Till innehållet
Var god vänta

Mastercard Reseförsäkring – en trygghet i ditt äventyr

Ska du ut och resa? Skaffa ett Mastercard med reseförsäkring, så ingår reseförsäkring när du betalar hela eller delar av resan med ditt Mastercard. Om du också betalar dina medföljande familjemedlemmars resa med samma kort så gäller reseförsäkringen även för dem.

Den som har ett kreditkort får ofta också en reseförsäkring som förmån med kortet. Det lönar sig att på förhand kolla upp hur omfattande skyddet är, och för vem reseförsäkringen gäller. Villkoren för Mastercard med reseförsäkring varierar beroende på vilken bank som gett ut kortet, men de flesta banker och kreditbolag som ger ut Mastercard-kort inkluderar en reseförsäkring i förmånerna.

Villkor för Mastercard med reseförsäkring

För att reseförsäkringen ska gälla måste du betala hela eller åtminstone delar av resan med ditt Mastercard. Hur stor delen är varierar mellan bankerna som ger ut kreditkorten. Reseförsäkringen gäller för hela familjen. Till familjen räknas din maka/make, sambo eller registrerad partner och egna eller gemensamma barn under 23 år.

Barn ska vara folkbokförda på kortinnehavarens adress eller hos den andre vårdnadshavaren.

Vilket skydd ger reseförsäkringen?

Ta dig tid att läsa vad som ingår i reseförsäkringen som ingår i ditt Mastercard, skyddets omfattning varierar mellan bankerna som ger ut korten. Kolla även upp din hemförsäkring, i vissa ingår någon form av reseförsäkring. Det kan ändå vara nödvändigt att komplettera skyddet med ytterligare en separat reseförsäkring, det beror lite på vart du ska resa och hur. Vi uppmanar dig att kontrollera detta inför varje resa du gör. 

Reseförsäkring ingår i Komplett Bank Mastercard

Komplett Bank Mastercard är ett kreditkort som är skräddarsytt för näthandel. Med kortet följer flera förmåner, en av dem är reseförsäkringen. Du kan få ersättning ifall du förlorar bagage, vid förseningar eller om du på grund av sjukdom eller annan anledning får förstörd semester. Mer information om reseförsäkringen hittar du här.

 

Andra förmåner med Komplett Bank Mastercard

Ingen årsavgift, ingen avgift för kontantuttag och självvald PIN-kod. Hur låter det? Komplett Bank Mastercard ger dig dessutom upp till 50 dagar räntefri kredit på alla dina köp. Det betyder att du kan handla när du har lust och betala upp till 50 dagar senare, helt utan extra kostnad.

Bonus på alla dina köp

Komplett Bank kan i samarbete med Komplett erbjuda ett lojalitetsprogram med rejäl bonus på din nätshopping. Du tjänar automatiskt bonuspoäng på alla dina köp, men för köp gjorda på Komplett.se som levereras av Komplett får du en bonus på hela 4%. Den bonusen kan du senare använda som betalning av utestående belopp på ditt Komplett Bank Mastercard.

Så här mycket bonus tjänar du:

  • 4 % på alla köp hos Komplett.se
  • 1 % bonus på alla enskilda köp över 20 000 kronor.*
  • 0,5 % bonus på övriga köp* 
      
    *gäller i butik och på webbplatser som är registrerade som e-handel av Mastercard
     

Skjut upp betalningen av enskilda köp

Om det känns för tufft att betala något av köpen inom 50 dagar kan du även välja att skjuta upp betalningen av enskilda köp räntefritt i 3, 6 eller 9 månader. Detta kräver att du meddelat om valfri uppskjuten betalning inom samma månad som köpet gjorts. Notera att en uppskovsavgift tillkommer enligt prislistan. För Komplett Bank MasterCard gäller en kreditgräns på upp till 100 000 kronor.