Till innehållet
Var god vänta

Låna till bostad utan kontantinats

Kan man låna till bostad utan kontantinsats? När man ska ta ett bolån idag behöver du alltid ha en kontantinsats på 15 % av bostadens pris. Enligt svensk lag får ditt bolån inte uppgå till mer än 85 % av bostadens värde. Men du kan få ett bostadslån trots att ditt sparkapital inte täcker hela kontantinsatsen. Ett sätt att finansiera kontantinsatsen på är med ett lån utan säkerhet. 

 

Låna till bostad utan kontantinsats


Låna till kontantinsats men ett lån utan säkerhet

Det kan ta väldigt lång tid att spara ihop de slantar som krävs till en kontantinsats. Ifall din bostad kostar exempelvis 3 miljoner blir kontantinsatsen hela 450 000 kronor. Det är inga småpengar som vem som helst har liggande på sitt sparkonto. Men man behöver inte bli uppgiven och tro att man är chanslös på bostadsmarknaden trots att ens sparade pengar inte räcker för att betala kontantinsatsen på bostaden man drömmer om att köpa. 

Det bästa är ju förstås om man själv har pengarna till kontantinsatsen, eftersom det alltid är bra att hålla antalet lån man har så litet som möjligt. Men det är heller inte alls ovanligt att ta ett lån utan säkerhet för detta ändamål. Hos Komplett Bank får du ett tryggt lån utan säkerhet med schyssta villkor på ända upp till 500 000 kronor. Ett sådant lån hjälper dig antagligen en bra bit på vägen mot ditt drömboende. 

 

Viktigt att tänka på innan man lånar till kontantinsats

Innan du tar ett lån utan säkerhet behöver du ta dig en ordentligt titt på din ekonomi för att försäkra dig om att du klarar av de utgifter som ett lån till medför. När du går omkring med seriösa bostadsplaner har du antagligen funderat över vad priset för din bostad får ligga på. Ett lån utan säkerhet har av naturliga skäl högre räntor än ett lån med säkerhet, eftersom banken som ger dig lånet inte har någon säkerhet ifall du inte klarar av att amortera på lånet som det är tänkt. Du behöver ha dessa räntor och avgifter i åtanke när du gör upp en budget för hur mycket din bostad får kosta dig varje månad.

När du ansöker om ett lån hos Komplett Bank skickar vi lånevillkoren till din e-post. Där står exakt hur mycket just ditt lån kommer att kosta. Räntorna på våra lån varierar från person till person, men vår nominella ränta ligger alltid mellan 4,9 % och 19,9 %. Det är bland de förmånligaste du kan hitta på marknaden för dylika lån. 

 

Låna till kontantinsats med Flexibelt Lån från Komplett Bank

Med Komplett Banks Flexibelt Lån får du en låneram på ända upp till 500 000 kronor som du kan använda hur du vill, till exempel för att betala kontantinsatsen till ditt bolån. Det är nästan orimligt enkelt att ansöka om vårt lån. Du fyller bara i låneansökan på vår hemsida. Sedan skickar vi dig låneavtalet till din e-post. Du behöver ange en e-postadress som du kontrollerar regelbundet eftersom vi kommunicerar med dig via den. När du noggrant läst igenom lånevillkoren vi skickar dig kan du godkänna dem med ditt Bank-ID.

Du kan betala tillbaka ditt lån till oss precis på det sätt du själv önskar. Vi rekommenderar att du gör upp en förnuftig återbetalningsplan som du håller dig till, men vi kräver det inte. Det enda vi kräver är att du betalar räntor och avgifter varje månad. Hur du sköter resten av betalningen är upp till dig. Vi kräver ingen förklaring av dig om du vill hålla en eller flera amorteringsfria månader.