Till innehållet
Var god vänta

Lån till olika ändamål

Med Komplett Banks Flexibelt Lån kan du ta ett lån till olika ändamål. Det kan handla om ett köp av bil, motorcykel eller båt. Ibland behövs det pengar till något oväntat - kanske tvättmaskinen har gått sönder och man måste skaffa en ny. Kontantinsatser till bolån är dyra och kan kräva ett lån. Någon har kanske samlat på sig många olika krediter från olika kreditgivare och vill nu samla alla skulder på ett ställe genom att ta ett samlingslån. Listan av ändamål som man kan behöva ett lån till är oändlig.

När andra väljer att kalla sina lån billån, båtlån, privatlån eller blancolån så har vi tagit beslutet att samla alla dessa lån under det vi kallar Flexibelt Lån. Det är ett lån tänkt för olika ändamål, utan säkerhet. Du får fritt disponera pengarna hur du vill. Du kan exempelvis lägga en del av lånet på en bil och en annan del till att köpa nya tapeter till din bostad. Vi behöver inte veta exakt vad du använder pengarna du lånat till och kommer aldrig att ifrågasätta det.

Flexibelt Lån till olika ändamål

Vare sig du länge har planerat att ta ett lån eller om det nyligen har uppstått ett behov av pengar kan du ansöka om ett Flexibelt Lån från Komplett Bank. Lånet ges utan säkerhet och ansökningsprocessen är digital från början till slut.

Med Flexibelt Lån kan du få mellan 10 000 och 500 000 kronor i lån. Det lämpar sig för många olika köp - 500 000 kronor är en enorm summa som man kan använda till att förverkliga antingen flera mindre drömmar eller ett större projekt. Det som är bra med Flexibelt Lån är att man själv kan välja hur man vill använda sina lånade pengar.

Lån till olika ändamål är inte något att vara rädd för. Många väljer att investera i sin vardag. Det finns många som tar lån för att kunna leva sin dröm och förverkliga saker man länge planerat.

Svenskar tar lån till olika ändamål

Som sagt är listan för ändamål man kan låna till väldigt lång, nästan oändlig. Men i Zmarta Groups Lånebarometer 2018 finns en undersökning om vad svenskar tog lån utan säkerhet till under år 2017. 

Graf som visar till vilka olika ändamål folk tar lån

I grafen ser man att bostadsrelaterade lån är de populäraste. Det man tar mest lån till är renovering, men många tar också lån för att inreda bostaden. Att ta lån för att köpa olika slags fordon är också väldigt populärt. Svenskar väljer också att ta lån för konsumtion och vissa vill satsa på upplevelser och lånar till resor och nöjen. Som man ser från grafen så tycker kvinnor mest om att ta bostadsrelaterade lån och män tar lån till bil, båt eller motorcykel.

Att låna till bostadsrelaterade köp kan vara förnuftigt. Fräscha tapeter eller någon annan typ av investering i inredningen kan höja trivseln i bostaden märkvärdigt. Att renovera sin bostad höjer trivseln men ökar även värdet på bostaden. Köpare på bostadsmarknaden värderar bostäder som nyligen genomgått en renovering väldigt högt. Köpare gillar speciellt större och mera kostsamma renoveringar, som till exempel köksrenoveringar.

Både män och kvinnor lånar till fordon av olika slag. Med en bil kan man ta sig ut på långa eller korta färder och köra på barnen till olika fritidsaktiviteter. Motorcyklar och båtar är något man har särskilt stor glädje av på sommaren. Föreställ dig den befriande känslan när du åker ut på motorvägen eller det sköna i att köra på en snirklig landsväg och bara njuta. Med en båt får du ta del av det fina havet har att erbjuda.

Sinnesro med Flexibelt Lån

Komplett Bank erbjuder låntagare en förmånlig ränta, flexibla återbetalningsvillkor och låga månadsavgifter. Komplett Banks Flexibelt Lån är amorteringsfritt. Du behöver inte vara rädd för att du hamnar i knipa med höga månadsbetalningar när du tar ett lån från Komplett Bank. Du kan i lugn och ro renovera din bostad, köpa en ny bil eller åka på semester då du vet att det enda du behöver betala varje månad är räntan och avgifterna på lånet. Vi tycker att det är rättvist att du får amortera lånet i takt med vad din finansiella situation tillåter.

De flesta vill göra en lånekalkyl före de tar ett beslut. Här på vår sida har vi en lånekalkylator som kan ge en inblick i hur mycket lån till olika ändamål kan komma att kosta dig. Vare sig du funderar på ett större eller mindre lån så lönar det sig att prova kalkylatorn.

Låna och ansök via nätet

Ansökan gör du här på webbsidan. När du fyller i ansökan behöver vi bland annat veta hur stort lån du behöver, ditt telefonnummer och din e-postadress. Eftersom all kommunikation angående lånet sker elektroniskt, bör e-postadressen du anger vara en adress du använder regelbundet.

En ansökan som kommer in behandlas direkt och vi skickar en individuell låneoffert till dig. Offerten är inte bindande så du kan i lugn och ro gå igenom ditt personliga erbjudande. Du blir tilldelad en låneram du kan låna inom. Det maximala lånebeloppet är 500 000 kronor. Ett avtal signeras med BankID och i bästa fall så kan pengarna vara på ditt bankkonto redan samma dag som avtalet signeras.

Ta ut mer pengar vid behov

Det kan vara svårt att förutspå hur mycket pengar man behöver när man tar ett lån. Av olika skäl kan man få ett oväntat behov av mer pengar. Hos Komplett Bank kan du kan ta ut mer pengar inom låneramen du fått. Kombinationen av flexibla återbetalningsvillkor och möjligheten att låna de återbetalade pengarna utan att behöva ta ett nytt lån är tydliga bevis på hur konsumentvänligt lånet är.

I och med att du själv kan välja hur du disponerar pengarna så kan du exempelvis ta en del av lånet till renovering av lägenheten, och en annan del för att ha pengar till kontantinsatsen vid ditt bilköp. Skulle du senare behöva ytterligare lån kan du på nytt ta ut pengar du redan har amorterat. Möjligheterna är oändliga och valet är ditt.