Till innehållet

Låna pengar

Hur vet man vad man ska välja?

När man ska låna pengar och inte är bekant med lån sedan tidigare kan det först vara mycket information att ta in. Man talar om nominell och effektiv ränta, lån med och utan säkerhet, blancolån, privatlån, snabblån, amorteringskrav och så vidare.

Vilka olika lån finns det?

Lån går att dela in i två kategorier; med eller utan säkerhet.

Blancolån, privatlån, konsumtionslån är exempel på lån som kan tas utan säkerhet. Benämningarna varierar hos olika kreditgivare.

Lån med säkerhet är till exempel bolån, där man oftast har själva bostaden man lånar till som säkerhet för lånet.

Vilken ränta gäller?

Den nominella räntan är den avgift banken tar för att de ger dig ett lån. Utöver detta tillkommer det olika avgifter för ditt lån. Den nominella räntan tillsammans med dessa avgifter blir den effektiva räntan.

Om du jämför lån så ska du använda dig av den effektiva räntan, eftersom den innehåller alla kostnader för ditt lån. Att jämföra lån är någonting som kan vara lönsamt när du ska låna pengar. Olika långivare kan ha olika villkor för bland annat återbetalning och avgifter.

Låna inte mer pengar än vad du har behov av, eller råd med.

Hur noggrant du än planerar din ekonomi så kan livet komma med överraskningar. En vattenskada, en trasig diskmaskin eller en bilreparation kan placera dig i en svår situation finansiellt.
Det är förståeligt att man kan ha behov att låna pengar, men det är oavsett anledning viktigt att man har råd med det lån man vill ansöka om.

Hos Komplett Bank kan du ansöka om ett lån på mellan 10 000 och 500 000 kronor. Vid varje låneansökan görs en individuell bedömning och du får därmed svar efter ansökan på vilka lånevillkor vi kan erbjuda just dig.

Med Komplett Banks lån har du möjlighet att själv bestämma över din amortering. Om en oväntad utgift försämrar din förmåga att betala tillbaka på lånet kan du hålla amorteringsfria månader för att få din ekonomi i balans igen. Vid en amorteringsfri månad betalar du endast lånets räntor och avgifter.

Vem kan låna pengar från Komplett Bank?

För att göra en låneansökan hos oss behöver du vara 20 år eller äldre, folkbokförd i Sverige sedan minst 36 månader tillbaka och vara utan både registrerade betalningsanmärkningar och inkassoskulder. Du behäver också en e-post som du kollar regelbundet eftersom all nödvändig information i samband med ansökan skickas till den.

Hur ansöker man om lån hos Komplett Bank?

 Fyll i önskat lånebelopp samt kontaktuppgifter i ansökningsformuläret. Du väljer lånebelopp på mellan 10 000 och 500 000 kronor. När ansökningen är inskickad kommer vi att göra en kreditkontroll för att få en bättre uppfattning om din ekonomiska situation. Vi skickar så ett besked till din e-post om din låneansökan godkänns eller ej.

Genom att ansöka om lån hos Komplett Bank binder du inte dig till att godkänna den låneoffert vi skickar dig. Ifall du är nöjd med offerten godkänner du den med ditt personliga BankID och pengarna betalas ut på ditt konto. 

Välkommen med en ansökan till oss på Komplett Bank redan idag!

Frågor och svar om att låna pengar.

Vilka olika typer av lån finns det?

Lån kan delas in i två olika huvudkategorier; lån med säkerhet och lån utan säkerhet. Benämningen på lån utan säkerhet varierar beroende på kreditgivare.

 

Vad är nominell och effektiv ränta?

Den nominella räntan är den avgift som banken tar för att ge dig ett lån. Den effektiva räntan är den nominella räntan plus de övriga avgifter som tillkommer på ditt lån.

 

Till vad kan man låna pengar?

Med ett Flexibelt Lån från Komplett Bank kan du låna pengar till vad som helst. Du kan använda hela summan till ett enda inköp eller dela upp den och använda till flera olika ändamål.

 

När ska man betala tillbaka sitt lån?

På Komplett Bank har vi inte en fastsatt avbetalningsplan, men rekommenderar att du själv gör upp en plan på hur mycket du ska amortera varje månad. 

 

Vem kan låna pengar från Komplett Bank?

För att få ett lån beviljat behöver du vara minst 20 år och folkbokförd i Sverige. Du behöver även ha en regelbunden inkomst och vara fri från betalningsanmärkningar och inkassoskulder.

 

Hur ansöker man om lån hos Komplett Bank?

Fyll i ansökningsformuläret på vår hemsida så får du svar till din e-post.