Var god vänta

Vad är konsumentkredit?

Konsumentkredit definieras som en kredit till en fysisk person för dennes personliga ändamål, till exempel köp av en bostad, bil och andra kapitalvaror eller för annan konsumtion av mindre varaktigt slag. Enkelt sagt så är alltså konsumentkredit en kredit som ges för privat bruk och utan att låntagaren behöver kunna ge någon säkerhet för lånet.

I lagstiftningen regleras Konsumentkrediter i Lag (2014:275) om viss verksamhet inom konsumentkrediter och Konsumentkreditlag (2010:1846), de regleras även av föreskrifter och allmänna regler hos Finansinspektionen och Konsumentverket. För att få lämna eller förmedla krediter till konsumenter krävs det ett tillstånd från Finansinspektionen.

Konsumentkredit är lån utan säkerhet

Ett bostadslån är enligt lag och i lånevillkor åtskilt från andra konsumtionskrediter, eftersom det vanligen krävs av låntagaren en säkerhet i form av pant i lägenheten eller huset, bostadslån räknas alltså inte som konsumentkredit. Det som i vardagligt tal kallas konsumentkredit är andra lån som ges till fysiska personer, utan säkerhet.

Kärt barn har många namn, så är även fallet vid konsumentkrediter. Traditionellt har man talat om blancolån, men många olika benämningar har uppstått, beroende på hur lånen marknadsförs och vad de används till. Vanliga benämningar som man träffar på är exempelvis konsumentkrediter, blancolån, billån, privatlån, smålån och snabblån.

Eftersom konsumentkredit ges utan säkerhet så har de vanligen en högre ränta än lån med säkerhet och ges oftast inom ramen 5 000 - 500 000 kronor.

Konsumentkredit från Komplett Bank

Vi på Komplett Bank erbjuder konsumentkredit inom ramen 10 000 - 500 000. Ditt behov av pengar kan vara vad som helst, vi kräver inte att du redogör vad du använder lånet till. Ändamålet kan vara en resa du drömt om länge, en ny bil, motorcykel eller en renovering av huset. Vi erbjuder lån inom en ram som täcker både dina större och mindre behov. Det kan handla om drömmar, planerade köp eller oväntade utgifter, vi är här för att hjälpa dig få en bättre vardag.

Att ansöka om lån från oss är snabbt och enkelt, och kan göras från början till slut via nätet. Efter att du har bestämt summan du vill låna är det bara att fylla i formuläret här på vår sida. Efter att vi mottagit ansökan behandlar vi den och skickar vårt erbjudande till dig. Du kan få pengarna till ditt konto samma dag som du ger din underskrift, som även kan göras online med BankID.

Varför låna från Komplett Bank?

Vi erbjuder flexibel återbetalning för låntagaren, till ett förmånligt pris. För oss räcker det att du betalar räntorna och avgiften på ditt lån varje månad. Du behöver inte amortera varje månad och du får själv lägga upp en amorteringsplan.

Har du mycket lån och skulder från tidigare kan du samla dem till det nya lånet du tar från oss. Räntor och utgifter för vissa lån kan vara höga och det är frustrerande med många olika avgifter, räntor och amorteringar som skall göras vid olika tidpunkter. Därför lönar det sig att samla lån och ha endast ett som du behöver ha koll på.

Ta och bekanta dig med vad vi har att erbjuda och börja fundera på hur du skulle kunna förbättra din vardag med hjälp av ett Flexibelt Lån. Gör en lånekalkyl med vår lånekalkylator - det är ett extremt bra sätt att komma igång.