Till innehållet
Var god vänta

Mastercard försäkring - En trygghet på din resa

Ska du ut på äventyr? Planerar du en resa med familjen? Skaffa ett Mastercard med reseförsäkring, och kom ihåg att betala resan med det kortet, så att försäkringen gäller. Om du betalar hela familjens resa med ditt Mastercard så gäller reseförsäkringen även dina familjemedlemmar, förutsatt att gällande villkor uppfylls.

Om du har ett kreditkort så ingår oftast en reseförsäkring som förmån. Innan du reser lönar det sig att kolla upp hur omfattande skyddet är, och vem reseförsäkringen gäller. De flesta banker och kreditbolag som ger ut Mastercard-kort ger också en reseförsäkring som förmån med kortet, men villkoren för reseförsäkringen varierar för olika kortutgivare.

Mastercard med försäkring - vem gäller den?

För att reseförsäkringen ska gälla måste du helt eller delvis betala resan med ditt Mastercard. Hur stor del som krävs varierar mellan kortutgivarna. Reseförsäkringen gäller för hela familjen. Till familjen räknas din maka/make, sambo eller din registrerade partner. Barn under 23 år som bor hemma räknas också.

Räcker den här reseförsäkringen?

Kontrollera på förhand vad som ingår i reseförsäkringen som följer med ditt Mastercard. Skyddets omfattning varierar mellan kortutgivarna. Kolla även upp din hemförsäkring, en reseförsäkring kan ingå i den. Det kan ändå bli nödvändigt att komplettera skyddet med en särskild reseförsäkring, beroende på vart du ska resa och hur.

Reseförsäkring ingår i Komplett Bank MasterCard

Kreditkortet Komplett Bank MasterCard är skräddarsytt för näthandel. Med kortet följer också flera förmåner och försäkringar, bland annat en reseförsäkring. Du får till exempel ersättning ifall du mister bagage, blir sjuk eller tvingas avboka resan på grund av sjukdom. Mer information om reseförsäkringen hittar du här.

Vilka andra förmåner får jag med Komplett Bank MasterCard?

Komplett Bank MasterCard ger dig upp till 50 dagar räntefri kredit. Det betyder att du kan handla nu och betala 50 dagar senare, utan att det kostar dig något extra. Kreditkortet har varken årsavgift eller avgift för kontantuttag och kortets PIN-kod väljer du själv. För Komplett Bank MasterCard gäller en kreditgräns på upp till 100 000 kronor.

I samarbete med Komplett kan Komplett Bank erbjuda ett lojalitetsprogram med en bonusmodell som speciellt passar dig som shoppar via nätet. Bonuspoäng rasslar in automatiskt när du handlar med kreditkortet, oavsett om köpen är gjorda via nätet eller i en fysisk butik. De köp du gör på webbplatsen Komplett.se och som levereras av Komplett ger dig en bonus på hela 4%. Den bonusen kan du senare använda som betalning av utestående belopp på ditt Komplett Bank MasterCard.

Så här mycket bonus tjänar du:

  • 4 % på alla köp hos Komplett.se
  • 1 % bonus på alla enskilda köp över 20 000 kronor.*
  • 0,5 % bonus på övriga köp* 
      
    *gäller i butik och på webbplatser som är registrerade som e-handel av Mastercard
 

En presentation av kortfamiljen Mastercard

Det amerikanska företaget Mastercard Inc. grundades 1966. Mastercard ger inte själva sina kort till konsumenter, det görs av banker och kreditinstitut. Företaget äger både varumärket Mastercard och Maestro. Det finns två varianter av kortet Mastercard.

  • Debit MasterCard är ett kontokort som är kopplat till ditt bankkonto. När du köper något med kortet dras pengarna genast från bankkontot. Ingen faktura sänds till dig i efterskott.
  • MasterCard är ett kreditkort. Alla köp som görs med kortet samlas på en faktura som sänds ut en gång i månaden. Du kan välja att delbetala fakturan.

Maestro är precis som Debit MasterCard ett kontokort. Ett köp med Maestro sker via internet, uppkopplat mot banken. Kortterminalen måste ha direktkontakt med banken för att det ska lyckas. Det gör att du inte kan handla med Maestro på ställen där täckningen är dålig, till exempel under en flygresa.