Till innehållet
Var god vänta

Hur mycket får vi låna?

När man är i behov av att låna pengar är den mest centrala frågan oftast; hur mycket får vi låna eller hur mycket kan jag låna? När du ställer dessa frågor är det viktigt att du återgår till dig själv och till vilket syfte du egentligen lånar pengarna. Är lånet tänkt till ett specifikt föremål, en bil? en båt? Oavsett om du tänker använda pengarna till att investera i en tomt eller har något annat specifikt användningsändamål är ditt lån ett konsumtionslån. Poängen är dock ändå att du lånar efter dina egna förutsättningar och därför är det viktigt att du själv är medveten om hur du använder dina lånade pengar och att du använder dem rätt. Idag har det uppstått olika benämningar för olika sorters lån, som till exempel billån, renoveringslån och liknande, men alla dessa hör under samma kategori och är ett konsumtionslån oavsett vad de lånade pengarna sist och slutligen används till. När du ansöker om ett konsumtionslån är det ett lån som ges för privat bruk vilket betyder att pengarna ska användas av dig som privatperson och du inte nödvändigtvis behöver uppge någon säkerhet för lånet. Det här med säkerhet varierar lite mellan olika långivare. Viktigt är dock att inte förväxla konsumtionslån med bostadslån. För bostadslån är du som låntagare alltid tvungen att uppge säkerhet, oberoende av hur mycket du får låna, detta är inte nödvändigtvis är fallet med ett konsumtionslån. Hos Komplett Bank erbjuder vi våra kunder ett flexibelt lån med en låneram från 10 000 till 500 000 kr. Hur mycket du egentligen får låna baseras på dina behov och ekonomiska förutsättningar.

 

Kan jag få ett lån?

Jo om du som låntagare har varit svensk medborgare under de senaste tre åren, har ett fast jobb eller åtminstone en regelbunden inkomst har du möjlighet att ansöka om lån redan idag. Som låntagare måste du även vara utan betalningsanmärkningar och ha en god återbetalningsförmåga.
 
På Komplett Bank rekommenderar vi att du som låntagare har en bra översikt över din ekonomi och är medveten om dina inkomster och utgifter. För att få en uppfattning om hur din ekonomi ser ut kan du sätta upp en månatlig budget och sen göra upp en återbetalningsplan. En budget hjälper dig att skapa en god helhetsbild över dina inkomster och utgifter.

 

Fördelar med att låna via Komplett Bank

Den största fördelen med att låna via Komplett Bank är att du med ett Flexibelt Lån kan låna pengar utan att uppge någon säkerhet och du är inte heller tvingad att ha en borgensman för lånet. Ett Flexibelt Lån har en låneram på 10 000 - 500 000 kr. Du kan låna pengarna helt enligt eget behov och processen för ansökan om lån är mycket enkel och flexibel. Amorteringen sker enligt dina förutsättningar och du väljer själv hur mycket och när du amorterar. Ifall du är i behov av amorteringsfria månader finns även den möjligheten till förfogande vilket betyder att du under dina amorteringsfria månader endast betalar ränta och lånets avgifter. 

Här får du en överblick över hur ett låneexempel vid ett tilldelat lån på 100 000 kr under 5 år kan se ut.