Till innehållet

Lån utan säkerhet

Lån utan säkerhet är som namnet antyder ett lån som man inte behöver lägga någon egendom i pant för. Detta är ett av de vanligaste lånen. Folk väljer att ta ett sånt här lån då de inte kan eller vill lägga någonting i säkerhet för sitt lån. Lånet är inte heller ämnat för något särskilt ändamål så man får själv välja vad man spenderar lånepengarna på, vilket gör det till ett mångsidigt lån. Dessa lån skiljer sig alltså från traditionella billån och bolån. Det normala när man exempelvis tecknar ett bolån är att bostaden då blir en säkerhet för lånet.

Fördelar och nackdelar med lån utan säkerhet

Ett lån utan säkerhet kan du välja att använda hur du vill. Du kan köpa en bil, motorcykel, båt eller göra en omfattande renovering hemma.  Du behöver heller inte utsätta din egendom eller en borgensman för onödiga risker.

Friheten att låna till vad man vill kommer dock med ett krav på ansvarstagande. Att ta ett lån utan säkerhet är riskfritt så länge som man planerar sin ekonomi noggrant. Ett lån innebär en kostnad för dig varje månad eftersom du betalar ränta och avgifter för ditt lån. Samtidigt så ska du korta av på lånet - alltså göra så kallade amorteringar. Genom att inte ta onödiga lån och redan från början göra upp en klar plan för din återbetalning undviker du att hamna i trubbel med dina låneärenden.

Eftersom kreditgivaren tar en större risk då de delar ut ett lån utan säkerhet så blir också räntan något högre. Detta är ju logiskt för om låntagaren får svårigheter med att betala tillbaka lånet så har banken ingenting som säkerhet för de utlånade pengarna.

Komplett Bank kan ge dig det lån du behöver

För att ansöka om vårt lån så behöver man inte uppge en säkerhet eller ha någon som går i borgen för lånet. Komplett Banks lån utan säkerhet är även ett amorteringsfritt lån, vilket betyder att man inte måste amortera på lånet varje månad. Om du så vill så behöver du endast betala lånets räntor och avgifter. Om det är svårt att göra en amortering någon månad är det alltså ingen panik, du bestämmer själv när du gör amorteringarna. Lånet kan du ansöka om via nätet och du har möjlighet att ansöka om mellan 10 000 och 500 000 kronor.

Ansök om lån utan säkerhet på nätet

Du kan göra en ansökan via formuläret här på vår sida. Fyll i dina uppgifter och skicka in en ansökan. Pengarna kan betalas ut efter att vi har kontrollerat alla nödvändiga uppgifter - normalt inom 1-2 bankdagar.

Du kan ta ut pengarna på nytt

Komplett Banks lån utan säkerhet går att ta ut på nytt när man behöver det. När du ansöker om ett lån blir du beviljad en låneram inom vilken du kan ta ut pengar och amortera, helt enligt hur du själv vill. Den del av lånet som du redan har betalat tillbaka har du alltså möjlighet att ta ut på nytt utan att du behöver göra en ny låneansökan. Nu måste du till exempel inte på förhand börja stressa upp dig om lånet du har tagit kommer att täcka alla kostnader för en renovering. Ett lån utan säkerhet från Komplett Bank ger dig en länge efterlängtad flexibilitet i din ekonomiplanering.