Var god vänta

Bästa billånet

Bästa billån

 

Att hitta det bästa billånet är troligen väldigt högt uppe på önskelistan hos de som behöver finansiering till sitt kommande bilköp. När det är dags att skaffa en ny bil är finansieringsmöjligheterna många. Det finns banker och bilaffärer som erbjuder traditionella billån och även andra kreditgivare som erbjuder lån utan säkerhet paketerade som just billån. Det finns minst lika många finansieringsalternativ som det finns banker, bilaffärer och kreditgivare. Det kan verka svårt att hitta det bästa billånet i mängden.

Ingen kan troligen svara på vilket lån som är det absolut bästa billånet. Det finns en mängd olika lån och alla har de sina egna egenskaper. Det är upp till låntagaren att själv bestämma vilket billån som passar bäst till de egna behoven och den finansiella situationen. Någon kanske värdesätter att man får en förmånlig ränta. En annan vill ha flexibilitet i återbetalningen av sitt lån. Alla vill inte nödvändigtvis lägga bilen i pant och binda sig till den återbetalningsplan som banken lägger upp åt en. Vilket som är det bästa billånet bestäms alltså i slutändan av dig själv.

 

Hur ska man hitta bästa billån?

Bestäm vad det är du vill ha för sorts lån. Ett billån med säkerhet kräver en kontantinsats också om du har själva bilen i pant för lånet. Dessa lån tecknas oftast endast om du köper en ny bil hos en bilhandlare. Du kan också låna utan säkerhet, då behöver du varken säkerhet eller en kontantinsats för ditt lån och du kan dessutom köpa vilken bil som helst, den kan vara begagnad och säljaren kan vara en privatperson eller en bilaffär. Lån utan säkerhet har dock oftast en högre ränta i och med att banken eller kreditgivaren tar en större risk.

Då du vet vilken typ av lån som passar dig bäst bör du göra en jämförelse av lån. Kolla runt var du kan få de bästa villkoren. Billån som ges utan säkerhet kan jämföras sinsemellan hos olika låneförmedlare som finns på nätet. Kom ihåg att det inte alltid lönar sig att endast fokusera på den nominella och effektiva räntan. Viktigt är också att du får ett lån med bra återbetalningsvillkor. Kom ihåg att de lånevillkor som ges alltid är individuella. Detta betyder att om en bekant fått otroligt bra villkor hos en kreditgivare så ska du inte nödvändigtvis tro att du också kommer att få det.

Billån utan säkerhet - bäst för dig som vill ha flexibilitet

Billån med säkerhet ger dig en lägre ränta men med det följer vissa begränsningar. Bland annat så får inte bilen köpas var som helst och amorteringstiden kan ofta vara begränsad. Det är mycket vanligt att innan bilen har nått en viss ålder så ska hela lånet vara återbetalt. Du har alltså kortare tid på dig att amortera lånet än med ett lån utan säkerhet. Billån utan säkerhet är det bästa billånet för dig som ska köpa en lite äldre eller billigare bil eller som värdesätter bra återbetalningsvillkor.

 

Komplett Banks lån för bilköp

Komplett Bank har en modern lösning till dig som behöver pengar till bil. Med Komplett Banks lån kan du låna utan säkerhet till en bil. På Komplett Bank får man alltid en förmånlig ränta och de lägsta månadskostnaderna på marknaden. Vårt lån är amorteringsfritt, alltså kan du hålla amorteringsfria månader när du vill eller behöver. Du kan ta ut och betala tillbaka lånet inom den låneram du blir tilldelad. Vi tror starkt på att vi kan erbjuda dig ett av de bästa billånen på marknaden. Att fylla i en ansökan tar inte länge, du kan göra det direkt här på vår sida.

 
 
Låneexempel vid tilldelat lån på 100 000 kr under 5 år, nominell ränta 8,9 %, effektiv ränta 10,28 %, uppläggningsavgift 495 kr, totalt 126 971 kr. Exemplet förutsätter att lånet betalas tillbaka med lika stora månadsbelopp på 2 116 kr under 5 år.