Till innehållet
Var god vänta

Ta blancolån

Att ta blancolån är väldigt enkelt. För att ta blancolån behövs det ingen säkerhet, vilket underlättar låntagarens situation. Man behöver inte grubbla över om säkerheten duger eller hitta någon som vill gå i borgen för ens lån. Blancolån går att ansöka på nätet, det finns inget behov att själv fysiskt gå till banken. Ett blancolån kan användas precis som man själv tycker, du är inte bunden till ett specifikt syfte, vilket är fallet med till exempel bostadslån. Ett blancolån passar bra då du tänker renovera badrummet eller köket. Det lämpar sig också som finansiering till andra projekt som du behöver pengar till.

Blancolån har en högre ränta än lån med säkerhet. Detta beror på att kreditgivaren tar en större risk då de ger ett lån utan säkerhet. Att ta blancolån går alltså väldigt enkelt och snabbt och kan användas till allt tänkbart men kan föra med sig en högre månadskostnad. Vilken ränta du får beror på långivarens utvärdering av din återbetalningsförmåga. Du kan alltså också få en förmånlig ränta på ett blancolån ifall du har de förutsättningar som krävs för att få det.

Ta blancolån till vilket syfte som helst

Att ta blancolån kan föra med sig en större kostnad än ett lån med säkerhet. Blancolån är menade för att användas till konsumtion. Styrkan hos blancolån är att de kan användas till betydligt mångsidigare syften än lån med säkerhet. Genom att ta blancolån får man finansiering till vad som helst. Du får fria händer att använda pengarna till vad du vill, långivaren brukar inte kräva att du redogör för din användning av lånepengarna.

Ta inte blancolån om du inte kan betala tillbaka

En stabil inkomst och avsaknaden av betalningsanmärkningar betyder att du högst troligen kan få ett blancolån till en låg ränta och månadskostnad. Är du i en sämre situation med kanske en betalningsanmärkning så kan det leda till att du antingen inte får något lån beviljat, eller så kan du bara få ett lån med en högre ränta.

Det lönar sig inte att ta blancolån om du inte har råd att betala tillbaka lånet. Då riskerar du att hamna till inkasso och sedan kan ditt ärende gå vidare till kronofogden. Du kan få en betalningsanmärkning som är registrerad i tre års tid. En betalningsanmärkning begränsar dig i många situationer, till exempel om du i framtiden vill ha ett bolån eller en hyresrätt. Så när du ska ta blancolån ska du vara säker på att du klarar av att sköta återbetalningen av lånet. Ingen vill ju ha en betalningsanmärkning att dras med för en lång tid framöver.

Låna från Komplett Bank

När du är redo att ta ett lån som garanterat är förmånligt och vid behov också flexibelt, så lönar det sig att fylla i en ansökan här på vår sida för att få ett låneerbjudande. Komplett Bank erbjuder en modern lösning för dig som behöver pengar. Komplett Banks Flexibelt Lån är ett lån utan säkerhet som du själv har kontroll över. Du får en låneram som du kan låna inom. Du väljer själv när du gör amorteringar på lånet. Vid behov kan du också låna de amorterade pengarna på nytt. Hela processen för att söka lån görs på nätet. Vi svarar på din ansökan direkt. Du är bara några klick ifrån att få ett lån beviljat. Ta det första steget genom att fylla i formuläret vi har här på vår hemsida.