Till innehållet
Var god vänta
Minimum att betala per månad (exempel med 8,9 % nominell ränta)

Båtlån

Båtlän på nätet

Båtlån hjälper dig att finansiera ditt båtköp. De flesta båtar är dyra och besparingarna räcker kanske inte nödvändigtvis till. Många har inte heller tålamodet att vänta så länge det tar för att få sparat ihop de pengar som krävs till ett båtköp. Därför blir ett lån en nödvändighet för många som vill skaffa sig en båt. Ett båtlån är också idag ett av de vanligaste sätten att finansiera köpet på. Man ska inte behöva låta sina drömmar gå ouppfyllda bara för att man för tillfället inte har råd. Genom att ta ett lån för en båt kan du njuta av att åka runt på sjön samtidigt som du betalar tillbaka på lånet istället för att stå på torra land och vänta på att få pengarna ihopsparade.

Båtlån får man både med eller utan säkerhet. Tar man ett lån med säkerhet fungerar det på samma sätt som ett billån. Du kan låna upp till 80% av båtens värde och måste själv betala 20% av inköpspriset med en kontantinsats. Själva båten utgör då säkerheten för lånet. Med ett lån utan säkerhet slipper du kontantinsatsen men i och med att lånet ges utan säkerhet så tar kreditgivaren en något större risk då den lånar ut pengar åt dig. Detta resulterar i en lite högre ränta, men du får även andra villkor som kan göra lånet mera gynnsamt för just dig.

 

Båtlån direkt på nätet

Skulle du vilja prova på båtlivet? På Komplett Bank har vi gjort det väldigt enkelt för dig som letar efter en snabb och pålitlig finansiering för att uppnå din dröm. Du kan söka båtlån direkt på nätet. Komplett Bank erbjuder en flexibel lösning för dig som behöver finansiering. Från en liten roddbåt till en stor segelbåt och allt däremellan går att finansiera med ett Flexibelt Lån från Komplett Bank. Du kan få ett lån för 10 000 - 500 000 kr. Den allra största yachten kanske inte är inom räckvidd, men nog de flesta andra båtar. Återbetalningen av Komplett Banks lån är den flexiblaste på marknaden. Du behöver heller ingen säkerhet för lånet. 

Här på sidan hittar du ett ansökningsformulär. När du hittat formuläret är det bara att knappa in det belopp du önskar låna, fylla i resten av dina kontaktuppgifter och skicka iväg ansökan. Vi behandlar din ansökan direkt och du får ett svar så fort som möjligt. Du kan förvänta dig ett svar till din e-posts inkorgen nästan omedelbart. Eftersom du inte behöver lägga ner tid på att hitta en lämplig säkerhet för lånet kan du göra ansökan direkt du vill. Och eftersom Komplett Bank inte behöver kontrollera någon säkerhet blir behandlingen av ditt ärende betydligt snabbare än vad som traditionellt är vanligt.

 

Ett båtlån med flexibla återbetalningsvillkor

Ett av särdragen med Flexibelt Lån är att det är ett amorteringsfritt lån. Vad detta betyder i praktiken är att du inte behöver amortera på lånet varje månad. Det räcker att du sköter betalningen av räntorna och avgifterna som faktureras månatligen. Nu behöver du inte ta den finanseringslösning som båthandlaren erbjuder dig, eller något annat lån på marknaden heller för med Flexibelt Lån får du själv bestämma över ditt lån - mer flexibelt än någonsin förr. Räntan är alltid 4,9-19,9% och avgifterna förmånliga.


Kör du på grund eller märker du att du är i behov av mer utrustning till båten är det heller ingen fara, för i kniviga situationer anpassar sig ett Flexibelt Lån enligt behov. Med Flexibelt Lån kan du antingen höja lånet eller ta ut den del du redan hunnit amortera. Vill du höja lånet betyder det att du måste vara i kontakt med vår kundtjänst antingen via e-post eller per telefon. Men du har också möjligheten att ta ut den del du redan har betalat tillbaka på nytt. Det behövs ingen ny låneansökan, så denna funktion är superbra då man är i behov av en snabb tilläggsfinansiering och inte har tid eller ork att gå igenom en ny lånesökningsprocess.

 

Båtlån från Komplett Bank jämfört med andra lånealternativ

När du tar ett båtlån med säkerhet bör du få en lägre ränta. Långivaren tar en mindre risk då och det finns inga skäl längre att ta en hög ränta. Båten fungerar som en pant för lånet. Om du har båten som säkerhet för lånet så tvingas du betala tillbaka hela lånet då du säljer den eftersom säkerheten för lånet ju då också försvinner. Med ett lån med säkerhet följer även amorteringskrav och en fast återbetalningsplan läggs vanligtvis upp för din del.

När du söker ett lån från Komplett Bank så behöver du inte pantsätta din båt eller ange någon annan egendom som säkerhet för lånet. Du behöver heller inte ha någon som går i borgen för ditt lån. Med den flexibilitet som vi erbjuder i återbetalningen av lånet får du också en frihet som du inte hittar någon annanstans. Om du väljer att sälja båten men inte vill betala tillbaka lånet så passar det oss utmärkt. Du bestämmer själv i vilken takt du betalar tillbaka lånet och när du håller amorteringsfria månader, vi kräver ingen redogörelse över varför du väljer att göra som du gör.

 

Vem kan få ett båtlån från Komplett Bank?

Du ska vara minst 20 år gammal, folkbokförd i Sverige och vara utan registrerade betalningsanmärkningar. Däröver förutsätts en regelbunden inkomst. En giltig e-postadress behövs för att vi ska kunna vara i kontakt med dig angående dina låneärenden. Till exempel så skickas lånebeslutet till den e-posten, så de lönar sig att ange en adress som du kollar regelbundet.

Varje låneansökan behandlas individuellt och på basis av vår egen modell bedömer vi varje lånesökandes förutsättningar till att få ett lån. I det preliminära lånebeslut som skickas nästan direkt som vi mottagit din ansökan framgår det om vi kan erbjuda dig ett lån och till vilka villkor. Där får du veta din egen ränta och vilka avgifter som du ska betala för lånet. För att signera lånet behövs BankID. När du har signerat låneofferten kan pengarna vara på ditt konto så fort som under samma dag.

 

Hur mycket kostar ett lån?

Kostnaden för ditt lån baserar sig på räntan som kreditgivaren tar för ditt lån. Man kan säga att ränta är det du som låntagare betalar åt kreditgivaren som ersättning för att få låna pengar. På Komplett Bank är den nominella räntan alltid 4,9 - 19,9% och avgifterna för lånet är också förmånliga. Den ränta som du får bestäms på basis av en individuell analys. 

Det som också påverkar lånekostnaden är återbetalningstiden. Under en längre återbetalningstid kommer du att betala mer än under en kortare tid. Detta beror på att du får fler månader att betala då när du väljer att ha lånet en längre tid. Desto snabbare du betalar tillbaka ett lån desto mer pengar sparar du! På Komplett Bank bestämmer du alltid själv i vilken takt du betalar tillbaka på ditt lån, så makten är hos dig.