Till innehållet
Var god vänta

Konsumtionslån i Sverige

I Sverige finns det olika konsumtionslån med olika benämningar. Lånen har olika benämningar på grund av det sätt långivaren väljer att marknadsföra lånen på och till vilket syfte lånen är ämnade. Konsumtionslån omfattar alla lån som är tänkta för privat bruk och som ges utan säkerhet. Hit räknar man alltså inte bostadslån, vilka oftast bara ges med en säkerhet. 

Du har kanske redan hört talas om några av de mer allmänna benämningarna, som till exempel blancolån, privatlån eller billån. Eftersom långivaren har en sämre eller ingen säkerhet alls för lånet så har konsumtionslån ofta en högre ränta än lån med säkerhet.

Konsumtionslån i Sverige

Vad används konsumtionslån till i Sverige?

Många går omkring och funderar på nya inköp. Det kanske finns något som man länge längtat efter eller något som man drömmer om att göra, men som man inte kan för att man har en begränsad tillgång till pengar. Konsumtionslån finns till för att du ska kunna unna dig att göra det du vill redan idag, istället för att vänta på att få sparat ihop tillräckligt med pengar.

Konsumtionslån i Sverige används mest till att köpa bilar, båtar och motorcyklar. Det är kanske inte så konstigt. Många har säkert en krånglande bil som ger upphov till stor frustration, en båt kan göra sommaren mer upplevelserik och att åka motorcykel ger en extremt befriande känsla. Att ta lån för att renovera huset eller lägenheten är ett extremt populärt alternativ det också. Kanske badrummet behöver en fräschare look, terassen borde förnyas eller förstoras för att kunna klara av sommarens grillfester eller så vill man kanske ha ett nyare och mer välorganiserat kök. Många i Sverige tar också lån för att få åka på resa eller för att ha mera pengar att använda till olika nöjen.

Före du tar lån

När du ska låna pengar så lönar det sig att ha koll på sin ekonomi. Hur många utgifter och inkomster har du? För att du skall kunna ta lån måste du ha koll på dina inkomster, så att du vet hur mycket du kan låna och vad din återbetalningsförmåga är. I denna beräkning behöver du också beakta vilka dina utgifter är. Allt detta är viktigt med tanke på hur du ska planera lånets amortering.

Kom ihåg att du betalar ränta på ditt lån, vilket betyder att du i slutändan kommer att betala en större summa än vad du lånade. Fast det är också viktigt att tänka på allt det positiva som ett lån medför - du får genast förverkliga dina planer, utan att först behöva vänta på att du samlat ihop tillräckligt med pengar.

Låna från Komplett Bank

Komplett Bank erbjuder förmånliga konsumtionslån i Sverige som är enkla och snabba att ansöka om. Hela ansökningsprocessen kan göras på internet, du behöver alltså inte ens lämna ditt hem och du kan ansöka om ett lån redan idag.

Hos våra konkurrenter kan det finnas olika exempel på konsumtionslån som inte kräver att man uppger någon säkerhet som blancolån, billån eller båtlån. Vad vi har gjort är att vi har samlat alla dessa lån under vad vi kallar ‘’Flexibelt lån’’. Med vårt konsumtionslån har du möjligheten att låna mellan 10 000 och 500 000 kronor, utan att uppge någon säkerhet. Du får fritt disponera pengarna hur du vill. 

Du kan ta lånet, med en möjlighet att ta ut mer pengar om du vill och behöver. Vi kräver endast att du håller dig inom ramen du blir tilldelad. Med vår flexibla amortering får du själv välja när du gör dina amorteringar på lånet, vi kräver endast att du betalar dina räntor och avgifter varje månad. Väljer du till exempel att inte amortera lånet någon månad så frågar vi dig inte varför, utan det får du själv bestämma. Det enda du behöver betala varje månad är räntan och avgiften för lånet.

Vare sig det är ett litet eller stort lån du har behov av, fyll i ansökningsformuläret redan idag så kan vi skicka en låneoffert till dig. Snart är du ett steg närmare att förverkliga dina planer och drömmar.

Låneexempel vid tilldelat lån på 100 000 kr under 5 år, nominell ränta 8,9 %, effektiv ränta 10,28 %, uppläggningsavgift 495 kr, totalt 126 971 kr. Exemplet förutsätter att lånet betalas tillbaka med lika stora månadsbelopp på 2 116 kr under 5 år.