Till innehållet
Var god vänta
Minimum att betala per månad (exempel med 8,9 % nominell ränta)

Blancolån

Blancolån, också känt som privatlån, är ett lån som man kan ta utan säkerhet och som man själv får bestämma syftet för. Blancolån skiljer sig från exempelvis bostadslån, där man har bostaden som en säkerhet för lånet. Ett blancolån går snabbt att ansöka om och i dagens läge finns det många olika alternativ för konsumenten. Fördelen med Blancolån är alltså att du inte behöver pantsätta till exempel din bostad för att få ett lån. Räntan på lånet brukar dock vara något högre än hos lån med säkerhet. Långivaren tar en större risk då det inte finns någon säkerhet för lånet. Räntan kan variera kraftigt beroende på varifrån man ansöker om ett blancolån, så det finns skäl att bekanta sig noggrannare med flera olika långivare och deras lånevillkor.

Blancolån är ett enkelt och snabbt sätt att få finansiering. Blancolån får du själv välja hur du använder. Komplett Banks Flexibelt Lån är ett lån utan säkerhet som erbjuder gynnsamma villkor för kunden. Det lämpar sig till allt från köp av en ny bil, till en renovering, till kontantinsatsen på bostadslånet. Ändamålet är helt och hållet upp till dig. Storleken på Komplett Banks lån varierar mellan 10 000 och 500 000 kr.

Hur ska jag hitta det bästa blancolånet?

Eftersom det finns så många aktörer på dagens lånemarknad lönar det sig för konsumenten att jämföra de olika blancolånen sinsemellan. Vissa låneförmedlare kan försöka locka dig till att välja ett lån med en låg nominell ränta. Då finns dock alltid risken att låneförmedlaren tar höga avgifter för ditt lån, vilket resulterar i att den egentliga kostnaden för ditt lån, den så kallade effektiva räntan, kan bli väldigt hög. Läs därför alltid noggrant igenom lånevillkoren innan du skriver under ett lånekontrakt.

Blancolån lämpar sig till det mesta

Med ett blancolån får du, utan att uppge någon säkerhet, pengar som täcker alla tänkbara utgifter och anskaffningar. Med blancolån får du ett lån som är menat att använda på det sätt som du själv anser bäst. Du kan renovera badrummet, köpa en kolonistuga eller åka på semester. Den enda begränsningen är att blancolån vanligen ges upp till en summa av 500 000 kr. Ett blancolån räcker väldigt långt men räcker kanske inte till att förverkliga de allra vildaste drömmarna. Lånet går snabbt att ansöka om och få. Därför lämpar det sig också väldigt bra till att betala bort oväntade utgifter. Livet kan överraska en på många olika sätt. Om du vet att du kommer att ha pengar i framtiden, men dina tillgångar inte riktigt räcker till just nu så är ett lån ett bra sätt att finansiera det du i denna stund behöver.

Varför ta ett blancolån?

Ett blancolån, till skillnad från många andra lån, går smidigt att ansöka om. Du behöver inte ha ett specifikt ändamål för lånet och du slipper lägga tid på fysiska möten med banken. Du får använda pengarna till vad du vill. Många väljer att ta blancolån för att satsa på hemmet genom exempelvis en renovering. Man kan också samla flera lån till ett och få en förmånligare ränta på det nya lånet.

Blancolån går snabbt att ansöka om och få beviljade. Hos Komplett Bank har du möjlighet att ha pengarna på kontot samma dag som du skickar in en ansökan. Du undviker att behöva leta fram en säkerhet, och vi måste inte heller kontrollera någon säkerhet. Detta tillsammans med det faktum att lånet söks helt och hållet på nätet möjliggör en snabb utbetalning av lånet.

Vad ska jag tänka på när jag tar ett blancolån?

Ett blancolån är ett utmärkt finansieringsalternativ men du bör ha vissa saker under kontroll då du ska ta ett. Först och främst ska du tänka på om din ekonomi tillåter ett lån. Då du tar ett lån innebär det att du får en till kostnad varje månad. Se till att dina inkomster täcker alla utgifter du har från tidigare, i tillägg till månadskostnaden för lånet. Fundera också igenom hur mycket pengar du vill att det ska bli över till saker som fritidsintressen och nöjen.

Långivare har olika sätt de bedömer en lånesökande på. Detta betyder att du kan få en bättre ränta från vissa långivare jämfört med andra. Att undersöka olika alternativ är därför väldigt förnuftigt. När du vill ha en realistisk bild av kostnaden för ditt lån så ska du ha koll på den effektiva räntan. Många leverantörer väljer att bara uppge den nominella räntan. Men som tillägg på den nominella räntan har lånet också olika avgifter som påverkar den totala kostnaden. Med den nominella räntan och avgifterna ihopräknade får du veta den effektiva räntan.

Låna från Komplett Bank

Om du är i behov av pengar och överväger att ta ett lån har Komplett Bank en modern och flexibel lösning för dig. Hos Komplett Bank kan du få lån på upp till 500 000 kr. Det behövs ingen säkerhet och du får disponera pengarna hur du tycker. Varför inte åka på en ordentlig semester tillsammans med familjen eller investera i din bostad?

Med Komplett Banks lån följer förmåner som människor bara drömmer om. Flexibelt Lån har inga amorteringskrav, du har möjlighet att betala tillbaka ditt lån i egen takt och dessutom ta ut mer pengar vid behov. Nu har du chansen att ta ett lån och få en sådan flexibilitet i lånets återbetalning som du tidigare bara kunnat drömma om. Vår nominella ränta ligger alltid mellan 4,9 och 19,9%. Den slutliga nominella räntan och andra avgifter för just ditt lån kommer du att få veta i låneofferten som vi skickar dig.

Få pengarna idag

Att ansöka om ett lån är väldigt enkelt. Med ett par steg kan du få pengarna till ditt konto redan idag. Du fyller i formuläret här på vår sida och skickar in en ansökan. Sen får du en icke-bindande låneoffert till din e-post. Du godkänner offerten genom att signera den med ditt BankID och skickar då också in ytterligare dokumentation om vi har begärt det av dig. När allting är kontrollerat och behandlat sker utbetalningen direkt till ditt konto. Inga långa låneförhandlingar, springande på möten eller kontroll av säkerhet behövs för att du ska kunna låna.

All kommunikation med oss sker via nätet eller per telefon och du är alltid välkommen att höra av dig om du har några frågor. Att ta ett lån är ett stort beslut, men med Komplett Bank vid din sida har du inget att oroa dig över. Ta tillfället i akt redan idag och skicka in en ansökan.