Till innehållet
Var god vänta

Låna till tomt och bygg ditt drömhus

Har du hittat din drömtomt där du vill bygga ditt hus men inte lyckats spara ihop det som behövs. Är du i behov av att låna pengar till din tomt som du hittat? Att låna pengar till tomt hör inte till ovanligheterna längre utan är idag ofta en förutsättning för att sen ha möjlighet att bygga själva huset. Idag är det många som lånar pengar till tomt och här nedan får du konkreta tips på hur du skall gå tillväga för att drömmen om den egna tomten skall gå i uppfyllelse

Att hitta drömtomten i sig kan vara utmanande och vi vill inte hindra dig från möjligheten att den skall bli din när du väl hittat den. Att hitta den perfekta tomten är tillräckligt svårt och oftast har man kanske inte hunnit spara ihop tillräckligt med pengar när man väl hittat den. Kanske din drömtomt dök upp tidigare än du anat och därför har du inte hunnit spara tillräckligt länge. Orsakerna kan vara många. 

Att tänka på innan du lånar till tomt

Innan du tar ett lån för att köpa en tomt gäller det att du har koll på vilka kostnader det innebär att köpa tomten samt vilka möjligheter du har att betala tillbaka på lånet. Oavsett vad du lånar till behöver man alltid utgå från sin egen kapacitet till återbetalning.

En budget hjälper dig. Att göra upp en budgetkalkyl hjälper dig inte bara att förutse din genomsnittliga månadskostnad för att äga en tomt utan minskar även risken för att du skulle få svårt att betala tillbaka de pengar du lånat.

Att låna pengar till tomt via Komplett Bank

Vad kostar din tomt? Klarar du dig med att ta Komplett Banks Flexibelt Lån? Fördelen med ett Flexibelt Lån är att det ger dig total amorteringsfrihet. Antalet amorteringsfria månader hos Komplett Bank är inte begränsade. Det betyder att du själv bestämmer i vilken takt du betalar av lånet och vilka månader du vill göra dina avbetalningar. Det viktigaste är att du betalar de räntor och avgifter som utgör minimibeloppet på din faktura.

Du väljer först det lånebelopp som du behöver till din tomt. Med Flexibelt Lån från Komplett Bank erbjuds du en låneram på upp till 500 000 kr utan att behöva uppge någon säkerhet. Hur mycket du blir beviljad avgörs utifrån din kreditbedömning.

 

Vem kan låna till tomt?

Om du är över 20 år, har varit folkbokförd i Sverige i minst 3 år och har regelbunden inkomst kan du söka lån från Komplett Bank. Skicka in låneansökan redan idag så att vi kan kontakta dig via din e-postadress eller ditt telefonnummer. Av alla som ansöker om lån hos Komplett Bank görs en kreditupplysning.