Till innehållet

Låna till bil

Vill du köpa en ny bil och funderar på att ta ett billån? Från Komplett Bank kan du få ett Flexibelt Lån som är ett bra alternativ till traditionella billån.

När du vill köpa en ny bil kan Flexibelt Lån vara ett bra alternativ för att finansiera bilköpet. Flexibelt Lån ger dig möjligheten att själv bestämma över din amorteringsplan. För att ta ett billån från Komplett Bank behöver du heller ingen kontantinsats.

Om du inte vill ha din bil som säkerhet för lånet och dessutom inte kan eller vill betala en 20 procents kontantinsats för ditt billån så är Komplett Banks flexibla lån ett bra alternativ för dig. Ansökan gör du direkt på vår webbsida, och vi återkommer med svar på beviljad lånesumma så snart vi fått den information vi behöver från dig. 

Att ta ett lån utan säkerhet - också känt som privatlån - till din bil är vanligt. Enligt en undersökning av lånemarknaden - Lånebarometern, som gjordes av Zmarta Group år 2017 - så var det lån till bil, motorcykel eller båt som var det näst vanligaste ändamålet svenskar tog privatlån till. Det enda som var vanligare var lån till olika bostadsrelaterade köp (renoveringar, inredningar etc).

Ett billån till alla sorters bilköp

Behovet av bil kan såklart variera beroende på livssituationen. En stor familj behöver troligen en rymligare bil för att bekvämt kunna ta sig fram och få plats till hela familjen. En mindre bil är däremot behändigare för bara en person eller ett par. Ibland måste man skaffa ytterligare en bil till hushållet så att alla ska kunna sköta sina ärenden och åka iväg till sina fritidsintressen.

Från Komplett Bank kan du ta ett Flexibelt Lån för alla olika sorters bilköp. Det kan handla om en stor, liten, ny eller begagnad bil. En bil med bara den nödvändigaste utrustningen eller en bil med den allra senaste tekniken. Du kan ansöka om lån på mellan 10 000 och 500 000 kronor - utifrån ditt behov. Komplett Bank erbjuder ett finansieringsalternativ som inte är bundet till vare sig köpesumman eller vilken bilmodell du väljer.

Ett lån med flexibilitet

Visst är det bra att förbereda sig för en möjlig service eller reparation på bilen? Du har inte bara möjligheten att hålla amorteringsfria månader, med ett Flexibelt Lån har du även fördelen att kunna ta ut mer pengar inom den låneram du blir tilldelad. Detta betyder att om du redan har betalat tillbaka på ditt lån så kan du vid ett senare skede ta ut den redan betalda delen av ditt lån på nytt. Så om det behövs mer pengar, till exempel för en reparation eller tilläggsutrustning till bilen, så kan Komplett Banks billån täcka även dessa kostnader.

Flexibel amortering på ett billån

På Komplett Bank kan du ta ett billån med flexibel amortering, där det fakturerade månadsbeloppet endast inkluderar ränta och avgift. Det betyder att vi inte sätter en fast återbetalningsplan för dig, men uppmanar dig till att själv göra en avbetalningsplan som du klarar att hålla. Möjligheten att ha en amorteringsfri månad kan innebära att du minskar stressfaktorn av att inte klara av att amortera under vissa perioder, men bör inte användas som utgångspunkt för avbetalningen när du ansöker om lån.

En flexibel amortering innebär alltså stora fördelar för lånetagaren. Men det innebär också ett ansvar. Du kan själv bestämma när och hur du betalar tillbaka på ditt billån. Har du möjligheten att betala tillbaka hela lånet i en snabb takt så kan du alltså spara in en hel del kostnader genom att förkorta lånets återbetalningstid. Du har då ett färre antal månader du behöver betala, så totalt blir lånet billigare för dig.

Frågor om billån från Komplett Bank

Varför lönar det sig att välja Komplett Banks Flexibelt Lån som billån?

  • Du får ett lånebeslut som inte är baserat på vilken bil du vill köpa, eller var du köper den.
  • Du behöver ingen säkerhet eller kontantinsats för lånet.
  • Flexibelt Lån har inga fasta amorteringskrav, fasta månadsbetalningar eller längsta lånetid. Det ger dig en flexibilitet i planeringen av din personliga ekonomi.
  • Du kan själv bestämma hur stort lån du tar ut inom din låneram och du kan ta ut mer senare.

Hur mycket kan man få i lån från Komplett Bank?

Komplett Banks Flexibelt Lån lämpar sig för alla typer av bilaffärer. Det kan handla om små eller stora bilar, hjälp till kontantinsats, och köp från både auktoriserade bilhandlare och privatpersoner. Du kan få ett lån på mellan 10 000 och 500 000 kronor.

Vad är lånets återbetalningstid?

Till skillnad från ett traditionellt billån så binder du dig inte till en fast återbetalningsplan när du lånar från Komplett Bank. Antalet amorteringsfria månader är inte begränsade, så du kan låna till bil nu och amortera när det passar dig bäst. Vi rekommenderar dock att du betalar ett fast belopp varje månad, utöver fakturerade räntor och avgifter.