Till innehållet
Var god vänta

Betala faktura med kreditkort - möjligt men riskfyllt

Förläng betalningstiden hellre än att betala faktura med kreditkort

Det blir allt vanligare att betala faktura med kreditkort. Det är ett sätt att förlänga betalningstiden utan extra kostnad. Om du behöver skjuta upp kostnader finns det ändå mindre riskfyllda alternativ. Skaffa ett kreditkort med flexibel återbetalningstid, som Komplett Bank Mastercard. Med det kortet får du upp till 50 dagar uppskjuten räntefri betalning på alla dina köp.

Via internet är det numera möjligt att betala faktura med kreditkort. Då du betalar fakturan ökar samtidigt skulden på ditt kreditkort. När du sedan får kreditkortsfakturan nästa gång kommer betalningen att ingå som en post i den. I praktiken betyder det här att du betalar fakturan först då kreditkortsfakturan betalas från ditt konto.

Det var amerikanerna som först kom på idén att betala faktura med kreditkort. Om det inte finns tillräckligt med pengar på kontot när räkningarna ska betalas, så går det problemet att lösa med ett kreditkort. Du loggar in på nätet och betalar fakturan med den kredit som finns tillgänglig på ditt kreditkort. När sedan kreditkortsfakturan kommer kan du dessutom välja att också betala den med ett kreditkort. På så vis kan du förlänga betalningstiden för en faktura upp till två månader, helt räntefritt. Om du dessutom har ett kreditkort som ger dig poäng enligt hur mycket du handlar, så kan du plocka många poäng på det här sättet.

Riskfyllt att betala faktura med kreditkort

För att det ska löna sig att betala faktura med kreditkort måste du klara av att betala hela kreditkortsfakturan när den väl kommer. Om dina pengar inte räcker till och du därför väljer att delbetala fakturan, så måste du räkna med en räntekostnad på kreditkortsskulden. Risken är att din skuld ökar och att räntekostnaderna skjuter i höjden. Om du blir tvungen att delbetala en stor kreditkortsskuld så kan det vara klokare att istället ta ett lån, eftersom du då kan få bättre villkor för återbetalning.

Satsa på kreditkort med upp till 50 dagars räntefri kredit

Det är riskfyllt att betala faktura med kreditkort. Det är inte så lätt att veta hur nästa månad ser ut, och om du faktiskt kommer att ha pengar sedan då förfallodatumet närmar sig på kreditkortsfakturan. Satsa hellre på att handla med ett kreditkort som har flexibel återbetalningstid. Komplett Bank erbjuder kreditkortet Komplett Bank Mastercard som ger dig upp till 50 dagar uppskjuten räntefri betalning på alla dina köp. Du kan alltså shoppa då du har lust och betala 50 dagar senare, utan att det kostar dig något extra.

Om det skulle kännas för tufft att betala något av köpen inom 50 dagar kan du också välja att skjuta upp betalningen av enskilda köp räntefritt i 3, 6 eller 9 månader. För detta krävs att du meddelat om valfri uppskjuten betalning inom samma månad som köpet gjorts. Notera då att en uppskovsavgift tillkommer enligt prislistan.

En rad förmåner med Komplett Bank Mastercard

Ingen årsavgift, ingen avgift för kontantuttag och PIN-kod som du väljer själv. Det är bara några av förmånerna med Komplett Bank Mastercard. Med kortet följer också ett riktigt bra lojalitetsprogram och en generös bonusmodell som är ett resultat av samarbetet mellan Komplett och Komplett Bank. Kreditkortet är skräddarsytt för näthandel, men går naturligtvis lika bra att använda även i vanlig butik. För Komplett Bank MasterCard gäller en kreditgräns på upp till 100 000 kronor.

 

Delbetalning av kreditkortsfakturan

Om du väljer att delbetala kreditkortsfakturan så kan du räkna med ränta på den obetalda summan enligt exemplet nedanför.