Till innehållet

Mastercard från Komplett Bank för dig som shoppar på nätet

Komplett Bank Mastercard: kreditkortet för dig som shoppar på nätet

Med ett kreditkort från Mastercard i fickan kan du vara lugn oavsett om du shoppar hemma eller utomlands. Det amerikanska företaget Mastercard Inc. driver nämligen världens snabbaste nätverk för betalningsprocesser och det går att handla med Mastercard-kort i över 210 länder. Företaget ger inte själva ut kort till konsumenter, deras kort ges ut av banker och kreditinstitut.

Vilket Mastercard passar dig?

När du bestämt dig för att skaffa ett Mastercard blir nästa steg att hitta rätt kort för dig. Det finns nämligen olika Mastercard-kort med olika förmåner. För att hitta det som gynnar dig bäst gäller det att först fundera vilka slags köp som du främst kommer att använda kreditkortet till. Komplett Bank Mastercard är ett bra alternativ för betalning av både varor och tjänster. Lojalitetsprogrammet hos Komplett Bank ger dig nämligen bonus på alla dina köp, både på nätet och i butik, och du får hela 4% bonus för det du handlar på Komplett.se.

 

Mastercard med rejäl bonus på näthandel

Den norska banken Komplett Bank etablerade sig i Sverige i mars 2018. Banken erbjuder konsumentkredit- och refinansieringstjänster med gynnsamma villkor, utan säkerhet. Komplett Bank har ett samarbete med Komplett Group som driver flera ledande nätbutiker i Norge och Skandinavien. I samarbete med Komplett.se kan Komplett Bank erbjuda ett lojalitetsprogram med en bonusmodell som speciellt belönar dig som shoppar via nätet.

Bonuspoäng rasslar in automatiskt när du handlar med kreditkortet, oavsett om köpen är gjorda via nätet eller i en fysisk butik. De köp du gör på webbplatsen Komplett.se och som levereras av Komplett ger dig en bonus på hela 4 procent. Bonusen kan du senare använda som betalning av utestående belopp på ditt Komplett Bank Mastercard.

Så här mycket bonus tjänar du:

 • 4 % på alla köp hos Komplett.se
 • 1 % bonus på alla enskilda köp över 20 000 kronor.
 • 0,5 % bonus på övriga köp     
   

Ett kort – många fördelar

Komplett Bank Mastercard ger dig upp till 50 dagar räntefri kredit. Det betyder att du kan handla nu och betala 50 dagar senare, utan att det kostar dig något extra. Kreditkortet har varken årsavgift eller avgift för kontantuttag och kortets PIN-kod väljer du själv. För Komplett Bank Mastercard gäller en kreditgräns på upp till 100 000 kronor.

 

Skjut upp betalningen i upp till nio månader

Om det känns för tufft att betala något av köpen inom 50 dagar kan du välja att skjuta upp betalningen av enskilda köp räntefritt i 3, 6 eller 9 månader. Detta kräver att du meddelat om valfri uppskjuten betalning inom samma månad som köpet gjorts. Notera att en uppskovsavgift tillkommer enligt prislistan.

Delbetalning av kortfakturan

Med ett kreditkort betalar du mot faktura i efterskott. Det gör att du enkelt kan hålla koll på vad du har köpt, när, och för vilken summa pengar. Du kan välja att delbetala kortfakturan men då ska du räkna med ränta på den obetalda summan enligt följande exempel.

Effektiv ränta 23,63%, 10 000 ö/12 m. Tot: 11 198 kronor - Ränteexempel uppdaterat 2020-03-23

Med kreditkortet följer reseförsäkring

Om du ska ut och resa och betalar minst 50% av resan med ditt Mastercard ingår Mastercard Reseförsäkring som en förmån för dig och dina familjemedlemmar.

Villkoren för Mastercard Reseförsäkring varierar beroende på vilken bank som har gett ut kortet. Med Komplett Bank Mastercard följer flera förmåner. En av dem är reseförsäkringen. Du kan bland annat få ersättning ifall du förlorar bagage, vid förseningar eller om du på grund av sjukdom eller annan anledning får förstörd semester. 

 

En presentation av kortfamiljen Mastercard:

 • Det amerikanska företaget Mastercard Inc. grundades 1966. Mastercard ger inte själva kort till konsumenter, det är banker och kreditinstitut som ger ut korten.
 • Företaget äger både varumärket Mastercard och Maestro, och kortet Mastercard finns i två varianter.
 • Debit MasterCard är ett kontokort som är direkt kopplat till ditt bankkonto. När du handlar med kortet dras pengarna genast från bankkontot. Ingen faktura sänds till dig i efterskott.
 • MasterCard är ett kreditkort. Alla köp som görs med kortet samlas på en faktura som sänds ut en gång i månaden. Fakturan kan delbetalas.
 • Maestro är precis som Debit MasterCard ett kontokort. Ett köp med Maestro sker via internet, uppkopplat mot banken. För att det ska lyckas måste kortterminalen ha direktkontakt med banken. Det gör att du inte kan handla med Maestro på ställen där täckningen är dålig, till exempel på flygplan.

Svenskarnas shoppingvanor i förändring

I Sverige knappar nätshoppingen in på den traditionella handeln i butik. Det visar en undersökning om svenskars shoppingvanor via mobilen som gjorts på uppdrag av Mastercard i november 2018. Svenskar spenderar fortfarande största delen av sina pengar i vanliga fysiska butiker (53 procent), men köp via surfplatta, dator eller smartphone hamnar inte långt efter (47 procent).

Allt fler handlar via mobilen

Svenskarna är flitigare än övriga européer när det gäller att shoppa via mobilen. Hela 87 procent av de svenskar som deltog i undersökningen uppger att de shoppar via mobiltelefonen. I Europa ligger motsvarande siffra på 80 procent. Undersökningens resultat bekräftar att svenskar är snabba att ta till sig nya sätt att handla som förenklar vardagen.

Några intressanta siffror från undersökningen

 • 69 procent av svenskarna handlar via mobilen minst en gång i månaden.
 • Det vanligaste köpet via mobilen är resebiljetter för kollektivtrafiken (47 procent). På andra plats hamnar kläder och accessoarer (44 procent).
 • Mjukvara och multimedia handlar endast 17 procent av svenskarna via mobilen. Inom den här kategorin är tyskarna de flitigaste i Europa (39 procent).
 • Mat och dryck är inte heller så populärt att handla via mobilen i Sverige. Endast 24 procent av svenskarna handlar mat och dryck via mobilen. Inom den här kategorin är det engelsmännen som utmärker sig, hela 45 procent av engelsmännen handlar mat och dryck via mobilen.
 • Sverige är det land i undersökningen med flest respondenter (11 procent) som anser att kostnaden för ett köp som görs via mobilen får överstiga 5000 SEK

Mer om European Mobile Commerce Study

Undersökningen European Mobile Commerce Study genomfördes online under perioden 14-19 november 2018 av marknadsundersökningsföretaget Innofact. Följande länder deltog: Sverige, Frankrike, Tyskland, Ungern, Irland, Italien, Nederländerna, Ryssland, Spanien, Schweiz, Spanien och Storbritannien. 1500 svenska respondenter deltog i undersökningen, totalt intervjuades 18174 personer över 18 års ålder. Intervjuerna gjordes via onlinepaneler över alla marknader (ca 1500 per marknad). Undersökningen om shoppingvanor via mobilen genomfördes på uppdrag av Mastercard.