Till innehållet
Var god vänta
Minimum att betala per månad (exempel med 8,9 % nominell ränta)

Låna pengar

Genom att låna pengar kan du öppna dörrar du trodde skulle vara stängda för en lång tid framöver. När man ska låna pengar och inte är bekant med lån från tidigare kan det först vara mycket information att ta in. Man talar om nominell och effektiv ränta, lån med och utan säkerhet, blancolån, privatlån, snabblån, amorteringskrav osv.

Ibland kan man dessutom vara i ett behov av att snabbt få pengar och då finns det vissa alternativ som är bättre än andra. Vill du ha en förmånlig ränta så måste du ha en säkerhet för lånet, men processen att få lånet beviljat kan då också bli längre. Lån utan säkerhet är i regel snabbare att ansöka om i och med att långivaren inte behöver kontrollera säkerheten. Det är också vanligt att lån utan säkerhet i sin helhet kan sökas via nätet.

Vilka olika lån finns det?

Lån går att delas in i två kategorier; de som man är tvungna att uppge en säkerhet för och de som man inte behöver någon säkerhet för.

Blancolån, privatlån, konsumtionslån är exempel på lån som kan tas utan säkerhet. Benämningarna varierar hos olika kreditgivare. Lån med säkerhet är till exempel bolån, där man oftast har själva bostaden man lånar till som säkerhet för lånet.

Vad är räntan?

Den nominella räntan är den avgift banken tar för att de ger dig ett lån. Men då du lånar så tillkommer det oftast avgifter till ditt lån. Den nominella räntan tillsammans med dessa avgifter blir den effektiva räntan.

Då du jämför lån så ska du använda dig av den effektiva räntan, eftersom den innehåller alla kostnader för ditt lån. Att jämföra lån är någonting som är lönsamt när du ska låna pengar. Du kan få betydligt bättre villkor hos en långivare jämfört med en annan.

Låna pengar när du har behov

På Komplett Bank så kan du få ett lån utan säkerhet, kallat Flexibelt Lån. Vi har valt att samla alla lån under ett och samma lån. Flexibelt Lån lämpar sig för allt man kan tänkas behöva låna pengar till.

Hur noggrant du än planerar din ekonomi så kan livet komma med överraskningar. En vattenskada, en söndrig diskmaskin eller en bilreparation kan placera dig i en svår situation finansiellt. Om du behöver kan du alltid låna pengar från Komplett Bank. Du kan ansöka om ett lån på mellan 10 000 och 500 000 kronor. Att ansöka om lån är snabbt och enkelt, det tar bara några minuter att fylla i en ansökan. Du får ett svar så fort som möjligt med vilka lånevillkor vi kan erbjuda just dig. Varje erbjudande görs individuellt så läs noggrant igenom ditt eget erbjudande innan du skriver under det.

Med Komplett Banks lån har du amorteringsfrihet. Om en oväntad utgift försämrar din förmåga att betala tillbaka på lånet kan du hålla amorteringsfria månader tills din ekonomi är i balans igen. Under amorteringsfria månader betalar du endast lånets räntor och avgifter.

Låna pengar och disponera dem hur du vill

När många långivare väljer att ge lån till specifika syften så begränsar det låntagaren. Flexibelt Lån är ett lån som ger dig friheten att själv välja vad du använder dina pengar till. När du lånar pengar från Komplett Bank kan du till exempel lägga en del pengar på köp av en ny båt och en annan del på en renovering där hemma. Att vara bunden till att använda pengarna till ett visst syfte är extremt begränsande. Nu har du möjligheten att låna pengar med ett lån som lämpar sig till allt från en semester utomlands till köp av din nya bil.

Låna pengar och förverkliga dina planer

Har du redan länge tänkt förverkliga din drömresa? Har du planerat att göra ett köp, men inte haft tillräckligt med pengar? Skulle du vilja byta ut bilen eller göra en köksrenovering? Kanske är du en av dom som har din ekonomi i skick, men tycker att det är för utdraget och långsamt att spara pengar? Om du redan har planer och drömmar så kan du låna pengar från Komplett Bank för att finansiera dom.

Komplett Banks Flexibelt Lån är ett snabbt, enkelt och förmånligt sätt att finansiera både stora och små drömmar. Nu har du chansen att ansöka om lån när som helst, hemma i soffan, under lunchpausen på jobbet eller ute på din stuga. Allt som krävs är en fungerande internetanslutning. Du kan ansöka om lån dygnet runt här på vår hemsida.

Låna pengar och betala tillbaka när det passar dig

Komplett Banks Flexibelt Lån är också flexibelt när man ska betala tillbaka det. Vi kräver inte att du följer någon förutbestämd plan på hur du amorterar på lånet varje månad. Du kan alltså amortera på lånet när du har möjlighet och när det passar dig bäst, det finns inga hårda amorteringskrav! Du är endast bunden att betala räntor och avgifter varje månad.

Med hjälp av denna egenskap kan du nu äntligen stressfritt låna pengar och vara säker på att lånet inte sätter dig i några finansiella svårigheter. Du kan lägga fokus på att njuta maximalt av glädjen som lånepengarna för med sig.

Med Flexibelt Lån får du dessutom alltid ta ut mer pengar inom den kreditram du har blivit tilldelad. Den summa du amorterar omvandlas till en tillgänglig kredit och är helt kostnadsfri så länge du inte tar ut den igen.

Vem kan låna pengar från Komplett Bank?

Att göra en låneansökan är väldigt enkelt. Du behöver ingen säkerhet när du söker lån. Vad du behöver är att vara 20 år eller äldre, vara folkbokförd i Sverige sedan minst 36 månader tillbaka och vara utan både registrerade betalningsanmärkningar och inkassoskulder. För att kunna ansöka om lån behöver du också en e-postadress. E-postadressen du anger bör vara en till ett konto du kollar regelbundet eftersom all nödvändig information skickas till den, bland annat svaret på din ansökan du gör här på webben.

Om du uppfyller alla krav vi ställer på på våra sökande så är det kanske dags för dig att förverkliga långvariga drömmar och planer. Att låna pengar kan inte bli smidigare. Skicka in en ansökan till oss på Komplett Bank redan idag!

Hur ansöker man om lån hos Komplett Bank?

Att ansöka om lån från Komplett Bank är enkelt och tidseffektivt. Fyll i önskat lånebelopp samt kontaktuppgifter i ansökningsformuläret. Lånebeloppet kan ligga på allt mellan 10 000 och 500 000 kronor. När ansökningen är inskickad kommer vi att göra en kreditkontroll för att få en bättre uppfattning om din ekonomiska situation. Vi skickar ett snabbt besked till din e-post om din låneansökan godkänns eller ej.

Genom att ansöka om lån hos Komplett Bank binder du inte dig till att godkänna den låneoffert vi skickar dig. Ifall du är nöjd med offerten godkänner du den med ditt personliga BankID och pengarna betalas ut på ditt konto i bästa fall redan samma dag. 

Frågor och svar om att låna pengar.

Vilka olika typer av lån finns det?

Lån kan delas in i två olika huvudkategorier; lån med säkerhet och lån utan säkerhet. Benämningen på lån utan säkerhet varierar beroende på kreditgivare.

 

Vad är ränta?

Den nominella räntan är den avgift som banken tar för att ge dig ett lån. Den effektiva räntan är den nominella räntan plus de övriga avgifter som tillkommer på ditt lån.

 

Till vad kan man låna pengar?

Med ett Flexibelt Lån från Komplett Bank kan du låna pengar till vad som helst. Du kan använda hela summan till ett enda inköp eller dela upp den och använda till flera olika ändamål.

 

När ska man betala tillbaka sitt lån?

På Komplett Bank kräver vi inte att man följer någon förutbestämd plan. Du amorterar när du har möjlighet!

 

Vem kan låna pengar från Komplett Bank?

För att få ett lån beviljat behöver du vara minst 20 år och folkbokförd i Sverige. Du behöver även ha en regelbunden inkomst och sakna betalningsanmärkningar och inkassoskulder.

 

Hur ansöker man om lån hos Komplett Bank?

Fyll i ansökningsformuläret på vår hemsida så får du ett snabbt besked till din e-post.