Till innehållet
Var god vänta

Förbrukslån och dess ränta

Letar du efter ett förbrukslån med låg ränta kan Komplett Bank vara alternativet för dig. Våra räntor och avgifter hör till marknadens lägsta och vårt lån har dessutom en hel del andra fördelar.

Ett förbrukslån är ett lån utan säkerhet som en långivare ger till en konsument. Som namnet antyder är lånet till för att förbrukas. Det finns många olika benämningar på lån utan säkerhet. Blancolån och konsumtionslån är kanske de vanligaste, men förbrukslån innebär samma sak. Gemensamt för dessa är att de kan användas till det som kunden själv önskar. Fördelarna med ett förbrukslån är många. Det går snabbt att ansöka om ett sådant lån, med Komplett Banks Flexibelt Lån kan du i bästa fall ha pengarna på kontot redan samma dag. Du behöver som sagt ingen säkerhet för lånet och någon borgensman är du inte heller tvungen att ha.

Vad man behöver veta om räntan på förbrukslån

Att ta ett förbrukslån kan vara en bra idé om man är i en ekonomisk situation där man vet att man klarar av att betala avgifterna för ett lån, men inte har tillräckliga besparingar för att täcka kostnaden för det man behöver pengarna till. Innan man tar ett lån är det bra att sätta sig in i vilka räntor och avgifter lånet medför. Det lönar sig att jämföra flera olika banker och deras villkor.

Det finns två typer av räntor. Den man i vardagligt tal oftast menar när man talar om ränta är den nominella räntan. Det är räntan utan några andra avgifter. Den effektiva räntan är den nominella räntan plus övriga avgifter som banken kräver av dig när du tar ett lån. Hos Komplett Bank ligger den nominella räntan mellan 4,9 och 19,9 %. Räntans storlek varierar från person till person. När du ansöker om ett lån gör banken en kreditbedömning av dig och baserat på den avgörs din ränta. Ju större lån du ansöker om desto större krav ställs det på din ekonomi. Om din återbetalningsförmåga upplevs vara god får du en lägre ränta på ditt lån.

Räntan för ett förbrukslån är oftast högre än för ett lån med säkerhet. Hos exempelvis ett bolån fungerar din bostad som säkerhet. Vid ett förbrukslån har banken ingen säkerhet, därför innebär lånet en större risk för kreditgivaren, vilket gör att räntorna generellt blir något högre. 

Ta reda på vad ditt lån kommer att kosta med hjälp av vår lånekalkylator

På vår hemsida finns en lånekalkylator där du kan få en fingervisning om vad ett lån hos Komplett Bank kostar. Med hjälp av kalkylatorn kan du räkna ut det minimibelopp du betalar för ditt lån varje månad ifall din nominella ränta vore 8,9%. Det är den genomsnittliga räntan på våra lån. Din ränta kan dock variera mellan 4,9% och 19,9%. När du ansöker om ett lån hos oss får du en låneoffert där din individuella ränta och aktuella avgifter framkommer. 

Förbrukslån från Komplett Bank

Hos Komplett Bank har vi valt att kalla vårt lån för Flexibelt Lån. Hos oss kan du få ett lån utan säkerhet på allt från 10 000 till 500 000 kronor. Alla som är 20 år fyllda och folkbokförda i Sverige sedan minst 36 månader är välkommen att ansöka om lån hos oss. För att få ett lån beviljat behöver du även ha en regelbunden inkomst och vara fri från betalningsanmärkningar och inkassoskulder.

Det är mycket lätt att ansöka om ett Flexibelt Lån. Fyll i låneansökan som finns på vår hemsida så svarar vi dig så fort vi kan. Det enda du behöver är din e-postadress, mobilnummer och ditt BankID. Vi skickar din låneoffert till din e-post. Där står alla kostnader som ditt lån medför. Om allt låter bra och du är nöjd med erbjudandet så godkänner och undertecknar du det med ditt BankID.

En sak som utmärker våra lån är den stora amorteringsfriheten. Vi ger dig frihet att själv bestämma över amorteringen på ditt lån. Det enda vi kräver är att du betalar räntorna och avgifterna varje månad. Vår rekommendation är att du håller dig till din ursprungliga avbetalningsplan. Det gör även att ditt lån i slutändan blir billigast. Men om du märker att du någon månad inte klarar av att amortera på ditt lån är det helt okej. Vi kommer inte kräva någon förklaring till varför du väljer att hålla amorteringsfria månader.