Till innehållet
Var god vänta
Minimum att betala per månad (exempel med 8,9 % nominell ränta)

Hur mycket kan jag låna?

Att ta ett lån blir oftast aktuellt då man funderar på att köpa sin första egna lägenhet, skaffa en bil eller köpa något annat som kostar så mycket att det inte är rimligt att vänta på att man ska spara ihop pengarna. Då börjar man kanske undra hur mycket pengar man kan låna.

Hur mycket man kan låna beror på många saker, men allra först ska man fundera på sin egen betalningsförmåga. Att ta ett lån innebär att man får ytterligare en utgift som ska betalas varje månad, och som tas från de pengar man annars brukar använda till något annat. Det lönar sig först att räkna på hur stor inkomst man själv har och hur mycket pengar det blir över till den månatliga delbetalningen efter att övriga dagliga utgifter har betalats. Mat, el, vatten, telefon, internet, försäkringar och kläder är exempel på nödvändigheter du måste betala för. Det är också bra om det blir pengar över till fritidsintressen eller kanske en och annan överraskande utgift, som till exempel att diskmaskinen plötsligt går sönder.

Efter att du har en bra bild över hur stor inkomst du har och hur mycket det blir kvar efter att du betalat för dina alla dina nödvändiga utgifter så får du en uppfattning om hur mycket pengar du har kvar till att betala på ditt lån. Med hjälp av denna information kan du lättare bygga en uppfattning om hur stort lån du kan ta utifrån hur stor summa du är kapabel att betala tillbaka per månad. Den månatliga avgiften påverkas också av lånets räntor, övriga avgifter och den totala lånetiden.

Vilka olika typer av lån finns det?

Det finns en mängd olika lån på marknaden. Lånens utformning påverkar också till en del hur mycket du pengar du kan låna och det kan vara svårt att hitta det lån som passar dig bäst. Här nedan finns några av de vanligaste lånen listade för att du ska få en bättre inblick i typer av lån det finns.


Privatlån

Också känt som bland annat blancolån eller konsumtionslån. Ett privatlån är menat för privat bruk och konsumtion. Ett privatlån är ett lån utan säkerhet. Detta betyder att när du tar ett lån så behöver du inte uppge någon säkerhet som till exempel krävs vid ett bostadslån, där du vanligtvis behöver sätta bostaden som pant eller säkerhet. Lånet löper vanligtvis mellan 2-15 år och räntan är rörlig. Till kostnaderna för själva lånet tillkommer ofta olika avgifter. Det är därför viktigt att man tar reda på vad den effektiva räntan för lånet är. Då får du också veta totala kostnaden för lånet, inklusive alla avgifter.

Fördelarna med ett privatlån är att du inte är bunden till en återbetalningsplan som sätts upp av banken utan du kan återbetala större delar eller till och med hela lånet när du önskar och på så sätt dra ner på de totala kostnaderna för räntor och avgifter.

 

Bostadslån

Till skillnad från privatlån, blancolån eller konsumtionslån så är bostadslån ett lån där låntagaren måste uppge en säkerhet. Dessa lån löper vanligtvis många år och räntan kan vara antingen rörlig eller bunden. Fastigheten eller de till bostaden relaterade värdepapperna används oftast som säkerhet för lånet.

 

Billån

Namnet berättar redan mycket om detta lån. När man talar om billån menar man lån vid köp av en bil där bilen blir säkerheten för lånet. Långivare brukar normalt ge lån upp till 80 procent av bilens inköpspris, då krävs det att du själv lägger in minst 20 procent av bilens köppris, de kan du göra via till exempel att ta ett privatlån.

Vad lånar man till?

På senare tid har både mängden svenskar och storleken på lånebeloppet ökat. Folk vill förverkliga sina drömmar och framtidsplaner och anser att lån är ett enkelt sätt att göra det på. En stor del av de lånade pengarna är till bostadsrelaterade köp, som till exempel renovering. En av dom vanligaste orsakerna till att låna pengar är för att kunna köpa en ny bil, båt eller motorcykel. Många väljer också att ta mindre lån för att använda det antingen till resor eller nöjen. Vad man lånar till, vem som lånar och hur mycket man lånar till hittar du närmare statistik på här.

Hur mycket kan jag låna från Komplett Bank?

Komplett Bank beviljar lån mellan 10 000 och 500 000 kronor. Vår ansökningsprocess är smidig och kan göras från början till slut på nätet, efter att du skrivit under kontraktet med BankID kan pengarna i bästa fall föras över på ditt konto redan samma dag. Du blir beviljad en låneram som du kan låna inom, detta betyder att om du vid ett senare tillfälle vill låna mera pengar så går det att göra på samma lån, bara det hålls inom den tilldelade låneramen.

Hur mycket man kan låna är alltid personligt, beroende på ens egna uppgifter. Det lönar sig därför alltid för dig att titta igenom din offert noggrant. Du kan börja med att tänka ut en passande summa för ditt behov nu och få en vägledande bild av hur mycket det skulle kosta dig att låna med hjälp av vår lånekalkylator. Sen är det bara att fylla i formuläret här på sidan, det enda du behöver för att göra det är en fungerande internetanslutning, e-postadress och ett telefonnummer. Vi skickar en låneoffert till dig så fort som möjligt där det framkommer hur mycket du kan låna.

Varför låna från Komplett Bank?

Vi på Komplett Bank erbjuder vad vi kallar ‘’Flexibelt Lån’’, ett lån som du inte behöver någon säkerhet till och du får fritt välja hur du använder dina pengar. Vi strävar efter att ge dig marknadens förmånligaste lån med låga räntor och avgifter.

Vårt lån är väldigt flexibelt och så länge som du betalar dina månatliga räntor och avgifter kan du fritt välja hur du vill amortera ditt lån. Vi kräver inte att du amorterar varje månad. Du kan välja att amortera lånet i en snabb eller långsam takt, enligt din egen förmåga. Vårt lån är även ett bra sätt att omfinansiera eventuella gamla lån och skulder under ett och samma lån.