Till innehållet
Var god vänta

Lån med snabb utbetalning

Söker du ett lån med snabb utbetalning? Ansök om Flexibelt Lån från Komplett Bank direkt, i bästa fall har du pengarna på kontot redan i dag. Hos oss kan du låna upp till 500 000 kronor, utan krav på säkerhet.

Privatlån är ett bra alternativ för dig som behöver låna pengar direkt. Eftersom du inte behöver ha någon säkerhet för lånet blir låneprocessen både enkel och smidig. Så fort du har skickat in din låneansökan via vår webbplats tar vi den till behandling. Det kan hända att vi behöver ytterligare dokumentation av dig, men den kan du i så fall enkelt ladda upp via länken du får av oss. När din låneansökan blivit godkänd sänder vi ett låneförslag till dig via e-post, som du signerar med BankID. Då låneavtalet är undertecknat och din ansökan är behandlad kan vi betala ut lånet. I bästa fall kan du få tillgång till pengarna samma dag som du skickar in ansökan.

Lån med snabb utbetalning – och bra villkor

Snabb utbetalning betyder inte sämre lånevillkor. Du kanske känner någon som tagit snabblån och råkat ut för en skyhög effektiv ränta, men detta behöver du inte oroa dig för med Flexibelt Lån. Faktum är att många av våra kunder tar Flexibelt Lån för att lösa dyra lån och skulder som de dragit på sig hos andra långivare. Genom att ta ett större lån med lägre ränta och bättre lånevillkor kan du nämligen betala bort dyra smålån och spara en rejäl slant i lånekostnader. Dessutom får du bättre översikt över din ekonomi.

Fördelar med Flexibelt Lån

Det finns en rad fördelar med Flexibelt Lån som listas längre ner i artikeln, men det är framför allt två egenskaper som gör vårt lån så speciellt. Den första är att vi beviljar dig en låneram på 10 000–500 000 kronor utan krav på säkerhet för lånet. Det innebär att du kan låna fritt inom din låneram och använda pengarna hur du vill. Du kan ta ut, betala tillbaka och ta ut på nytt inom den låneram du har beviljats, utan att behöva lämna in någon ny ansökan. Fantastiskt flexibelt, eller hur?

Den andra egenskapen som gör Flexibelt Lån så speciellt är att vi ger dig frihet att bestämma över din egen återbetalning. Vi förstår att livet kan bjuda på överraskningar, som kan innebära oväntade utgifter. Därför har vi skapat Flexibelt Lån, ett privatlån som verkligen gör skäl för sitt namn. Du kan ta lån med snabb utbetalning och anpassa lånet efter din livssituation. Du betalar av lånet i den takt du vill, och klarar av. Vårt enda krav är att du varje månad betalar fakturerat minimibelopp bestående av ränta och avgifter. Totalkostnaden för ditt lån kommer att bli lägre ju snabbare du betalar av lånet, därför rekommenderar vi att du gör upp en realistisk avbetalningsplan och försöker följa den.

Möjlighet till kostnadsfri buffert

Flexibelt Lån via Komplett Bank är ett populärt privatlån med bra villkor som du kan betala av i egen takt. Här är några av fördelarna med Flexibelt Lån:

 • Privatlån utan krav på säkerhet
 • Låneram på 10 000–500 000 kronor
 • Möjlighet att låna mer inom den beviljade låneramen
 • Frihet att använda pengarna till vad du vill
 • Frihet att själv bestämma över din återbetalning
 • Möjlighet att låna 50 000 kronor extra, som du kan ha i kostnadsfri buffert

  Möjligheten till kostnadsfri buffert vill vi gärna förklara med ett exempel. Om du ansöker om Flexibelt Lån på 300 000 kronor, och vi ser att din ekonomi skulle klara mer, kan du få möjligheten att ansöka om en låneram på upp till 50 000 kr extra. I sådana fall har du tre alternativ. Du kan antingen hålla dig till det ursprungliga beloppet på 300 000 kronor, välja att tacka ja till de 350 000 kronor som vi erbjuder eller ta lånet på 300 000 kronor som planerat men lämna 50 000 kronor kvar i din låneram som buffert. Det fina med denna buffert är att den inte kostar dig något så länge du inte använder pengarna. Skulle du plötsligt behöva 50 000 kronor extra så har du ändå tillgång till pengarna direkt.

 • Kolla låneavtalet innan du signerar

  Även om du har bråttom och behöver lån med snabb utbetalning är det viktigt att läsa igenom villkoren i låneavtalet innan du undertecknar det. Det är väldigt lätt att ta lån, men inte lika lätt att förstå vad du egentligen tackar ja till. Totalkostnaden för lånet påverkas av flera olika faktorer. Ju längre återbetalningstid du väljer, desto större skillnad kommer dessa faktorer att göra i din plånbok. För att du verkligen ska förstå fördelarna med Flexibelt Lån vill vi förklara vilka faktorer som har betydelse för ett privatlån. Läs gärna detta medan du väntar på att vi ska godkänna din låneansökan, så har du bra koll på läget sedan när vi sänder låneavtalet till dig för signering. Vi tänker också att det känns tryggare för dig att ta lån när du förstår vad det innebär.

  Låneavtalet ska ge svar på flera frågor

  När du vill ta lån gör du antingen en skriftlig eller muntlig överenskommelse med långivaren. Låneavtalet mellan er kallas skuldebrev och det kan du underteckna antingen digitalt eller på papper. Gör ni avtalet via telefon eller internet så ska du få skriftlig information om avtalet kort därefter. Alla villkor för lånet ska nämnas i låneavtalet och det ska tydligt framgå vilka rättigheter och skyldigheter som avtalet innebär, både för dig och långivaren. Avtalet är bindande tills du har återbetalat hela skulden till långivaren. Det här gäller även för lån med snabb utbetalning.

  I ditt låneavtal ska du hitta svar på följande frågor:

  • Parter: Vem är långivare och låntagare?
  • Lånesumma: Hur mycket lånar du och kan du använda pengarna till vad du vill?
  • Ränta: Vilken ränta ska du betala, och hur kan räntan förändras?
  • Avgifter: Vilka andra avgifter ska du betala, och på vilket sätt kan dessa variera över tid?
  • Avbetalningsplan: Annuitet eller rak amortering?
  • Återbetalningstid: Hur många år har du på dig att betala tillbaka lånet?
  • Förtidsbetalning: Hur ska du göra om du vill betala tillbaka lånet i förtid? Kostar det något för dig?
  • Om betalning uteblir: Vad händer ifall du inte kan återbetala lånet enligt planen?
  • Ångerrätt: Hur kan du ångra låneavtalet och kostar det att ångra sig?

  Parter

  Ansöker du om ett större privatlån får du räkna med att långivaren vill att du har fast inkomst, och gärna även fast anställning. En tillfällig anställning kan betyda att din inkomst varierar, och detta kan långivaren betrakta som en risk för att du inte kommer att kunna återbetala lånet enligt överenskommelse. Du kan beviljas lån även om du inte har regelbundna inkomster eller fast anställning, men då krävs det att dina kredituppgifter är i ordning och att du inte har dragit på dig några betalningsanmärkningar.

  Ifall din ekonomiska situation inte är tillräckligt stabil för att ta lån själv, så kan det vara en bra idé att ansöka om lån tillsammans med en medsökande. Om den person som fungerar som din medsökande har bra ekonomi så kommer ni med största sannolikhet att erbjudas bättre villkor för lånet. En medsökande tryggar återbetalningen av lånet. Det kan vara din partner, en god vän eller kanske en släkting som har en fast anställning och regelbundna inkomster.

  Egentligen kan alla som har felfria kredituppgifter fungera som medsökande. Du och din medsökande kommer att dela ansvaret för lånet, och därför är viktigt att du verkligen försöker sköta återbetalningen. Om du inte klarar att betala tillbaka lånet så faller nämligen ansvaret på din medsökande. Var därför noga med att inte ta mer lån än du klarar av att hantera.

  Lånesumma

  Privatlån är ett populärt alternativ för konsumtionslån med snabb utbetalning. Det beror på att du inte behöver inte ha någon säkerhet för lånet, eller hitta någon som är villig att gå i borgen för ditt lån. Tack vare det blir låneprocessen betydligt enklare och snabbare än för ett traditionellt lån. Dessutom kan du göra låneansökan via nätet, utan att behöva lämna hemmet. Storleken på privatlån varierar mellan olika långivare, ansöker du om Flexibelt Lån via Komplett Bank kan du i ansökan välja en lånesumma mellan 10 000 och 500 000 kronor.

  Ränta

  Privatlån beviljas med individuell ränta, vilket betyder att räntan bestäms utifrån din ekonomiska situation. Låneräntan påverkas av faktorer som amorteringstid, lånebelopp och hur stor risk långivare bedömer att lånet innebär för dem. Alla långivare som erbjuder privatlån är enligt lag skyldiga att kontrollera din betalningsförmåga innan de beviljar dig lån.

  När långivare gör denna kreditkontroll är det din månadsinkomst och dina sammanlagda tillgångar som kommer att ha störst betydelse för vilken låneränta du erbjuds. Ju bättre din ekonomiska situation är, desto lägre ränta kommer du att erbjudas. Långivare räknar då med att risken för att du inte klarar av att betala tillbaka lånet är väldigt liten, och därför vågar de lova dig en lägre ränta.

  Fast eller rörlig ränta?

  På ett lån betalar du antingen fast eller rörlig ränta. Med fast ränta menas att räntesatsen är samma under hela räntebindningsperioden. Ofta erbjuds du fast ränta när du ansöker om ett traditionellt bolån. Konsumtionslån, som privatlån med snabb utbetalning, beviljas nästan alltid med rörlig ränta. Rörlig ränta betyder att räntesatsen följer förändringarna på räntemarknaden. Nuförtiden erbjuds inte helt rörlig ränta, den kortaste bindningstiden är vanligen tre månader. Det är alltså den här räntan som vi menar när vi talar om rörlig ränta i dag.

  Låneräntan måste anges i ett låneavtal, men också villkor för hur räntan kan variera över tid. Innan en rörlig ränta förändras måste långivaren ge dig information om ränteändringen. Om låneräntan räknas ut med hjälp av referensränta ska det nämnas. Om din ränta är kopplad till en referensränta får långivaren ge information om ränteändringen periodvis.

  Kontrollera effektiva räntan

  Räntan på ett lån betalar du oftast månadsvis. Långivare visar gärna den nominella räntan i sin marknadsföring, som berättar vad lånet kostar utan dolda avgifter. Eftersom de dolda avgifterna kan vara väldigt höga, kan ett lån som först verkar billigt visa sig bli väldigt dyrt. För att låntagare direkt ska kunna få en uppfattning om totalkostnaden för ett lån kräver konsumentkreditlagen att långivare också nämner den effektiva räntan på ett lån.

  För att låntagare snabbt ska kunna få en överblick över lånets totalkostnad måste långivarna enligt konsumentkreditlagen också uppge den effektiva räntan. Den består av räntan som ska betalas plus olika avgifter som långivaren tar för lånet. Den effektiva räntan ska alltid anges som årsränta i procent.

  Utifrån den effektiva räntan är det enkelt att räkna ut vad lånet kommer att kosta dig i slutändan, inklusive nominell ränta och avgifter. Känner du till den effektiva räntan är det också betydligt enklare att jämföra olika låneförslag för att hitta det bästa alternativet för dig.

  Komplett Bank erbjuder en förmånlig ränta jämfört med andra långivare som beviljar lån med snabb utbetalning. Den nominella räntan på Flexibelt Lån är 4,9–19,9 %. Den effektiva räntan får du veta i ditt personliga lånebeslut. Komplett Banks Flexibelt Lån har rörlig ränta och räntan kan därmed variera över tid. Om förändringen i ränta eller andra avgifter är till kundens nackdel kommer vi att meddela om detta minst sex veckor på förhand.

  Avgifter

  Uppläggnings- och aviavgifter är de två vanligaste avgifterna som hör till ett privatlån. De ska naturligtvis nämnas i låneavtalet, men också andra avgifter som du kan tänkas råka ut för. Det ska exempelvis stå vad långivaren tar för påminnelseavgift vid utebliven betalning.

  Låneavgifter får endast tas ut om de finns nämnda i låneavtalet och om de gäller kostnader som långivaren har för lånet. Om långivaren vill höja någon avgift så måste det framgå i ditt låneavtal att långivaren har rätt till det. Enda giltiga orsaken till att höja en låneavgift är att de kostnader som avgiften ska täcka har ökat.

  Avbetalningsplan

  I låneavtalet ska det finnas en plan för hur lånet ska betalas tillbaka. Ett privatlån återbetalas antingen som annuitet eller med rak amortering. Väljer du rak amortering betalar du av lika mycket på skulden varje månad, och räntekostnaderna minskar i takt med att skulden minskar. I praktiken betyder det här att månadskostnaden är stor i början av återbetalningstiden och mindre i slutet.

  Har du ett annuitetslån betalar du samma månadskostnad under hela amorteringstiden, som täcker både ränta och amortering. I början betalar du mindre av skulden och mer i ränta men då räntekostnaderna småningom minskar så ökar istället den andel du betalar av skulden.

  Flexibelt Lån via Komplett Bank kan ge dig en snabb utbetalning och mycket spelrum när det gäller återbetalningen. Vi gör naturligtvis en betalningsplan och räknar ut vad månadskostnaden för lånet blir enligt den, men sedan är det upp till dig att avgöra om och hur mycket du vill amortera varje månad. Skulle du hamna i en ekonomisk svacka kan du ta paus i amorteringen och välja att enbart betala räntor och avgifter.

  Återbetalningstid

  Väljer du en kort återbetalningstid så blir månadskostnaden hög. Väljer du en lång återbetalningstid blir månadskostnaden visserligen lägre, men totalkostnaden för lånet blir högre eftersom du betalar mer i ränta och avgifter. Behöver du hålla månadskostnaden låg så är det ändå bäst att välja en lång återbetalningstid. Om din ekonomiska situation är bra och det känns viktigare för dig att totalkostnaden för lånet blir så låg som möjligt så lönar det sig att välja en kort återbetalningstid.

  Månadskostnaden är viktig för många, men det är också bra att tänka mer långsiktigt när du ska ta lån med snabb utbetalning. Totalkostnaden för lånet varierar mycket beroende på hur snabbt du betalar tillbaka lånebeloppet. Stirra dig inte blind på månadskostnaden utan försök se lånet som en helhet. På Komplett Bank ger vi dig frihet att bestämma över din återbetalning, men vi rekommenderar alltid att du gör en realistisk plan för hur du ska betala tillbaka lånet.

  Betala tillbaka lånet i förtid

  I låneavtalet ska det stå på vilket sätt du kan återbetala ditt lån i förtid, och om det innebär extra kostnader för dig. Om du vill betala tillbaka ditt lån i förtid måste du betala ränta och andra lånekostnader för tiden fram till betalningen har registrerats på ditt konto, men inte efter.

  Hos oss på Komplett Bank kan du betala av hela lånet i förtid utan att det kostar dig något extra. Det verkar kanske som en oväsentlig detalj, men det kan vara viktigt om du till exempel lånat för renovering innan du säljer ditt hus. När du fått pengar för huset vill du kanske göra dig av med renoveringslånet direkt. Hos vissa långivare kostar det extra att betala i förtid, men inte på Komplett Bank.

  Om betalning uteblir

  Missar du en betalning i din avbetalningsplan så kommer långivaren att skicka en påminnelse om utebliven betalning. I låneavtalet ska det framgå vilka kostnader detta innebär för dig som låntagare. Med påminnelsen följer nämligen både påminnelseavgift och dröjsmålsränta.

  Har du Flexibelt Lån via Komplett Bank så kontrollerar vi varken om eller hur mycket du amorterar. Så länge du betalar ränta och avgifter för lånet varje månad så litar vi på att du har läget under kontroll.

  Ångerrätt

  En ångerrätt på 14 dagar gäller på de flesta typer av lån. Tiden räknas från den dag du fick lånevillkor och övrig avtalsinformation. Oftast sker det i samband med att du undertecknar låneavtalet. Om du ångrar ditt låneavtal måste du alltså meddela det till långivaren inom 14 dagar.

  Om lånet redan har betalats ut när du ångrar dig, blir du skyldig att betala tillbaka lånebeloppet och ränta till långivaren. Räntan räknas från och med den dag du fick tillgång till lånet tills den dag din återbetalning är registrerad hos oss. När du meddelat att du ångrar dig har du 30 dagar på dig att återbetala lånebeloppet. Ifall du har hunnit betala låneavgifter har du rätt att få dem tillbaka. Det kan till exempel handla om uppläggnings- och aviavgifter. Långivaren har i sin tur också 30 dagar på sig att betala tillbaka eventuella avgifter till dig.

  Ansök enkelt och smidigt via nätet

  Via vår webbplats kan du enkelt och smidigt ansöka om lån med snabb utbetalning. Din låneansökan är inte bindande på något vis, gillar du inte vårt låneförslag så kan du alltid tacka nej. I vårt ansökningsformulär ser du vilka uppgifter vi behöver för att kunna behandla din ansökan. Vi tar tag i saken så fort vi får in din ansökan, och sänder ett svar till dig via e-post. Ifall din ansökan blir godkänd kommer låneavtalet att bli tillgängligt för elektronisk underskrift. När du signerat avtalet och lämnat in eventuell ytterligare dokumentation som vi bett om, kan vi betala ut lånet. I bästa fall kan utbetalningen av lånet göras redan samma dag som du lämnat in din ansökan.

  Samla lån och sänk dina lånekostnader

  Om du dras med besvärliga smålån kan det löna sig att ta Flexibelt Lån från Komplett Bank för att lösa dyra lån och skulder. Ett privatlån utan säkerhet har oftast lägre ränta än kreditkort. Om du dessutom har flera smålån hos olika långivare, betalar du antagligen regelbundna avgifter skilt för varje lån. Genom att samla dina lån i ett större lån med lägre ränta och bättre villkor kan du slippa en rad onödiga avgifter och därmed spara en rejäl slant.

  Komplett Bank erbjuder inte bara ett av marknadens mest flexibla lån, vi strävar också efter att vara föregångare när det gäller lån med förmånliga räntor och avgifter. Visste du att ungefär hälften av våra kunder tar Flexibelt Lån för att lösa dyra smålån som de har hos andra långivare?

  Komplett Bank i Norden

  Komplett Bank erbjuder konsumentkredit- och refinansieringstjänster med bra villkor, utan krav på säkerhet. Komplett Bank samarbetar med Komplett Group som ligger bakom flera stora nätbutiker i Norge och Skandinavien.

  Komplett Bank grundades i Norge 2014 och har sedan dess erbjudit Flexibelt Lån med snabb utbetalning åt norska konsumenter. I Finland har Komplett Bank beviljat Flexibelt Lån sedan 2017 och året därpå fick äntligen svenska konsumenter möjlighet att ta ett av de mest flexibla privatlån som finns på marknaden.

  Frågor och svar

  • Vem kan ta lån med snabb utbetalning? Du kan ansöka om Flexibelt Lån om du är minst 20 år gammal, saknar registrerade betalningsanmärkningar och varit folkbokförd i Sverige i minst 36 månader. Studenter och pensionärer kan också ansöka om lån. Vi kräver att du som söker har en regelbunden inkomst.
  • Hur mycket kan jag låna? Flexibelt Lån beviljas i form av en låneram på 10 000–500 000 kronor, utan krav på säkerhet för lånet. Du kan låna fritt inom din låneram.
  • Vad är lån utan säkerhet? Ett lån som beviljas utan att låntagaren behöver ha en garanti för lånet. Du behöver alltså inte lägga något i pant eller ha en borgensman för att ta lånet.
  • Hur räknar jag ut räntekostnaden på ett lån? Så här kan du enkelt räkna ut låneränta: Kvarvarande lånebelopp x räntesats = årsränta. Lånar du 10 000 kr med en årsränta på 10% så ska du betala 1000 kronor i ränta första året.
  • När får jag pengarna? Vi behandlar din låneansökan så fort du fyllt i och skickat ansökningsformuläret på vår webbplats. Vi svarar via e-post och om din låneansökan blir godkänd kan du signerar låneavtalet elektroniskt med BankID. I bästa fall kan vi betala ut lånet samma dag du lämnar in ansökan.
  • När måste jag betala tillbaka? En av många fördelar med Flexibelt Lån via Komplett Bank är att du kan betala tillbaka lånet i den takt du vill, och klarar av. Vårt enda krav är att du varje månad betalar fakturerat minimibelopp bestående av ränta och avgifter.