Till innehållet
Var god vänta

Ta lån för att förverkliga dina drömmar

Vi har alla drömmar som mer eller mindre är orealistiska om man absolut vill undvika att ta lån. Det kräver ofta en viss mognad och livserfarenhet att inse att man genom att låna pengar öppnar dörrar till drömmar som annars skulle förbli stängda. Att ta ett lån är samtidigt ett bra sätt att få fart på den egna ekonomin eftersom de lånade pengarna kan användas till att införskaffa investeringsobjekt som i sin tur kan generera avkastning. Eller så kanske man vill ta lån för att göra den drömresa som annars inte skulle varit möjlig. Vem vet, resan kanske öppnar dörrar i livet som man inte ens visste att fanns. Vilka dina orsaker än är för att ansöka om att ta ett lån bör man alltid först bekanta sig med olika alternativ och grundligt fundera på vilket dessa som bäst passar ens behov och den situation man befinner sig i.

 

Olika lån

Den finansiella världen kan kännas mycket främmande och komplicerad när man vill försöka förstå sig på alla alternativ som finns. Men det viktigaste är inte nödvändigtvis att du som kund ska behöva veta allt! Det räcker ofta bra att först se på de mest grundläggande sakerna. I stora drag kan man säga att det finns två olika typer av lån. Lån med och utan säkerhet. Ett lån med säkerhet betyder att du som kund sätter något i pant åt banken för det lån du får, oftast är det ett investeringsobjekt, till exempel ett hus eller en bil. Eftersom lånet har en säkerhet så är räntan ofta lägre än hos ett lån utan säkerhet. 

Ett lån utan säkerhet är ofta snabbare att få beviljat eftersom banken inte behöver kontrollera säkerheten för lånet. Räntan hos ett lån utan säkerhet är också ofta högre eftersom banken tar en högre risk. Lån utan säkerhet går oftast att söka via nätet och har olika benämningar som blancolån, privatlån eller konsumtionslån.

 

Ta lån flexibelt hos Komplett Bank

Ibland kan det vara klokt att välja ett lån med säkerhet, speciellt om det belopp du behöver låna är stort. Eftersom banken oftast finansierar runt 80% av köpesumman med ett lån med säkerhet, blir du som kund tvungen att betala den resterande delen som en kontantinsats. Du betalar då en lägre ränta, men om du säljer det objekt som utgör din säkerhet så måste du samtidigt betala tillbaka hela lånesumman. 

Ett Flexibelt Lån utan säkerhet från Komplett Bank är ett av de mest flexibla lånen på marknaden och passar utmärkt för dig som vill ta lån smidigt, snabbt och utan säkerhet. Det som gör lånet så flexibelt är att det är amorteringsfritt och att du kan lyfta mer pengar inom den låneram du blivit beviljad om du så vill. Du bestämmer själv vilka månader du vill betala på lånet, om du inte vill amortera någon månad så går det också utmärkt. Då behöver du endast betala de avgifter och den ränta som hör till lånet. 

Att ansöka om lån är smidigt och enkelt. Du kan ansöka om 10 000-500 000 kronor genom att fylla i ansökan här på Komplett Banks hemsida så hör vi av oss så fort som möjligt.