Till innehållet
Var god vänta

Hitta rätt i djungeln av kreditkort - jämförelse av olika alternativ

Gör en kreditkort-jämförelse för att hitta bästa kreditkort för dig

Några saker att tänka på när du gör en kreditkort jämförelse

Om du jämför de kreditkort som finns på marknaden märker du att vissa har en årsavgift, andra ges ur helt gratis. Trots att kreditkortet inte kostar något att skaffa, kan det hända att du måste betala någon avgift då du shoppar, växlar pengar eller lyfter kontanter. Här är fem punkter som är bra att kolla upp när du jämför kreditkort:

 • Kredit
  Hur mycket kredit kan du få med kortet?

 • Förmåner
  Vilka förmåner följer med kreditkortet och kommer du verkligen att ha nytta av dem?

 • Årsavgift
  Ett gratis kreditkort innebär att du inte behöver betala någon årsavgift för att ha det. Anges någon tid för hur länge du får ha kreditkortet utan avgift? Gäller det enbart första året?

 • Avgift för kontantuttag
  Kostar det något om du gör kontantuttag med kreditkortet, antingen i Sverige eller utomlands? Hur är det om du vill växla pengar, måste du då betala valutaväxlingsavgift?

 • Ränta
  Med kreditkort följer ofta en möjlighet till räntefri kredit under en viss tid. När den tiden har löpt ut måste du börja betala ränta på den summa du ännu inte har betalat tillbaka. Väljer du att delbetala kortfakturan så lönar det sig att kolla räntan, den kan variera mycket.

Kreditkort skräddarsytt för nätshopping

Om du gillar att handla via nätet är Komplett Bank Mastercard ett bra alternativ. Det är ett kreditkort som är skräddarsytt för näthandel, men det fungerar naturligtvis också bra i vanliga affärer. Kortet har ingen årsavgift och inga andra smygavgifter. För Komplett Bank Mastercard gäller en kreditgräns på 50 000 kronor, och du får upp till 50 dagar räntefri kredit.

Du tjänar automatiskt bonuspoäng på alla dina köp med Komplett Bank MasterCard. Om du använder kortet för att shoppa på Komplett.se och låter Komplett leverera varorna får du en bonus på hela 4 procent. Bonusen kan du senare använda som betalning av utestående belopp på ditt Komplett Bank Mastercard.

 

Så här mycket bonus tjänar du:

 • 4 % på alla köp hos Komplett.se
 • 1 % bonus på alla varuköp över 20 000 kronor.*
 • 0,5 % bonus på övriga varuköp* 
    
  *gäller i butik och på webbplatser som är registrerade som e-handel av Mastercard