Var god vänta

Låna till tomtköp med flexibel återbetalning

Har du funderat på att bygga hus och behöver låna till tomtköp? Att köpa en tomt kan bli aktuellt av ett antal olika anledningar. Många väljer att investera i tomter eftersom de ofta är en hel del billigare än en bostad, skogsfastighet eller annat investeringsobjekt. Genom att investera i en tomt på ett strategiskt bra ställe där man kan förvänta sig en stark tillväxt kan man göra stora vinster under en relativt kort tid. Glesbebygda bostadsområden utanför städer, villatomter och tomter nära populära skidorter är bara några exempel på tomter som genom åren har gett stor avkastning. Den kanske vanligaste orsaken till att man köper en tomt är att man vill bygga ett hus och behöver en tomt att bygga det på.

Ett enkelt och smidigt sätt att låna

Även om en investering i en tomt ofta kan vara en relativt billig affär så räcker inte alltid det egna kapitalet till. Att låna till tomtköp kan ofta vara ett smart alternativ även om det egna kapitalet skulle räcka till. Också när man funderar på att bygga ett hus är det första steget ofta att hitta en passande tomt och då kan det bli aktuellt att söka finansiering för det. Hos Komplett Bank erbjuder vi ett Flexibelt Lån som passar utmärkt för att enkelt och smidigt finansiera ett tomtköp. Hos oss kan du ansöka om ett lån på mellan 10 000 och 500 000 kronor. Du kan fylla i ansökan här på våra sidor, vilket endast tar några minuter. Vi behandlar din ansökan genast och återkommer så fort som möjligt med ett svar på din begäran.

Vilket lånealternativ passar dig bäst?

Du kan välja att ansöka om lån med eller utan säkerhet. Om du väljer att söka lån med säkerhet kommer tomten att utgöra själva säkerheten för lånet. I praktiken betyder detta att bankens risk blir mindre och som följd av detta också den ränta som du betalar för lånet. Om du senare säljer tomten måste du betala tillbaka hela lånet eftersom säkerheten för lånet försvinner.

Du kan också välja att låna utan säkerhet. Hos Komplett Bank kan du ansöka om ett Flexibelt Lån utan att pantsätta din tomt eller någon annan egendom. Om du senare väljer att sälja tomten vidare och inte vill betala tillbaka lånet genast så går det utmärkt. Räntan på lånet utan säkerhet blir oftast en aning högre eftersom banken i detta fall tar en större risk. Båda alternativen har sina fördelar och du bör fundera vilket alternativ som passar dig bäst. Det som framförallt gör ett Flexibelt Lån speciellt är att vi ger dig obegränsad möjlighet till amorteringsfria månader. Du kan alltså själv välja när och hur du vill amortera på lånet. Om du av någon orsak inte vill betala av på lånet någon månad så går det bra och då är de månatliga avgifter och räntan som hör till lånet det enda du behöver betala.