Till innehållet
Var god vänta

Låna till lägenhet

Att skaffa en lägenhet är alltid spännande men också väldigt kostsamt, att låna till lägenhet är ett utmärkt sätt att finansiera förvärvet på. Oftast väljer man att ta ett bolån för att finansiera köpet. Då kan man låna upp till 85 procent av lägenhetens värde, den resterande 15 procenten, alltså kontantinsatsen måste man betala själv. Kontantinsatsen kan också bli en väldigt stor summa om man köper en värdefull lägenhet, och då kan det bli aktuellt att också låna till kontantinsatsen.

Låna till lägenhet

Att tänka på innan du ska köpa lägenhet

När du letar efter en lägenhet så ställer du såklart vissa krav på lägenheten. Läget och priset är två viktiga faktorer. Storleken, möjlighet till att få en tvättmaskin inkopplad, en bilplats och andra liknande bekvämligheter är också viktiga för att det vardagliga livet ska gå smidigt.

Att få en bild av hur mycket en lägenhet är värd kan vara svårt. Det lönar sig för dig att undersöka och jämföra olika mäklare för att få en uppfattning om prisutvecklingen i de områden du är intresserad av. Renoveringar är ett exempel på något som påverkar priset mycket. Om lägenheten eller höghuset där lägenheten ligger nyligen har genomgått en omfattande renovering är det värt att betala ett lite högre pris. Men om det är en stor renovering på gång inom en snar framtid måste du hålla det i tankarna då du uppskattar värdet på lägenheten. När du skaffat dig en bra uppfattning om hur mycket en lägenhet är värd undviker du att betala för mycket för den. På så vis undviker du också att ta på dig en allt för stor skuld om du behöver låna till lägenheten.

 

Låna till lägenhet med ett Flexibelt Lån

När man ska låna till lägenhet är bolån det vanligaste lånet att ta. Då kan man dock endast låna upp till 85 procent av lägenhetens värde och följaktligen blir man tvungen att skaffa fram den resterande delen av pengarna, alltså kontantinsatsen, på något annat sätt. Om du inte har råd med kontantinsatsen kan du ta ett Flexibelt Lån, ett lån utan säkerhet från Komplett Bank. Lånet lämpar sig bra till en kontantinsats eller för att låna till lägenhetens fulla värde om du av någon anledning inte vill ta ett traditionellt bolån.

 

Ett lån med unik flexibilitet

Ett Flexibelt Lån passar för alla olika ändamål du kan komma att tänka på. På Komplett Bank kan du låna till lägenhet, bil, båt, renovering eller en semester, listan kan göras hur lång som helst. Flexibelt Lån kräver ingen säkerhet, och går snabbt att ansöka om. Som namnet antyder så är lånet väldigt flexibelt, det finns inga amorteringskrav på lånet, du kan hålla så många amorteringsfria månader som du behöver. Du får också fritt betala tillbaka och låna inom den låneram du blir tilldelad. När du har betalat tillbaka en del av lånet kan den delen tas ut på nytt. Så om lägenheten behöver lite finslipning i ett senare skede kan man ta ut mer pengar till det utan att behöva ansöka om finansiering på nytt. Flexibelt Lån är en pålitlig partner som hjälper dig i livets olika vändningar. Vare sig det rör sig om en oväntad utgift eller ett behov av ytterligare finansiering så fixar Flexibelt Lån det.

 

Låneexempel vid tilldelat lån på 100 000 kr under 5 år, nominell ränta 8,9 %, effektiv ränta 10,28 %, etableringsavgift 495 kr, totalt 126 971 kr. Exemplet förutsätter att lånet betalas tillbaka med lika stora månadsbelopp på 2 116 kr under 5 år.