Var god vänta

Låna till husbil

Att låna till husbil är en långtidsinvestering som ger dig glädje långt in i framtiden. Husbilar är flexibla fordon som möjliggör många olika utfärder och resor, och det är inte alls ovanligt att man tar lån för att köpa husbil eftersom det handlar om ett stort köp.

En man har lånat till husbil och får nycklarna av försäljaren

Husbilslån skiljer sig inte mycket från billån - man handskas bara med olika summor och längre återbetalningstider. Billån har en löptid som sträcker sig upp till 8 år. I husbilars fall kan den maximala övre gränsen gå upp till 15 år. När du ska låna till husbil finns det olika möjligheter för dig. Du kan till exempel söka lån med säkerhet för att finansiera ditt köp. Du kan lägga husbilen som säkerhet för lånet, men vanligen så går det att maximalt att använda husbilen som säkerhet för 80 procent av köpesumman. Återstående 20 procent måste du själv hitta pengar till. Den återstående 20 procenten av köpesumman kan du få via exempelvis ett privatlån. Viktigt att komma ihåg är att för att du ska få ett lån med säkerhet måste du köpa husbilen från en auktoriserad handlare.

 

Finansiera husbilen med lån från Komplett Bank

Privatlån är också sättet för dig att köpa en husbil som inte är av en auktoriserad handlare utan till exempel en privatperson. Du kan även välja att lyfta ett privatlån för att betala för hela husbilen. En stor fördel med att ta privatlån är att du själv kan välja att betala av lånet tidigare och då slipper du onödiga räntekostnader. Vi på Komplett Bank erbjuder förmånliga privatlån, under vad vi kallar ‘’Flexibelt lån’’, så att du ska kunna låna till en husbil.

Du kan få din finansiering för husbilen i ordning snabbt och enkelt med hjälp av Komplett Banks Flexibelt lån. Du kan ansöka om ett lån mellan 10 000 och 500 000 kronor via vårt webbansökningsförmulär. När du ansöker om ett lån hos oss så ger vi dig en låneram du kan ta lån inom. Med att fylla i formuläret så kan vi skicka dig en låneoffert till din e-post och du kan i bästa fall redan idag skriva under med bank-ID och få pengarna levererade till dig.

 

Varför låna till husbil med flexibelt lån

När du tar ett lån till en husbil med säkerhet så binder du dig till att göra fasta amorteringar på lånet varje månad och en viss tid för återbetalningen av lånet. Detta betyder kan du spara pengar via vårt flexibelt lån med att betala lånet snabbare än du kunde betala lån med säkerhet. På samma sätt så behöver du inte heller amortera av lånet varje månad ifall du inte själv vill det. Du kan också lyfta mer lån inom låneramen vi gett dig ifall det kommer fram att husbilen till exempel sku behöva en reparation eller du kommer på efteråt att du sku vilja ha tilläggsutrustning. Här kommer ännu en kort sammanfattning varför det lönar sig att låna från Komplett Bank:

  • Du behöver ingen säkerhet för att få ansöka om lån från oss

  • Du kan få ett lån upp till 500 000 och om du behöver lyfta mera pengar kan du göra det inom din givna låneram istället för att ta ett helt nytt lån

  • Pengarna kan tas ut redan samma dag. Du kan ta ut pengarna direkt då vi har kollat dina löne- och skatteuppgifter

  • Vi erbjuder dig en flexibel återbetalning

 

Låneexempel vid tilldelat lån på 100 000 kr under 5 år, nominell ränta 8,9 %, effektiv ränta 10,28 %, etableringsavgift 495 kr, totalt 126 971 kr. Exemplet förutsätter att lånet betalas tillbaka med lika stora månadsbelopp på 2 116 kr under 5 år.