Till innehållet
Var god vänta

Konsumentkredit i Sverige

Konsumentkredit definieras som en kredit till en fysisk person för dennes personliga ändamål, till exempel köp av en bostad, bil och andra kapitalvaror eller för annan konsumtion av mindre varaktigt slag. Enkelt sagt så är alltså konsumentkredit en kredit som ges för privat bruk och utan att låntagaren behöver kunna ge någon säkerhet för lånet.

I lagstiftningen regleras Konsumentkrediter i Lag (2014:275) om viss verksamhet inom konsumentkrediter och Konsumentkreditlag (2010:1846), de regleras även av föreskrifter och allmänna regler hos Finansinspektionen och Konsumentverket. För att få lämna eller förmedla krediter till konsumenter krävs det ett tillstånd från Finansinspektionen.

Vem kan få konsumentkredit i Sverige?

Kreditgivare har sina egna krav på de som ansöker. Det förutsätts att man åtminstone ska vara 18 år gammal för att kunna låna. En betalningsanmärkning är inget hinder hos vissa kreditgivare, de väljer då att se på helhetsbilden istället för bara betalningsanmärkningen. Det är också möjligt att få låna utan att man har någon inkomst. Det finns kreditgivare som har riktat sig till vissa specifika behov som en del kunder har. I dagens läge finns det alternativ som passar för så gott som alla som vill söka lån.

På Komplett Bank kan man söka lån om man har fyllt 20 år, saknar registrerade betalningsanmärkningar och är folkbokförd i Sverige sedan minst 3 år tillbaka. Det behövs också regelbunden inkomst, en giltig e-postadress och ett telefonnummer. All viktig information och kommunikation skickas till e-posten du anger, därför måste den vara giltig och kollas regelbundet.

Den mest mångsidiga konsumentkrediten i Sverige

Här på Komplett Bank har du möjlighet att få vad vi kallar Flexibelt Lån, ett lån utan säkerhet som man kan låna ända upp till 500 000 kronor med. Vi strävar efter att ha den mest konkurrenskraftiga och mest mångsidiga konsumentkrediten i Sverige. Du kan bli beviljad minst 10 000 kronor och som mest 500 000 kronor i lån.

Komplett Banks lån ger dig en ökad köpkraft och är flexibelt gällande återbetalningen. Du väljer själv när du gör amorteringar på lånet och hur stora amorteringar du gör. Med amorteringsfria månader får du friheten att endast betala räntor och avgifter om du så vill. Så om ekonomin tryter någon månad kan du välja att ha en helt amorteringsfri månad. Du har även en flexibel buffert i din låneram eftersom du kan ta ut den del du har betalat tillbaka på lånet när som helst utan att behöva göra en ny ansökan. Dessa förmåner kombinerat med en alltid förmånlig ränta gör Komplett Bank till ett av de bästa valen när man är i behov av konsumentkredit i Sverige.

En konsumentkredit som inte lämnar dig i knipa

På Komplett Bank förstår vi att livet kan ta oväntade vändningar som innebär trubbel. Med vårt lån och dess egenskaper vill vi undvika att du hamnar i ekonomisk knipa när det är som tyngst. En olycka, eller en trasig hushållsapparat är exempel på sådant som man såklart vill åtgärda direkt. Då kan det hända att det inte finns pengar tillgängliga för att korta av på ditt lån. Därför har vi valt att erbjuda amorteringsfria månader. Du kan även ta ut den del av lånet som du redan har betalat om så behövs. Inga fler sömnlösa nätter eller stressiga dagar med Flexibelt Lån från Komplett Bank.