Till innehållet
Var god vänta

Skjut upp betalningen hellre än att betala räkningar med kreditkort

Du kan betala räkningar med kreditkort - men det finns bättre sätt att skjuta upp kostnader

Allt fler väljer att betala räkningar med kreditkort. På det sättet kan du förlänga betalningstiden, utan att det kostar dig något extra. Ett mindre riskfyllt sätt att skjuta upp kostnader är att handla med ett kreditkort som har flexibel återbetalningstid. Komplett Bank Mastercard ger dig upp till 50 dagar räntefri betalning på alla dina köp.

Via nätet är det numera möjligt att betala räkningar med kreditkort. Då du betalar en räkning ökar samtidigt skulden på ditt kreditkort. När du nästa gång får din kreditkortsräkning kommer betalningen att finnas med som en post. Det här betyder i praktiken att du betalar räkningen först då kreditkortsräkningen betalas från ditt konto.

Idén om att betala räkningar med kreditkort kommer från USA. Den som inte har tillräckligt med pengar på kontot när räkningarna ska betalas, kan lösa det med sitt kreditkort. Du loggar in på nätet, och betalar räkningen med den kredit som finns tillgänglig på ditt kreditkort. När sedan kreditkortsräkningen kommer kan du dessutom välja att betala den med ett kreditkort. På det sättet kan du förlänga betalningstiden för en räkning inte bara med en utan med två månader, helt räntefritt. Om du dessutom har ett kreditkort där du samlar poäng enligt hur mycket du handlar, så kan du samla extra poäng på det här viset.

Riskfyllt att betala räkningar med kreditkort

För att det verkligen ska vara lönsamt att betala räkningar med kreditkort måste du klara av att betala hela kreditkortsräkningen när den väl kommer. Om du inte har tillräckligt med pengar och därför väljer att delbetala den, så tillkommer en räntekostnad på kreditkortsskulden. Risken är att skulden ökar och höga räntekostnader uppstår. Om du måste delbetala en stor kreditkortsskuld så kan det vara skäl att i stället överväga ett lån, för att få bättre villkor för återbetalning.

Satsa hellre på kreditkort med upp till 50 dagars räntefri kredit

Det är riskfyllt att betala räkningar med kreditkort. Det är svårt att på förhand veta om du faktiskt kommer att ha tillräckligt med pengar på kontot sedan då kreditkortsräkningen kommer med sitt förfallodatum. Satsa hellre på att handla med ett kreditkort som har flexibel återbetalningstid. Komplett Bank erbjuder kreditkortet Komplett Bank Mastercard som ger dig upp till 50 dagar uppskjuten räntefri betalning på alla dina köp. Det betyder att du kan handla då du har lust och betala 50 dagar senare, helt utan extra kostnad.

Om det känns för tufft att betala något av köpen inom 50 dagar kan du också välja att skjuta upp betalningen av enskilda köp räntefritt i 3, 6 eller 9 månader. Det här kräver att du meddelat om valfri uppskjuten betalning inom samma månad som köpet gjorts. Notera då att en uppskovsavgift tillkommer enligt prislistan.

Delbetalning av kortfakturan

Väljer du att delbetala kortfakturan så kan du räkna med ränta på den obetalda summan enligt följande exempel.

Ränteexempel för delbetalning vid varuköp:

Eff ränta 23,63%, 10 000 ö/12 m. Tot: 11 198 kronor

(Ränteexempel enligt 2020-03-26)

Andra förmåner med Komplett Bank Mastercard

Ingen årsavgift, ingen avgift för kontantuttag och självvald PIN-kod. Det är bara några av förmånerna med Komplett Bank Mastercard. Med kortet följer också ett fenomenalt lojalitetsprogram och en generös bonusmodell som är ett resultat av samarbetet mellan Komplett och Komplett Bank. Kreditkortet är skräddarsytt för näthandel, men fungerar även utmärkt i vanlig butik. För Komplett Bank Mastercard gäller en kreditgräns på upp till 100 000 kronor.