Till innehållet
Var god vänta

Vilket kreditkort är bäst?

Vilket kreditkort som är bäst för dig beror på många olika saker. I denna artikel benar vi ut vad du bör tänka på, beroende på vad du ska använda kreditkortet till.

 

Vilket kreditkort som är bäst för dig beror på många olika saker. Många kreditgivare har i dagens läge konkurrenskraftigt prissatta kreditkort som har en förmånlig ränta, ingen årsavgift och ger dig räntefri kredit för en viss tid. Men det du bör fokusera på är ändamålet som kreditkortet kommer att användas till.

Det finns flera olika ändamål som man kan ta ett kreditkort för. Hur ska man då veta vilket som är bäst? I denna artikel benar vi ut vilka egenskaper du bör tänka på, beroende på vad du ämnar använda kreditkortet till. 

Förstå vilket kreditkort som är bäst för dig

Om man ska använda ett kreditkort ofta så är det lönsamt att hitta ett kort som ger bra med bonus och cashback. Då du handlar med ett sånt kreditkort så samlar du bonuspoäng. Bonuspoäng kan sen användas vid betalningen av kreditkortsräkningar eller förvandlas till rena pengar. Många kreditkort, i samarbete med företag, ger dig möjligheten att spendera dina bonuspoäng då du handlar hos dem.

Om kreditkortet ska fungera som en buffert för dig och endast användas vid sådana situationer då det absolut behövs, är det bästa kreditkortet för dig ett sånt som du inte betalar någon årsavgift för.

Kreditkort med cashback ger dig pengar tillbaka då du handlar. Genom att använda kreditkortet på ett fiffigt sätt så får man mer nytta av det när man handlar, jämfört med ett betalkort som du inte samlar bonuspoäng med.

För dig som gillar att resa är ett kreditkort som erbjuder t.ex. reseförsäkring och valutaväxling utan påslag ett väldigt bra alternativ. Samtidigt finns det flera kreditkort som ger bonuspoäng då du flyger som du sen kan använda hos flygbolag för fler resor.

Komplett Banks kreditkort är bäst för dig som handlar mycket

Med Komplett Banks MasterCard får du bonus på varje köp! Tack vare kreditkortets bonusprogram så samlar du automatiskt bonus varje gång du använder kreditkortet. Du får av varje köp 0,5% tillbaka som bonus.

Den största nyttan får du då du handlar varor på Komplett.se. Då du handlar på Komplett.se får du hela 4% tillbaka som bonus. För dig som är intresserad av elektronik betyder detta att du har möjligheten att tjäna ordentligt med bonus. Komplett.se har ett av Nordens mångsidigaste utbud av elektronik. 

 

Flexibelt kreditkort med räntefria dagar och ingen årsavgift

Komplett Banks MasterCard har ingen årsavgift och du får möjlighet till räntefria dagar för din kredit. Du har alltså möjligheten att använda kortet helt och hållet avgiftsfritt. Du har också många räntefria dagar till ditt förfogande, hela 50 st. Nu kan du göra större köp med en flexibel återbetalning utan att behöva göra upp en särskild återbetalningsplan.

För större köp finns det ytterligare en egenskap till ditt förfogande. Om du så vill så kan du skjuta upp betalningen av ditt köp. Du kan skjuta upp betalningen i upp till 9 månader. Du betalar en engångsavgift för detta men krediten förblir därefter räntefri ända tills slutdatumet.