Till innehållet
Var god vänta

Är konsumentkredit bra eller dåligt?

Många går omkring och undrar om de borde ta konsumentkredit för att förverkliga sina planer och drömmar. Då kan det hända att man frågar sig själv om konsumentkredit är bra eller dåligt. Att ta konsumentkredit är ett bra sätt att få pengar snabbt till det du behöver. Det finns flera långivare med olika konsumentkredit som har varierande räntor och avgifter. Konsumentkredit kan vara ett bra alternativ vid olika tillfällen.

När man söker konsumentkredit lönar det sig att ha koll på den effektiva räntan. Lånets nominella ränta ihopsatt med olika avgifter ger dig den effektiva räntan, vilket är de totala kostnaderna för lånet.

Vad är konsumentkredit bra till?

Konsumentkredit är bra till många saker. Det handlar om lån som inte kräver någon säkerhet och du kan få pengarna snabbt. Du kanske vill ändra designen i din lägenhet eller så behöver ditt kök en renovering. Man kan göra en renovering i sin bostad så snart som möjligt med hjälp av konsumentkredit.

Många lånar till en bil, båt eller motorcykel. Det kan vara svårt att hålla sig från att köpa ett transportmedel när man har hittat det perfekta för en själv. När man lånar till en bil finns det olika billån där du kan ta ett lån och ha bilen som säkerhet för upp till 80% av bilens värde. Dessa lån brukar dock ställa krav på att du köper bilen hos en auktoriserad försäljare. Gör man inte det kan man istället ta ett lån utan säkerhet och finansiera köpet med det.

Konsumentkredit används också ofta till att köpa resor. En semester för hela familjen kan kosta mer än vad man hunnit spara. Med ett lån kan man njuta av semesterresan man har drömt om.

Man kan samla lån med konsumentkredit

Konsumentkredit är ett förnuftigt sätt att samla lån på. Du har kanske tagit en mängd lån utan att kolla om du skulle ha kunnat få bättre villkor någon annanstans. Att ha många olika lån kan bli dyrt i längden och det är svårt att ha koll på alla olika avbetalningsplaner man har. Därför väljer många att så att säga samla lån, alltså ta ett nytt lån som man betalar bort sina gamla skulder med. Kvar blir då endast ett lån och en avbetalningsplan.

Konsumentkredit från Komplett Bank

Vad du än behöver pengar till så erbjuder vi på Komplett Bank konsumentkredit till ett konkurrenskraftigt pris. Du kan söka lån lätt och behändigt helt och hållet online. Vid sidan om dina kontakt- och löneuppgifter så behövs det egentligen inte så mycket uppgifter från dig. Efter att du vet hur mycket du behöver låna så är det bara att fylla i vårt formulär här på nätet. Vi behandlar din ansökan omedelbart och ger dig svar per e-post.

Ditt erbjudande är beroende av dina personliga uppgifter. Vi beviljar dig en låneram mellan 10 000 - 500 000 kronor. Det är senare möjligt för dig att låna mer pengar på samma lån inom din låneram om det behövs. Vi kräver inte heller att du gör avbetalningar på lånet varje månad, det räcker att du betalar fakturerade räntor och avgifter. Utöver det bestämmer du själv din amorteringsplan.