Var god vänta

Låna till studier

Hos Komplett Bank kan du låna till studier vilket ger dig möjligheten att fokusera på det väsentliga. Studietiden är något som man kommer ihåg under sina äldre dagar. Under studietiden växer man mycket som människa, man lär sig nya saker, träffar en mängd nya människor och har även tid till att ha kul. Vissa beskriver studietiden som den bästa tiden i livet. Men som studerande kan det kännas som att man konstant är i behov av pengar, men har svårigheter att få tag på några.

Låna till studier


Att studera är väldigt tidskrävande och jämförbart med ett heltidsarbete. Vill man ha pengar borde man hinna arbeta vid sidan om sina studier. Det är kanske dock inte det bästa alternativet eftersom man då kan riskera att bli utbränd. Långa dagar med näsan i boken avslutat med ett långt kvällsskift och så småningom börjar krafterna ta slut. Som tur är kan man låna till studier så att man faktiskt kan studera helhjärtat och bli färdig i tid, men också koppla av när det behövs.

 

Räcker studiemedlen till alla kostnader?

Centrala studiestödsnämnden erbjuder studiemedel. De som studerar på heltid har möjlighet att få 2611 kronor i veckan från och med 1 juli 2018. Du får som bidrag 791 kronor och 1820 kronor kan du ta i lån, vilket ska betalas tillbaka senare. Lånet är ett väldigt bra sätt att få mer pengar på, räntan är väldigt låg och du har lång tid på dig att betala tillbaka lånet.

Det kan dock hända att detta inte räcker. De månatliga inkomsterna kan bli för låga även med ett studielån. Pengarna försvinner lätt till utgifter för uppehälle, som till exempel mat, boende, kläder och en telefonräkning. Som studerande vill man också ibland äta något annat än bara det billigaste man hittar på butikshyllan, åka på resa, köpa en bil eller skaffa nödvändig utrustning till sin lägenhet. Med bara studiemedel till sitt förfogande har man sällan råd med nya möbler, hushållsapparater eller ett av de viktigaste redskapen för en studerande, en bra och pålitlig bärbar dator. Komplett Banks lån är ett bra finansieringsalternativ för alla tänkbara ändamål

Låna till studier från Komplett Bank

Som tur behöver inte studerande bara klara sig på studiemedel, för Komplett Bank erbjuder Flexibelt Lån också för studerande. Komplett Banks Flexibelt Lån kommer med många användbara förmåner. Flexibelt Lån är helt amorteringsfritt så återbetalningen blir också väldigt flexibel och du får själv välja när du amorterar på lånet. Du behöver alltså inte binda dig till fasta månatliga amorteringar och en strikt lånetid. Om du vill så betalar du endast räntor och avgifter varje månad. Med Flexibelt Lån kan du skaffa de saker du vill ha eller ta en välförtjänt paus från studierna och åka utomlands. Du hamnar inte i knipa på grund av en strikt återbetalningstidtabell utan du kan betala tillbaka på lånet då när det passar dig och din ekonomiska situation bäst.

Komplett Banks Flexibelt Lån fungerar också som en sorts buffer för studerande, du blir tilldelad en kreditram som du kan ta ut mera pengar inom. Från Komplett Bank kan du få en kreditram som är mellan 10 000 - 500 000 kr, och du behöver heller ingen säkerhet för att kunna låna. Om du blir tilldelad en ram på till exempel 100 000 kronor och du tar ut 30 000 kronor, blir det ännu 70 000 kronor kvar att ta ut. Om du betalar av 5 000 kronor på lånet du tagit har du 75 000 kronor kvar att låna.


Kan du låna till studier från Komplett Bank?

Komplett Bank har vissa villkor för sökande och samma villkor gäller också studerande. Vi förutsätter att du är 20 år gammal och är folkbokförd i Sverige. För att få ett lån bör du också ha en regelbunden inkomst. Vi kontrollerar också att dina kredituppgifter är i ordning. Du behöver även en fungerande e-postadress eftersom vi skickar dig din låneoffert den snabbast tänkbara vägen, via e-post. Också signeringen av låneavtalet sker online. Du kan fylla i en låneansökan i vårt formulär här på sidan. Pengarna finns i bästa fall tillgängliga redan under samma dag som du fyllt i och skickat in din ansökan.