Till innehållet
Var god vänta

Låna till husbil

Att låna till husbil är en långtidsinvestering som ger dig glädje långt in i framtiden. Husbilar är flexibla fordon som möjliggör många olika utfärder och resor, och det är inte alls ovanligt att man tar lån för att köpa husbil eftersom det handlar om ett stort köp.

Husbilslån skiljer sig inte mycket från billån - man handskas bara med olika summor och längre återbetalningstider. Billån har en löptid som sträcker sig upp till 8 år. För husbilar kan den maximala övre gränsen gå upp till 15 år. När du ska låna till husbil finns det olika möjligheter för dig. Du kan till exempel söka lån med säkerhet för att finansiera ditt köp. Du kan sätta husbilen som säkerhet för lånet, men vanligen så går det att maximalt att använda husbilen som säkerhet för 80 procent av köpesumman. Återstående 20 procent måste du själv hitta pengar till, exempelvis med ett privatlån. Viktigt att komma ihåg är att för att du ska få ett lån med säkerhet måste du köpa husbilen från en auktoriserad handlare.

Finansiera husbilen med lån från Komplett Bank

Privatlån är också sättet för dig att köpa en husbil som inte är av en auktoriserad handlare utan till exempel en privatperson. Du kan även välja att teckna ett privatlån för att betala för hela husbilen. En stor fördel med att ta privatlån är att du själv kan välja att betala av lånet tidigare och då slipper du onödiga räntekostnader. Vi på Komplett Bank erbjuder förmånliga privatlån, under vad vi kallar ‘’Flexibelt lån’’, så att du ska kunna låna till en husbil.

Du kan få din finansiering för husbilen i ordning snabbt och enkelt med hjälp av Komplett Banks Flexibelt lån. Du kan ansöka om ett lån på mellan 10 000 och 500 000 kronor via vårt webbansökningsformulär. När du ansöker om ett lån hos oss så ger vi dig en låneram du kan ta lån inom. Genom att fylla i formuläret så kan vi skicka dig en låneoffert till din e-post som du kan signera med BankID och i bästa fall få pengarna utbetalda till dig redan idag.

Varför låna till husbil med Flexibelt Lån?

När du tar ett lån till en husbil med säkerhet så binder du dig till att göra fasta amorteringar på lånet varje månad och en viss tid för återbetalningen av lånet. Detta betyder att du kan spara pengar via vårt Flexibla Lån genom att betala av lånet snabbare än du kunde betala ett lån med säkerhet. På samma sätt så behöver du inte heller amortera på lånet varje månad ifall du inte själv vill eller kan det. Du kan dessutom ta mer lån inom låneramen vi gett dig ifall det kommer fram att husbilen till exempel skulle behöva en reparation eller du kommer på efteråt att du skulle vilja ha tilläggsutrustning. Här kommer ännu en kort sammanfattning varför det lönar sig att låna från Komplett Bank:

  • Du behöver ingen säkerhet för att få ansöka om lån från oss.
  • Du kan få ett lån på upp till 500 000 kr.
  • Du får ett preliminärt lånebesked direkt efter att du skickat in din ansökan. Pengarna kan i bästa fall tas ut redan samma dag.
  • Om du behöver låna mer pengar kan du göra det inom din givna låneram istället för att ta ett helt nytt lån.
  • Vi erbjuder dig en flexibel återbetalning med amorteringsfrihet.