsrätt. När man ansöker om ett lån utan säkerhet behöver man inte ge någon pant eller ha någon som går i borgen för lånet, vilket gör låneprocessen extra snabb. På Komplett Bank kan du enkelt fylla i ansökningen och på bara några minuter komma igång med att få ett lån.

Låna till kontantinsats

Ifall du har lånelöfte om ett bolån för din bostadsrätt behöver du även en kontantinsats. Om du inte själv har tillräckliga besparingar så kan du ansöka om ett lån som täcker både handpenning och kostnaderna för kontantinsatsen.

Du kan hos oss på Komplett Bank ansöka om ett lån på upp till 500 000 kr men välja att enbart använda en del av summan till handpenningen och sätta resten som en tillgänglig och kostnadsfri kredit. Ifall du senare behöver lån för kontantinsats kan du enkelt ta ut den resterande summan för att använda till kontantinsatsen. Du betalar endast ränta på utestående belopp.