Till innehållet

Blancolån

Blancolån, också känt som privatlån, är ett lån utan säkerhet. Du bestämmer med andra ord själv vad du lägger pengarna på.

Blancolån skiljer sig från exempelvis bostadslån, där man har bostaden som en säkerhet för lånet. Fördelen med blancolån är alltså att du inte behöver pantsätta till exempel din bostad för att få ett lån. Räntan på lånet brukar dock vara högre än hos lån med säkerhet. Detta eftersom långivaren tar en större risk när det inte finns någon säkerhet för lånet. Tar du ett blancolån väljer du själv hur du använder pengarna.

Vårt lån kallar vi Flexibelt Lån, och det är ett lån på 10 000 - 500 000 kronor utan säkerhet. Lånet kan användas till allt från bilköp till renovering, eller kontantinsats på bostadslånet. 

Hur ska jag hitta det bästa blancolånet?

Eftersom det finns så många aktörer på dagens lånemarknad lönar det sig för konsumenten att jämföra de olika blancolånen sinsemellan. Vissa låneförmedlare kan försöka locka dig till att välja ett lån med en låg nominell ränta. Då finns dock alltid risken att låneförmedlaren tar höga avgifter för ditt lån, vilket resulterar i att den egentliga kostnaden för ditt lån, den så kallade effektiva räntan, kan bli väldigt hög. Läs därför alltid noggrant igenom lånevillkoren innan du skriver under ett lånekontrakt.

Varför ta ett blancolån?

Med ett blancolån får du, utan att uppge någon säkerhet, pengar som täcker utgifter du inte kan ta lån med säkerhet till. Med andra ord behöver du inte ange ett specifikt ändamål för lånet. Många väljer till exempel att ta blancolån för en renovering. Man kan också samla flera lån till ett och få en förmånligare ränta på det nya lånet.

Lånet lämpar sig för oväntade utgifter. Livet kan överraska en på många olika sätt. Ibland kan ett blancolån vara ett sätt att finansiera något du behöver betala omgående, men du bör oavsett alltid kalkylera om du har råd med det på sikt. 

Vad ska jag tänka på när jag tar ett blancolån?

Ett blancolån är ett bra finansieringsalternativ men du bör ha vissa saker under kontroll då du ska ta ett. Först och främst ska du tänka på om din ekonomi tillåter ett lån. När du tar ett lån innebär det att du får en till kostnad varje månad. Se till att dina inkomster täcker alla utgifter du har från tidigare, i tillägg till månadskostnaden för lånet. Fundera också igenom hur mycket pengar du vill att det ska bli över till saker som fritidsintressen och nöjen.

När du vill ha en realistisk bild av kostnaden för ditt lån så ska du se på räntan. Den nominella räntan är kostnaden för själva lånet. Som tillägg på den nominella räntan har lånet också olika avgifter som påverkar den totala kostnaden. Med den nominella räntan och avgifterna ihopräknade får du veta den effektiva räntan.

Låna från Komplett Bank

Om du är i behov av pengar och överväger att ta ett lån har Komplett Bank en modern och flexibel lösning för dig. Hos Komplett Bank kan du få lån på upp till 500 000 kr. Det behövs ingen säkerhet och du får använda pengarna utifrån ditt behov. 

Komplett Banks Flexibelt Lån har dessutom flexibel amortering. Det innebär att du har möjlighet att betala tillbaka ditt lån i egen takt och dessutom ta ut mer pengar vid behov.
Den slutliga nominella räntan och andra avgifter för just ditt lån kommer du att få veta i låneofferten som vi skickar dig.

Hur fungerar ansökningsprocessen? 

Du fyller i ansökningsformuläret här på vår sida och skickar in det. Blir ansökan godkänd får du en oförpliktande låneoffert till din e-post. Du godkänner offerten genom att signera den med ditt BankID och skickar då också in ytterligare dokumentation om vi har begärt det av dig. När allting är kontrollerat och behandlat sker utbetalningen direkt till ditt konto.

All kommunikation med oss sker via nätet eller per telefon och du är alltid välkommen att höra av dig till oss om du har några frågor eller funderingar.

Välkommen med din ansökan!