Till innehållet
Var god vänta

Låna till tomtköp med flexibel återbetalning

Har du funderat på att bygga hus och behöver låna till tomtköp? Att köpa en tomt kan bli aktuellt av ett antal olika anledningar. Många väljer att investera i tomter eftersom de ofta är en hel del billigare än en bostad, skogsfastighet eller annat investeringsobjekt.

Den kanske vanligaste orsaken till att man köper en tomt är nog ändå att man vill bygga ett hus och behöver en tomt att bygga det på.

Att låna pengar till tomtköp

Även om en investering i en tomt ofta kan vara en relativt billig affär så räcker inte alltid det egna kapitalet till. Att låna till tomtköp kan vara ett alternativ även om det egna kapitalet skulle räcka till. Också när man funderar på att bygga ett hus är det första steget ofta att hitta en passande tomt och då kan det bli aktuellt att söka någon form av finansiering för det.

Hos Komplett Bank erbjuder vi ett Flexibelt Lån som passar för att finansiera till exempel ett tomtköp. Hos oss kan du ansöka om ett lån på mellan 10 000 och 500 000 kronor. Du kan fylla i ansökan här på våra sidor. Vi behandlar din ansökan genast och återkommer så fort som möjligt med ett svar på din begäran.

Vilket lånealternativ passar dig bäst?

Det finns två olika typer av lån man kan ta - med eller utan säkerhet. Om du väljer att söka ett lån med säkerhet kommer tomten att utgöra själva säkerheten för lånet. I praktiken betyder detta att bankens risk blir mindre och som följd av detta också den ränta som du betalar för lånet. Om du senare säljer tomten måste du betala tillbaka hela lånet eftersom säkerheten för lånet försvinner.

Du kan också välja att låna utan säkerhet. Hos Komplett Bank kan du ansöka om ett Flexibelt Lån utan att pantsätta din tomt eller någon annan egendom. Om du senare väljer att sälja tomten vidare och inte vill betala tillbaka lånet genast så går det utmärkt. Räntan på lånet utan säkerhet blir oftast en aning högre eftersom banken i detta fall tar en större risk.

Båda alternativen har sina fördelar och du bör fundera vilket alternativ som passar dig bäst. Det som framförallt gör ett Flexibelt Lån speciellt är att vi ger dig obegränsad möjlighet till amorteringsfria månader. Du kan alltså själv välja när och hur du vill amortera på lånet. Om du av någon orsak inte vill betala av på lånet någon månad så går det bra och då är de månatliga avgifter och räntan som hör till lånet det enda du behöver betala.