Till innehållet
Var god vänta

Kreditkort med bonus – spara medan du handlar

Kreditkort med bonus betyder att du samlar poäng när du betalar med ditt kreditkort. Bonusen omvandlas sedan till pengar och på det sättet sparar du pengar på att använda kortet.

En räddare i nöden, en smidig shoppingpartner och en inkörsport till fina förmåner. Kreditkort har flera funktioner, och de är ofta knutna till olika bonusprogram. När du ska skaffa kreditkort lönar det sig att först fundera hurdana köp du ska använda kortet till. Då inser du vilken typ av bonus som du kommer att ha mest nytta av. Gillar du att få pengar tillbaka så är Komplett Bank Mastercard det rätta valet för dig.

Antalet poäng du samlar varierar beroende på var du handlar och för vilken summa. Komplett Bank Mastercard är ett kreditkort som ger dig bonus oavsett om du handlar i butik eller på nätet.

Kreditkort med bonus: så fungerar Komplett Bank Mastercard

 • Bonus på dina inköp. Bonuspoäng tjänar du automatiskt på dina köp, oavsett vart du handlar, men mest bonus får du för e-handel på komplett.se. Då du använder ditt Komplett Bank Mastercard för att shoppa på komplett.se och låter Komplett leverera varorna får du hela 4% i bonus.

 • Så här mycket bonus tjänar du:

- 4 % på alla köp hos komplett.se

- 1% på enskilda köp över 20 000 kronor och 0,5 % på övriga köp.

Det gäller oavsett om du handlar i butik eller på nätet, och gäller betalning för varor och tjänster.

  • Bonusen omvandlas till pengar

  När du handlar förvandlas din bonus enligt modellen 1 bonuspoäng = 1 krona. Bonuspoängen kan du senare använda som betalning av utestående belopp på ditt Komplett Bank Mastercard. Du får helt enkelt pengar tillbaka.


  Fördelar med Komplett Bank Mastercard

  Komplett Bank Mastercard är ett kreditkort med bonus som ger dig möjlighet att tjäna 500 bonuspoäng per månad och upp till 2000 poäng över senaste 12 månaderna. En bonuspoäng omvandlas till en krona, så du har faktiskt chans att spara upp till 2000 kronor per år medan du shoppar. Den generösa bonusmodellen är bara en av många fördelar med Komplett Bank Mastercard. Här är några till:

   

  • Ingen årsavgift
  • Ingen avgift för kontantuttag
  • Upp till 50 dagar räntefri kredit
  • Kreditgräns på upp till 100 000 kronor

  När måste jag betala?

  Kreditkort är bra när du tillfälligt behöver låna pengar, som du tänker betala tillbaka inom kort. Hur snabbt du behöver betala tillbaka är upp till kreditkortsföretagen, oftast handlar det om cirka 50 dagar. När den tiden har löpt ut måste du börja betala ränta på den obetalda summan. Räntans storlek varierar mellan olika kreditkort, så det lönar sig att kolla den. Om du vet att du behöver låna pengar på längre sikt, är det klokare att satsa på ett privatlån.

  Komplett Bank Mastercard ger dig upp till 50 dagar räntefri kredit, vilket betyder att du kan handla idag och betala först om 50 dagar utan att det kostar dig något extra. Om du känner att du inte kommer att klara att betala något av dina köp inom den utsatta tiden med räntefri kredit ger Komplett Bank Mastercard dig möjlighet att skjuta upp betalningen av enskilda köp räntefritt i 3, 6 eller 9 månader. Detta kräver att du meddelat om valfri uppskjuten betalning inom samma månad som du har gjort köpet. Kom ihåg att en uppskovsavgift tillkommer enligt prislistan.

  Undvik att skaffa flera kreditkort

  Det kan kännas frestande att skaffa flera olika kreditkort med bonus för att få ta del av så många förmåner som möjligt. Bli inte för ivrig här, antalet kreditkort kan nämligen påverka dina möjligheter att beviljas lån i framtiden. När du ansöker om lån kommer nämligen kreditupplysningsföretagen att räkna ihop dina krediter utgående från att du utnyttjar all tillgänglig kredit på alla dina kreditkort. Detta påverkar långivarens bedömning av din betalningsförmåga som i sin tur är avgörande för vilken ränta du erbjuds när du vill låna pengar. I stället för att skaffa en rad olika kreditkort med bonus, rekommenderar vi att du satsar på ett kreditkort och väljer det som passar dig bäst.

  Vad är Komplett Bank?

  Komplett Bank är en norsk bank som erbjuder konsumentkredit- och refinansieringstjänster utan säkerhet med bra villkor. Komplett Bank samarbetar med Komplett Group som står bakom flera ledande nätbutiker i Norge och Skandinavien.

  I Sverige lanserades webbplatsen komplettbank.se år 2018 och kreditkortet Komplett Bank Mastercard år 2019. Till kortet hör bonusprogram i samarbete med nätbutiken Komplett.

  Vad är Mastercard?

  Mastercard Inc. är ett globalt företag som driver ett nätverk för betalningsprocesser. Företagets bank- och kreditkort används i fler än 200 länder. Mastercard ger inte själva kort till konsumenter, deras kort ges ut av banker och kreditinstitut.

  Mastercard Inc. äger varumärkena Mastercard och Maestro. Det finns två olika Mastercard:

  Debit Mastercard är ett kontokort som är direkt kopplat till ditt bankkonto. När du betalar med kortet dras pengarna direkt från kontot. Du får alltså ingen faktura i efterskott.

  Mastercard är ett kreditkort. Alla köp som görs med kortet samlas på en faktura som sänds ut en gång i månaden. Det är möjligt att delbetala fakturan.

  Maestro är precis som Debit Mastercard ett kontokort. Köp med Maestro-kort sker via nätet, uppkopplat mot banken. Kortterminalen måste alltså ha direktkontakt med banken vilket gör att du inte kan betala med Maestro på ställen där täckningen är dålig, exempelvis på flygplan.

  Frågor och svar om kreditkort med bonus:

  1. Vad är kredit?

  Ordet kredit syftar oftast på ett lån. Om du beviljas kredit betyder det att du får tillgång till en summa pengar under en viss tid. Pengarna kan du använda för att köpa något som du inte har råd med just nu. Kredit kan antingen betyda att du köper något på avbetalning (betalar av lite varje månad) eller att du lånar kontanter.

  2. Vem kan få kredit?

  För att kunna beviljas kredit måste du vara minst 18 år och kreditvärdig. Det betyder oftast att du bör ha en stabil månadsinkomst och att du inte har några betalningsanmärkningar.


  3. Vem erbjuder kredit?

  Den som erbjuder dig kredit kallas kreditgivare. Kreditgivaren måste följa reglerna i konsumentkreditlagen. Där står det att du som kredittagare måste få information om kreditens villkor så att du förstår vad lånet innebär.

  4. Hur ansöker jag om kredit?

  Det är vanligt att ansöka om kredit i form av ett kreditkort. Fördelen med ett kreditkort är att du betalar mot faktura i efterskott. Det gör att du har bättre koll på dina inköp, du kan se exakt när och var du har handlat och för vilken summa. Det finns en rad olika kreditkort på marknaden som alla har lite olika egenskaper och förmåner.

  5. Varför välja kreditkort med bonus?

  Kreditkort är ofta knutna till olika bonusprogram. Väljer du ett kreditkort med bonus så har du faktiskt möjlighet att spara pengar samtidigt som du handlar.

  6. Vilket kreditkort ger bonus för e-handel?

  Komplett Bank Mastercard är ett kreditkort som är skräddarsytt för e-handel, men det fungerar naturligtvis också bra i vanliga butiker. Du får 0,5–4% bonus på alla inköp. Bonuspoängen kan du sedan använda som betalning på ditt Komplett Bank Mastercard, upp till 2 000 kr/år. Med kortet följer varken årsavgift eller avgift för kontantuttag.