Till innehållet
Var god vänta

Lån utan säkerhet

Lån utan säkerhet är som namnet antyder ett lån som man inte behöver lägga någon egendom i pant för. Detta är ett av de vanligaste lånen. Folk väljer att ta ett sånt här lån då de inte kan eller vill lägga någonting i säkerhet för sitt lån. Lånet är inte heller ämnat för något särskilt ändamål så man får själv välja vad man spenderar lånepengarna på, vilket gör det till ett mångsidigt lån. Dessa lån skiljer sig alltså från traditionella billån och bolån. Det normala när man exempelvis tecknar ett bolån är att bostaden då blir en säkerhet för lånet.

Fördelar och nackdelar med lån utan säkerhet

Ett lån utan säkerhet kan du välja att använda hur du vill. Du kan köpa en bil, motorcykel, båt eller göra en omfattande renovering hemma. Att inte behöva ha en garanti för ditt lån kan snabba upp låneprocessen i en betydande grad. Du behöver heller inte utsätta din egendom eller en borgensman för onödiga risker.

Friheten att låna till vad man vill kommer dock med ett krav på ansvarstagande. Att ta ett lån utan säkerhet är riskfritt så länge som man planerar sin ekonomi noggrant. Ett lån innebär en kostnad för dig varje månad eftersom du betalar ränta och avgifter för ditt lån. Samtidigt så ska du korta av på lånet - alltså göra så kallade amorteringar. Genom att inte ta onödiga lån och redan från början göra upp en klar plan för din återbetalning undviker du att hamna i trubbel med dina låneärenden.

Eftersom kreditgivaren tar en större risk då de delar ut ett lån utan säkerhet så blir också räntan något högre. Detta är ju logiskt för om låntagaren får svårigheter med att betala tillbaka lånet så har banken ingenting som säkerhet för de utlånade pengarna.

Komplett Bank kan ge dig det lån du behöver

Komplett Banks lån utan säkerhet är en vettig och snabb finansieringslösning då man är i behov av pengar. För att ansöka om vårt lån så behöver man inte uppge en säkerhet eller ha någon som går i borgen för lånet. Komplett Banks lån utan säkerhet är även ett amorteringsfritt lån, vilket betyder att man inte måste amortera på lånet varje månad. Om du så vill så behöver du endast betala lånets räntor och avgifter. Om det är svårt att göra en amortering någon månad är det alltså ingen panik, du bestämmer själv när du gör amorteringarna. Lånet kan du ansöka om enkelt via nätet och du har möjlighet att ansöka om mellan 10 000 och 500 000 kronor.

Med ett lån utan säkerhet kan du ha pengarna på kontot samma dag

När man ska låna pengar har man många alternativ att välja mellan. Det går enkelt och snabbt att ansöka om och få lån utan säkerhet från Komplett Bank. Att söka lån med säkerhet innebär alltid en längre process då man också måste kontrollera låntagarens säkerhet innan man kan godkänna låneansökan. Att hitta en lämplig borgensman går inte nödvändigtvis heller så lätt. Däremot kan du med ett lån utan säkerhet i bästa fall ha pengarna på ditt konto samma dag som du skickar in din ansökan.

Med ett lån utan säkerhet kan du på ett behändigt sätt finansiera allt det som kräver mer pengar än det vad du nu har. Du kan använda pengarna till att skaffa en ny bil, ordna bröllop, åka på semester med hela familjen eller göra en omfattande köksrenovering. Nu behöver du inte dagdrömma om en ny terrass eller ett uppgraderat badrum, du kan förverkliga det på nolltid! Med ett lån från Komplett Bank så förverkligar du enkelt alla tänkbara drömmar och dessutom snabbt och med otroligt bra villkor.

Ansök om lån utan säkerhet enkelt på nätet

Att ansöka om ett lån utan säkerhet är enkelt. Man behöver inte fundera på att hinna åka till banken under korta öppettider för att prata om att ta ett lån. Inga långa låneförhandlingar krävs för att ansöka om lån utan säkerhet. Du kan göra en ansökan direkt via formuläret här på vår sida. Fyll i dina uppgifter och skicka in en ansökan, du får ett låneerbjudande efter en kort stund. Att fylla i formuläret tar inte lång tid. Pengarna kan betalas ut direkt efter att vi har kontrollerat alla nödvändiga uppgifter, i bästa fall sker det under samma dag.

Du kan ta ut pengarna på nytt

Komplett Banks lån utan säkerhet går att ta ut på nytt när man behöver det. När du ansöker om ett lån blir du beviljad en låneram inom vilken du kan ta ut pengar och amortera, helt enligt hur du själv vill. Den del av lånet som du redan har betalat tillbaka har du alltså möjlighet att ta ut på nytt utan att du behöver göra en ny låneansökan. Nu måste du till exempel inte på förhand börja stressa upp dig om lånet du har tagit kommer att täcka alla kostnader för en renovering. Ett lån utan säkerhet från Komplett Bank ger dig en länge efterlängtad flexibilitet i din ekonomiplanering.

Ska jag ta ett lån utan säkerhet?

Du kanske sitter och funderar på om ett lån utan säkerhet skulle vara något för dig. Idag är det faktiskt rätt så vanligt att låna till något man inte har råd med men ändå gärna skulle unna sig själv. Just nu finns det många kreditgivare som konkurrerar på lånemarknaden och det har gjort att räntenivåerna den senaste tiden har blivit lägre och lånevillkoren betydligt bättre än vad de varit förr. Med ett Flexibelt Lån från Komplett Bank har du alla förutsättningar att förverkliga såväl långt gångna drömmar som behov som uppstått nyligen.

Här på hemsidan har vi en lånekalkylator. Denna kalkylator hjälper dig att göra en lånekalkyl med belopp i olika storlekar på ett väldigt enkelt sätt, pröva den för att komma igång! Med hjälp av räknaren kontrollerar du enkelt vad det skulle kunna kosta dig att låna det belopp du tänkt, men du kan också se hur mycket du skulle kunna klara av att låna som mest. När du är klar för att skicka en ansökan så gör du det enkelt här på vår hemsida. Ansökan går att skicka in 24/7 och vi är i kontakt med dig så fort som möjligt.