Till innehållet

Förbrukslån

Förbrukslån är ett lån som kan beviljas utan att du behöver uppge någon säkerhet till kreditgivaren.

Som namnet säger är lånet tänkt för att förbrukas, och det tas därmed utan direkt koppling till det du vill köpa. Det kan handla om ett lån till bil eller annat fordon, renovering av hemmet eller resor och nöjen.

Du har säkert hört talas om billån, båtlån, renoveringslån och konsumtionslån. I vardagligt tal talar man också ofta om blancolån eller privatlån. Det finns säkert ännu fler benämningar på denna typ av lån, men alla har de en sak gemensamt och det är att de är lån som beviljas utan att låntagaren behöver uppge någon säkerhet för lånet.

För att underlätta situationen har vi valt att samla alla dessa benämningar under ett och samma lån, och kalla det för Flexibelt Lån. Du kan bli beviljad ett lån inom ramen 10 000 till 500 000 kronor. Vårt lån har en konkurrenskraftig effektiv ränta och flexibla återbetalningsvillkor.

Vad kan jag använda ett förbrukslån till?

Du kan använda pengarna du lånar till i stort sett vad du vill, det viktiga är att du inte lånar mer än du har råd med.

Ett förbrukslån kan vara till hjälp i livets olika vändningar. Du ska kanske renovera köket, köpa ny bil, eller få ihop kontantinsatsen till sommarstugan. Att samla sina gamla smålån och krediter är också förnuftigt. Genom att ta ett nytt lån kan man betala bort de gamla skulderna och ha endast ett lån att tänka på. På så vis kan man spara flera tusen kronor i räntor och avgifter.

Vem kan ta ett lån hos Komplett Bank?

För att kunna låna hos Komplett Bank behöver du vara minst 20 år gammal och vara folkbokförd i Sverige sedan minst 3 år tillbaka. Du ska också ha en regelbunden inkomst och vara fri från betalningsanmärkningar. Det går att ansöka om lån hos oss dygnet runt. Det du behöver är en fungerande internetanslutning, BankID och e-postadress.

Innan du ansöker om lån hos oss rekommenderar vi att du går igenom din personliga ekonomi och dina regelbundna inkomster och utgifter. Du bör känna till din ekonomiska situation och kunna räkna ut behovet och storleken på lånet. Tänk på helheten, har du redan billån, semesterlån eller renoveringslån så är det viktigt att ta med dessa i beräkningen.

Populärt att ta lån

Människor i alla åldrar och olika inkomstgrupper lånar. Vissa dock mer än andra. Som tidigare nämnts så kan förbrukslån tas för många olika ändamål. Lånen används mest till bostadsrelaterade ändamål, till exempel renovering eller en kontantinsats. Populärt är också att låna till fordon av olika slag, såsom till exempel en bil eller en båt. Många väljer också att låna till olika nöjen eller resor.

Enligt Zmarta Groups lånebarometer (2018) som undersökte svenskar och deras lånevanor så tog man under år 2017 fler och större lån jämfört med under år 2016. Det genomsnittliga lånebeloppet för nya lån ökade från 97 474 till 109 037 kronor – en procentuell ökning på 11,9 procent.

Män tar fler och större lån än kvinnor. Enligt undersökningen togs 58,8% av lånen av män. Det genomsnittliga lånebeloppet för män var 119 665 kronor och för kvinnor 93 897 kronor.

I Västmanlands län tar man flest lån

Det finns stora skillnader på antalet lån och lånebeloppets storlek inom Sverige. Här går vi igenom var man tar flest lån och var man lånar de största summorna. Statistiken baserar sig på Zmarta Groups undersökning.

Invånarna i Västmanland har år 2016 och 2017 tagit flest antal lån i förhållande till befolkningsmängd. I Västmanland uppgick antalet lån per 1000 invånare till 2,31. Hela Sveriges genomsnitt för år 2017 var 1,81 lån per 1000 invånare. Minst antal lån togs i Västerbotten där man snittade på 1,3 lån per 1000 invånare.

De största genomsnittliga beloppen år 2017 lånades dock i Stockholm. Under 2017 lånade stockholmare i genomsnitt 130 487 kronor. Hela Sveriges genomsnitt för år 2017 var 113 067 kronor. Lägsta beloppen lånades på Gotland, där genomsnittet var 78 152 kronor.

Förbrukslån från Komplett Bank

Med Flexibelt Lån så tilldelar vi dig en låneram på upp till 500 000 kronor utan att du behöver uppge någon säkerhet. Vi gör en kreditbedömning som avgör hur mycket du blir beviljad.

Vi har flexibla återbetalningsvillkor, du väljer själv i vilken takt du amorterar lånet. Det betyder att vi inte sätter en fast återbetalningsplan för dig, men uppmanar dig till att själv göra en avbetalningsplan som du klarar att hålla. Möjligheten att ha en amorteringsfri månad kan innebära att du minskar stressfaktorn av att inte klara av att amortera under vissa perioder, men bör inte användas som utgångspunkt för avbetalningen när du ansöker om lån.

Flexibiliteten betyder också att om du behöver ta ut mer pengar kan du göra det inom den ramen vi tilldelat dig, du behöver alltså inte nödvändigtvis ansöka om ett nytt lån.

Har du möjlighet så lönar det sig dock alltid att betala tillbaka lånet i en snabb takt, då sparar du på den totala kostnaden för ränta och låneavgifter.

Är du i behov av ett lån? Fyll i låneansökan på den här sidan för att komma igång med låneansökningsprocessen.