Till innehållet
Var god vänta
Minimum att betala per månad (exempel med 8,9 % nominell ränta)

Förbrukslån

Förbrukslån är ett lån som beviljas konsumenten utan att denne behöver uppge någon säkerhet till kreditgivaren. Som namnet säger är lånet till för att förbrukas. Det kan handla om ett lån till bil eller annat fordon, renovering av hemmet eller resor och nöjen.

Med tiden har det uppkommit flera olika benämningar på förbrukslån. Du har säkert hört talas om billån, båtlån, renoveringslån och konsumtionslån. I vardagligt tal talar man också ofta om blancolån eller privatlån. Det finns säkert ännu fler benämningar på denna typ av lån, men alla har de en sak gemensamt och det är att de är lån som beviljas utan att låntagaren behöver uppge någon säkerhet för lånet.

För att underlätta situationen har vi valt att samla alla dessa benämningar under ett och samma lån, och kalla det för Flexibelt Lån. Detta är ett lån som man inte behöver uppge någon säkerhet för eller ha en borgensman till. Du kan bli beviljad ett lån inom ramen 10 000 till 500 000 kr. Vårt lån har en konkurrenskraftig effektiv ränta och flexibla återbetalningsvillkor.

Förbrukslån till olika behov

Med livet följer också en hel del olika överraskningar. Du får kanske en vattenskada i din bostad, köket behöver renoveras eller terrassen har kanske börjar falla ihop. Ibland kan kanske tanken på att skaffa en ny bil eller ett sommarställe få vardagen att kännas bättre. Någon kanske vill åka till en dyr semesterort. Någon annan har kanske samlat på sig olika lån och skulder och vill nu samla dem på ett ställe och få endast en faktura i månaden istället för exempelvis fyra.

Med ett förbrukslån är alla saker vi nämner här ovan möjliga. Ett förbrukslån är ett lån det går snabbt att ansöka om och som kan vara till stor hjälp i livets olika vändningar. Med ett lån på upp till 500 000 kr från Komplett Bank kan man lätt uppfylla sina drömmar. Att samla lån är förnuftigt. Genom att ta ett nytt lån kan man betala bort de gamla skulderna och ha endast ett lån att tänka på. På så vis kan man spara flera tusen kronor i räntor och avgifter. 

Vem kan låna?

För att kunna låna hos Komplett Bank behöver du vara minst 20 år gammal och vara folkbokförd i Sverige. Du ska också ha en regelbunden inkomst och vara fri från betalningsanmärkningar. Det går att ansöka om lån hos oss dygnet runt. Allt som behövs är en fungerande internetanslutning, BankID och e-postadress.

Eftersom du inte behöver uppge någon säkerhet för lånet är processen för att få lånet beviljat snabb. Dessutom har vi valt att sköta hela ansökningsprocessen från början till slut på nätet. Nu har du möjligheten att få ett lån utan att behöva lämna ditt hem en enda gång.

Du kan äntligen glömma långa låneförhandlingar på banken och allt spring på olika möten. Vi är säkra på att vi kan erbjuda dig ett lån med bra villkor och sköta utbetalningen snabbt, direkt till ditt eget konto.

Populärt att ta lån

Många beslutar sig för att ta ett lån för att de är trötta på att vänta tills de fått sparat ihop de pengar de behöver. Människor i alla åldrar och olika inkomstgrupper lånar. Vissa dock mer än andra. Som tidigare nämnts så kan förbrukslån tas för många olika ändamål. Lånen används mest till bostadsrelaterade ändamål, till exempel renovering eller en kontantinsats. Populärt är också att låna till fordon av olika slag, såsom till exempel en bil eller en båt. Många väljer också att låna till olika nöjen eller resor.

Enligt Zmarta Groups lånebarometer (2018) som undersökte svenskar och deras lånevanor så tog man under år 2017 fler och större lån jämfört med under år 2016. Det genomsnittliga lånebeloppet för nya lån ökade från 97 474 till 109 037 kronor – en procentuell ökning på 11,9 procent.

Män tar fler och större lån än kvinnor. Enligt undersökningen togs 58,8% av lånen av män. Det genomsnittliga lånebeloppet för män var 119 665 kronor och för kvinnor 93 897 kronor.

I Västmanlands län tar man flest lån

Det finns stora skillnader på antalet lån och lånebeloppets storlek inom Sverige. Här går vi igenom var man tar flest lån och var man lånar de största summorna. Statistiken baserar sig på Zmarta Groups undersökning.

Invånarna i Västmanland har år 2016 och 2017 tagit flest antal lån i förhållande till befolkningsmängd. I Västmanland uppgick antalet lån per 1000 invånare till 2,31. Hela Sveriges genomsnitt för år 2017 var 1,81 lån per 1000 invånare. Minst antal lån togs i Västerbotten där man snittade på 1,3 lån per 1000 invånare.

De största genomsnittliga beloppen år 2017 lånades dock i Stockholm. Under 2017 lånade stockholmare i genomsnitt 130 487 kronor. Hela Sveriges genomsnitt för år 2017 var 113 067 kronor. Lägsta beloppen lånades på Gotland, där genomsnittet var 78 152 kronor.

Förbrukslån från Komplett Bank

Flexibelt Lån är ett förbrukslån som du som mest kan låna 500 000 med. Du får använda pengarna till vad du vill. Med Flexibelt Lån så tilldelar vi dig en låneram på upp till 500 000 kronor utan att du behöver uppge någon säkerhet. Vi gör en kreditbedömning som avgör hur mycket du blir beviljad.

Vi har flexibla återbetalningsvillkor, du väljer själv i vilken takt du amorterar lånet. Ibland kan det passa din personliga situation bättre att hålla en amorteringsfri månad. Om du samtidigt behöver ta ut mer pengar kan du göra det inom den ramen vi tilldelat dig, du behöver alltså inte nödvändigtvis söka om ett nytt lån. Om du har möjlighet så lönar det sig att betala tillbaka lånet i en snabb takt, då sparar du på den totala kostnaden för ränta och låneavgifter.

Flexibelt Lån öppnar möjligheter

Med ett Flexibelt Lån kan du även välja att omfinansiera eventuella skulder du har från tidigare. Det har kanske uppstått ett par små skulder här och där eller så har du kanske något lån med höga kostnader som du skulle vilja bli av med.

Genom att samla gamla lån och krediter du har får du bara en månadsvis faktura i framtiden. Nu behöver du inte ha koll på de olika lånens betalningsdagar osv. Att omfinansiera sina gamla lån är ett utmärkt sätt att spara tid, pengar och nerver.

Är du i behov av ett lån? Fyll i låneansökan på den här sidan för att komma igång med låneansökningsprocessen. Den är smidig och snabb.