Till innehållet
Var god vänta

Låna till körkort

En far med sin dotter har låna till körkort och fadern lär nu dottern köra

Det finns många olika skäl till att låna till körkort. Du ska kanske snart fylla 18 år och det börjar vara dags för körundervisningen, eller så kanske du redan är en erfaren förare, men som behöver behörighet till en ny fordonstyp. Det kan handla om att man vill köpa en husbil och åka iväg på semester tillsammans med vänner eller familj, eller så behöver du kanske körkortet i ditt yrke.

Att ta ett körkort är en bra investering, bil är ett bra sätt att transportera sig själv med. Det finns också arbetsplatser som kräver att man har ett körkort. Man behöver inte fundera på tidtabeller för kollektivtrafik om man har körkort och tillgång till bil, utan man kan åka på sina egna villkor. I mindre tätbebodda områden kommer ett körkort till stor nytta eftersom avstånd till skola, arbete, släkt, vänner och butik kan vara långa.

Körkortets pris

Enligt Körkortonline.se (2018) är det genomsnittliga priset för ett B-körkort i Sverige 15 000 kronor. Priset varierar bland annat beroende på var man bor, generellt är det dyrare att ta sitt körkort i större städer än på en mindre ort. 

En annan faktor som påverkar priset på körkortet är hur man väljer att ta det. Väljer du att ta körkortet utan lektioner på en trafikskola så kostar de obligatoriska momenten ungefär 4000 kronor. Man kan alltså spara in en hel del genom att inte ta sina körlektioner vid en trafikskola. Ett bra sätt att dra ner på kostnaden är också att övningsköra en del privat samtidigt som man tar lektioner vid en trafikskola.

Ta ett flexibelt lån

Du kan få ett flexibelt lån snabbt och utan att uppge någon säkerhet för lånet. Fyll i ansökan här på vår webbsida för att få ett erbjudande. Från Komplett Bank kan du få ett lån som är minst 10 000 och som högst 500 000 kronor. När du söker om ett lån ger vi dig en ram som du kan låna inom. Om kostnaderna för ditt körkort till exempel blir dyrare än du förväntat dig har du möjligheten att ta ut en större summa inom den ram du har blivit tilldelad. Du kan också ta ut pengar till andra behov bara du håller dig inom din ram. På så vis undviker du att ta ytterligare ett lån. Ett lägre antal lån är bra eftersom det stärker din kreditvärdighet. 

Låna till körkort och få pengarna direkt

För att kunna låna från Komplett Bank behöver du vara minst 20 år och ha en regelbunden inkomst. När du ansöker om ett lån hos oss behöver du inte uppge någon säkerhet vilket gör processen snabb. Hela låneprocessen sköts på nätet så du behöver alltså inte sätta tid på att springa till banken för att ha långa låneförhandlingar och skriva under olika papper.

Då du har beräknat hur mycket körkortet kommer att kostar dig kan du fylla i den summa du behöver och dina kontaktuppgifter i formuläret på den här sidan. Du behöver bland annat fylla i ditt telefonnummer och en fungerande e-postadress. Vi behandlar din låneansökan så fort som möjligt och ger dig ett erbjudande per e-post. När allting är i sin ordning kan du signera låneavtalet med hjälp av BankID. Pengarna får du direkt till ditt bankkonto.

 

Låneexempel vid tilldelat lån på 100 000 kr under 5 år, nominell ränta 8,9 %, effektiv ränta 10,28 %, etableringsavgift 495 kr, totalt 126 971 kr. Exemplet förutsätter att lånet betalas tillbaka med lika stora månadsbelopp på 2 116 kr under 5 år.