Till innehållet
Var god vänta

Mastercard valutakurs påverkar dina köp utomlands

När du är utomlands och ska betala något eller ta ut pengar med ditt Mastercard, så är det Mastercard valutakurs som avgör vilken summa det blir i svenska kronor. Beloppet måste nämligen växlas från lokal valuta till svenska kronor, och det kan variera beroende på kortutgivare och betalningsleverantör.

Komplett Bank är en kortutgivare, som använder sig av betalningsleverantören Mastercard. Det är Mastercard som avgör vilken valutakurs du får utomlands, kortutgivaren kan inte påverka den. Däremot är det kortutgivaren som bestämmer om det kostar dig något att ta ut pengar utomlands.

Var syns Mastercard valutakurs?

När du tar ut kontanter eller betalar med ditt kort utomlands kommer beloppet först att reserveras på ditt konto. Först när summan dragits från kortet kan du se den faktiska valutakursen vid uttaget och vilket belopp du tagit ut. Det kan ta ett par dagar innan beloppet syns och du vet vilken kurs som gäller där du befinner dig.

Om du vill ha rätt valuta i fickan när du åker utomlands så lönar det sig att kolla växelkursen innan du växlar pengar. Det finns uttagsautomater på flygplatser, men de har ofta en hög växelkurs vilket betyder att ditt uttag blir dyrare. Oftast vinner du på att växla pengar först när du anländer till din destination.

Kolla årsavgift och avgift för kontantuttag

Utomlands är det tryggt och säkert att betala med kreditkort. Många skaffar ett kreditkort enbart för att ha med sig på resor. Då är det extra viktigt att välja ett kreditkort som varken har årsavgift eller uttagsavgift. Komplett Bank MasterCard har ingen årsavgift och inte heller någon avgift för kontantuttag i automater oavsett om du befinner dig i Sverige eller utomlands.

Om du ska ut och resa och betalar resan med ditt Mastercard ingår reseförsäkring som en förmån. Om du även har betalat dina familjemedlemmars resor med ditt kreditkort så gäller reseförsäkringen som regel även dem. Villkoren för reseförsäkringen varierar dock beroende på vilken bank som har gett ut Mastercard-kortet. I Komplett Bank Mastercard ingår reseförsäkring som förmån. Den inkluderar bland annat ersättning ifall du blir sjuk eller råkar ut för en olycka under resan, bagageförseningar, självriskskydd för hyrd bil, MC eller båt, och ersättningsresa.

Andra förmåner med Komplett Bank Mastercard

Komplett Bank MasterCard är ett kreditkort som är skräddarsytt för näthandel, men det fungerar också bra i vanliga butiker. Kortet ger dig upp till 50 dagar räntefri kredit, vilket betyder att du kan handla när du har lust och betala upp till 50 dagar senare utan att det kostar dig något extra. För Komplett Bank MasterCard gäller en kreditgräns på upp till 100 000 kronor.

Komplett Group står bakom flera ledande nätbutiker i Norge och Skandinavien. Komplett Bank kan i samarbete med Komplett erbjuda ett lojalitetsprogram som passar speciellt bra för den som gillar att shoppa via nätet.

Generös bonusmodell

Du tjänar automatiskt bonuspoäng på alla dina köp med Komplett Bank Mastercard. Om du använder kortet för att shoppa på Komplett.se och låter Komplett leverera varorna får du en bonus på hela 4%. Den bonusen kan du senare betala utestående belopp på ditt Komplett Bank Mastercard med.

Så här mycket bonus tjänar du:

  • 4 % på alla köp hos Komplett.se
  • 1 % bonus på alla enskilda köp över 20 000 kronor.*
  • 0,5 % bonus på övriga köp* 
      
    *gäller i butik och på webbplatser som är registrerade som e-handel av Mastercard