Var god vänta

Låna pengar som pensionär

Precis som då man är yngre kan man också behöva låna pengar som pensionär. Den egna pensionen räcker kanske inte till för större anskaffningar utan har man större planer blir man tvungen att ansöka om ett lån. Pensionärer har ofta en aktiv livsstil och ett lån kan behövas till exempel för att renovera huset eller för att resa. Många pensionärer drömmer om att göra saker som de inte hade tid med då de var mitt i arbetslivet. Efter att man gått i pension har man tid att åka på resor som tar flera veckor, som till exempel golfresor. Många pensionärer drömmer också om en egen stuga där man kan tillbringa all sin lediga tid. Barnbarnen skulle också kunna komma och spendera sommaren där. Allt detta kräver dock pengar och om pensionen kanske inte räcker till så behövs det finansiering utifrån.

Låna pengar som pensionär

 

Många har kanske den uppfattningen att det finns en åldersgräns för att söka lån. Detta är dock oftast inte fallet, man kan visst låna pengar som pensionär också. En sak som är viktigare än åldern då man ansöker om lån är betalningsförmågan. Att söka ett lån från banken kan kännas ansträngande och tidskrävande. Som tur är finns det idag många alternativ istället för bankernas traditionella lån. Komplett Banks amorteringsfria Flexibelt Lån är ett exempel på ett simpelt och förnuftigt sätt att låna pengar som pensionär.

Kan en pensionär låna pengar amorteringsfritt?

Komplett Banks amorteringsfria Flexibelt Lån är ett lämpligt finansieringsalternativ också som pensionär. Som namnet antyder så behöver man alltså inte amortera varje månad. Man kan hålla amorteringsfria månader när man själv vill. Antalet amorteringsfria månader är heller inte begränsat. Månatligen behöver endast räntor och avgifter betalas. Som låntagare binder man sig alltså inte till någon strikt återbetalningsplan. Lånet kan också betalas tillbaka i sin helhet då när man själv vill. Komplett Banks Flexibelt Lån är en finansieringslösning som faktiskt kan anpassa sig till förändringar i livet och den ekonomiska situationen.

 

Låna pengar som pensionär förmånligt

Det är viktigt för den sökande att veta vilka kostnader lånet för med sig. Detta är också fallet då man ska låna pengar som pensionär. Om räntan är hög kan också ett litet lån bli dyrare än förväntat. Komplett Banks lån har alltid en förmånlig ränta som ligger mellan 4,9 och 19,9 %. Den slutgiltiga räntan formas på basis av den sökandes finansiella situation, betalningsförmåga och lånets storlek. Efter att man har skickat in en ansökan får sökanden omedelbart en låneoffert där räntan framgår.

 

Hur mycket kan man låna pengar som pensionär?

Komplett Banks Flexibelt Lån kan sökas från 10 000 kr ända upp till 500 000 kr. Med ett Flexibelt Lån kan man förverkliga alla sorters planer eller drömmar. Pensionärer har oftast tid, men inte nödvändigtvis tillräckligt med pengar för att exempelvis åka på en längre semester. Med Flexibelt Lån lyckas detta enkelt. Ansökan kan fyllas i på nätet, och det tar endast några minuter. Man behöver inte vare sig en säkerhet eller borgensman, vilket märkbart snabbar upp ansökningsprocessen. Svaret på ansökan fås direkt och i bästa fall finns pengarna tillgängliga på ditt konto redan samma dag. Med Flexibelt Lån går drömresan att förverkliga med en kort varsel!