Till innehållet
Var god vänta

Konsumtionslån och dess ränta

Hos Komplett Bank har du möjlighet till ett konsumtionslån med låg ränta. Vi strävar alltid efter att få fram det bästa möjliga erbjudandet för dig.

Konsumtionslån är också känt som privatlån eller blancolån. Gemensamt för dessa lån är att de kan tas utan säkerhet. Denna typens lån är bra när man vill ha pengarna snabbt. När man tar ett konsumtionslån lönar det sig att räkna ut den effektiva räntan, alltså den nominella räntan på lånet och möjliga avgifter som långivaren har. Det kan vara klokt att kolla med flera långivare hurdana räntor de erbjuder på sina lån åt dig och då lönar det sig att använda den effektiva räntan i jämförelsen för att få den bästa bilden av hur mycket varje lån egentligen kostar. När du gör en låneansökan hos Komplett Bank så skickar vi alltid en låneoffert med den effektiva räntan. På så vis sparar vi dig tid från att räkna ihop effektiva räntan själv så du kan fokusera på att gå igenom avtalet noggrannare.

Vad påverkar konsumtionslånets ränta?

Räntans storlek och om man överhuvudtaget kan få ett lån bedöms alltid individuellt och beror på lånets storlek, låntagarens förmåga att betala tillbaka lånet och kreditvärdighet. Ju större lån du tar desto större krav ställs det på din ekonomi. Din betalningsförmåga bestäms till stor del av dina inkomster du har. En hög inkomst ger en trygghet på att du klarar av att betala ditt lån. Din kreditvärdighet baseras på hur mycket lån du har från tidigare. Har man redan ett lån betyder det att man har mer utgifter än någon utan lån.

Långivare har olika sätt och modeller att bedöma din förmåga att betala tillbaka lånet och därför lönar det sig att jämföra hurdana villkor man kan få hos flera långivare.

Ansök om Konsumtionslån hos Komplett Bank

Att ansöka om konsumtionslån med en låg effektiv ränta hos Komplett Bank är väldigt enkelt. Du kan göra ansökan från början till slut på nätet. Här på vår sida har vi ett formulär som du behöver fylla i, alla uppgifter vi behöver av dig är listade i formuläret. 

När du fyller i din e-postadress ber vi att du använder en e-postadress som du kollar regelbundet. Kommunikationen sker till stor del via e-post och det är dit vi skickar din personliga låneoffert. Om du är nöjd med villkoren kan du godkänna låneofferten med hjälp av BankID så kan vi börja överföringen av pengarna till ditt konto.

 

Komplett Banks räntor och andra förmåner

Komplett Banks lån har en konkurrenskraftig effektiv ränta och många andra bra förmåner. Hos oss får du lån snabbt och utan säkerhet. Du har möjlighet till amorteringsfria månader om du av någon orsak inte kan eller vill amortera vissa månader, du väljer själv takten du betalar tillbaka. Vi har också gjort det möjligt för dig att betala lånet tillbaka snabbare, vilket sparar på den totala kostnaden för lånet. Om det uppstår ett behov för dig att lyfta mera lån, kan du lyfta det på samma lån inom den låneram vi tilldelat dig. 
Låneofferten du får av oss är inte bindande så du har inget att förlora med att skicka in en ansökan. Sök om lån redan idag och se vad vi kan erbjuda dig.