Till innehållet
Var god vänta

Mastercard från Komplett Bank – kreditkort skräddarsytt för näthandel

Mastercard Inc. är ett globalt företag som driver ett nätverk med betalningsprocesser. Företagets bank- och kreditkort används i över 200 länder så du kan lita på att du kan handla med kortet oavsett var i världen du befinner dig. Fördelen med ett kreditkort är att du betalar mot faktura i efterskott. Det gör att du har bra koll på dina inköp och vet exakt var och när du har handlat och för hur mycket pengar.

Mastercard för dig som shoppar på nätet

Det finns olika typer av Mastercard-kort som ger olika slags förmåner. Komplett Bank MasterCard är ett kreditkort som är skräddarsytt för näthandel, men det går naturligtvis också bra att handla med kortet i vanlig butik, både i Sverige och utomlands.

Rejäl bonus tack vare samarbete med Komplett

Komplett Bank grundades i Norge 2014 och etablerade sig i Sverige i mars 2018. Banken erbjuder konsumentkrediter och refinansieringstjänster med gynnsamma villkor, utan säkerhet. Komplett Bank samarbetar med Komplett Group som ligger bakom flera stora nätbutiker i Norge och Skandinavien. Komplett Bank kan i samarbete med Komplett erbjuda ett lojalitetsprogram med en bonusmodell som speciellt gynnar dig som föredrar att shoppa via nätet.

Bonuspoäng tjänar du automatiskt på alla dina köp, men mest bonus får du för näthandel. Köp från Komplett.se som levereras av Komplett ger en bonus på hela 4 procent. Bonusen kan du senare använda som betalning av utestående belopp på ditt Komplett Bank Mastercard, med den summa som dina bonuspoäng motsvarar.

Så här mycket bonus tjänar du:

 • 4 % på alla köp hos Komplett.se
 • 1 % bonus på alla varuköp över 20 000 kronor.*
 • 0,5 % bonus på övriga köp* 
    
  *gäller i butik och på webbplatser som är registrerade som e-handel av Mastercard
 

Andra förmåner med Komplett Bank Mastercard

Kreditkortet ger dig upp till 50 dagar räntefri kredit. Det betyder att du kan handla när du vill och betala 50 dagar senare, utan extra kostnad. Du betalar varken årsavgift eller avgift för kontantuttag och PIN-koden kan du välja själv. För Komplett Bank Mastercard gäller en kreditgräns på upp till 100 000 kronor.

 

Skjut upp betalningen av enskilda köp

Om det känns för tufft att betala något av köpen inom 50 dagar kan du även välja att skjuta upp betalningen av enskilda köp räntefritt i 3, 6 eller 9 månader. Detta kräver att du meddelat om valfri uppskjuten betalning inom samma månad som köpet gjorts. Notera att en uppskovsavgift tillkommer enligt prislistan.

Delbetalning av kortfakturan

Om du väljer att delbetala kortfakturan så kan du räkna med ränta på den obetalda summan enligt det exempel du hittar nederst på denna sidan.

En presentation av kortfamiljen Mastercard:

 • Mastercard Inc. är ett amerikanskt företag som grundades 1966. Mastercard ger inte själva kort till konsumenter, deras kort ges ut av banker och kreditinstitut.
 • Företaget äger varumärkena Mastercard och Maestro. Det finns två olika MasterCard.
 • Debit MasterCard är ett kontokort som är direkt kopplat till ditt bankkonto. När du köper något med kortet dras pengarna direkt från bankkontot. Du får alltså ingen faktura i efterskott.
 • MasterCard är ett kreditkort. Alla köp som görs med kortet samlas på en faktura som sänds ut en gång i månaden. Det går att delbetala fakturan.
 • Maestro är precis som Debit MasterCard ett kontokort. Ett köp med Maestro sker via nätet, uppkopplat mot banken. Kortterminalen måste alltså ha direktkontakt med banken vilket gör att du inte kan handla med Maestro på ställen där täckningen är dålig, till exempel på flygplan.